Pallontallaajat.net
Valikko

Great big plans.

Kirjoittanut Inka 22.12.2009

Mulla on suuret suunnitelmat ens vuoden varalle! Oon tehny jo melkeinpä vedenpitävän matkasuunnitelman, ainaki listannu paikkoja missä ehottomasti haluan käyä, tai missä ehottoman varmasti tuun käymään! And here it is:

1. (Kuten kaikki jo varmasti tietää) Rooma
Voi pojat että ootan sitä fiilistä, mikä tulee ko matkustaa maahan jonka kieltä ei ossaa, ja sitte pittää yrittää huudella Grazie! ja Prego! oikeaan aikaan ja toivoa, että edes toinen osuu oikeaan kohtaan. Ootan myös sitä, millaista Italiassa on kunnon turistikauden ulkopuolella.

2. Praha
Prahan reissu tuli itelleki vähän yllätyksenä, mutta ootan sitä kyllä aika innoissani. Meillä on siis menomatkalla Roomaan SEITSEMÄNTOISTA tunnin vaihto Prahassa. Ja se sattuu vielä pahimmoilleen illasta aamuun. Mutta ei se mitään, käyään vähän tsekkaamassa yöllistä kaarlensiltaa ja painutaan hostellille nukkumaan.

3. Tallinna
Kyllä vaan! Häpeäkseni tunnustan, että en oo koskaan vielä ennen aiemmin elämässäni käyny Tallinnassa, joten nyt Helsinkiin muuton myötä on jo korkea aika!

4. Tukholma
Jatketaan edellisen kans samoilla linjoilla, ja tunnustetaan, että en oo koskaan käyny täälläkään! Ajattelin hypätä laivaan ja rientää Tukholmaan, mulla on siitä kyllä jostain syystä niin romantisoitunu kuva että melkeen hävettää. Mutta Gamla Stan, täältä minä tulen!

5. Lontoo
Voi pylly että rakastuin Lontooseen viime kerralla ko kävin siellä!! Se on aina ollu jotenki mun suokkarikaupunki, jopa ennen ku kävin siellä, mutta nyt sen pisteet nousi kyllä kohisten. Esimerkiksi verrattuna New Yorkiin, Lontoo kolahti meikäläiseen kovemmin. Joten myös tulevana vuonna on aivan pakko metsästää ryanairilta halvat lennot ja rientää Benin juurelle!

6. Dublin
Näin tänään mun vanhaa kaveria Tiinaa, joka on vuoden Irlannissa vaihossa, ja oli nyt joulun kunniaksi kotona käymässä. Mun on aivan pakko vierailla Tiinan luona, eihän tämmöstä tilaisuutta vaan voi jättää käyttämättä! Ja kun Ryanair taas lentää Tampereelta Dubliniin, mullaki on siihen varmaanki taas varaa.

7. Graz
Lupasin viime kesänä parille Itävaltalaistytölle, että tuun moikkaan niitä vielä joskus Graziin. Kovasti on tarkoituksena tehä jonkinlainen reili ens kesänä (jos vaan mies saa tienattua tarpeeksi pätäkkää), ja yks reilin ehottomia vierailukohteita on Graz, jota on sanottu Itävallan kauneimmaksi kaupungiksi!

8. Beirut
Melkein meinas jo unohtua!!! Matka Libanonin pääkaupunkiin tulee olemaan aivan varmasti yks ens vuoden siisteimpiä juttuja, oon kuullu Beirutista niin paljon, että en malttaisi millään odottaa että ne kaikki jutut pääsee näkemään omin silmin. Ja varsinki ku varmaa on, että tällä kertaa meikäläinenkin pääsee aivan varmasti seuraamaan sen maan kulttuuria niin läheltä kuin mahdollista. Toivotaan nyt vaan, että Israel ei hyökkää, sillä siinä tapauksessa mun matkasuunnitelmat menee uusiksi.

Ja ennenko sanotte, nii ei, en oo unohtanu sitä, miten paljon meikä tänä vuonna on aiheuttanu hiilidioksidipäästöjä pelkällä lentämisellä. Mutta matkakuumeelle ei vaan voi mitään! Teen itelle lupauksen, että alan maksaa kymmenen prosentin lentomaksua heti Rooman reissusta alkaen, ja yritän muutenki miettiä ekologisempia vaihtoehtoja paitsi matkailussa, myös muussa elämisessä.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti