Pallontallaajat.net
Valikko

Nyt sanoin siitä Roomasta

Kirjoittanut Inka 17.1.2010

Rooma oli aikamoinen vastakohtien kehto! Toisaalta siellä oli kamalan arvokasta arkkitehtuuria, tuhansia vuosia vanhoja rakennuksia ja patsaita, mutta toisaalta kaikesta mahdollisesta yritettiin nyhtää kaikki mahdollinen irti turisteista. En oo varmaan missään muualla käyny, mikä olis noin vahvasti turistimesta. Siinä mielessä vähän petyin.

Tuliaiskoju Colosseumin edessä

Tietenki olis voinu kiertää ne turistimestat ja hengailla vaan kaupungin laitamilla. Oltiin luonnollisesti aika paljon meijän B&B:n huudeilla Re di Roman alueella, mutta jos sitä Roomaan menee, niin kyllähän se on varmasti aivan asiallista käydä ainakin Colosseumilla sekä tsekkaamassa Forum Romanum.

Ennen ku lähettiin Roomaan, tsekkailin aika paljon keskustelupalstoja ja googlailin kaupunkia muutenki melko reilusti. Miltei joka keskustelupalstalla peloteltiin, että kaupungissa on aivan valtava määrä taskuvarkaita, ja että niitä pitäis varoa. No eipä mitään pöllitty multa eikä Karimilta, mutta en ihmettele jos joiltaki jotain on kadonnu.

Toinen juttu, mikä teki Roomasta vähemmän miellyttävän oli kaverimme kaupustelijat. Esim Piazza del Popololla ole melkeen mahdotonta hengailla ilman, että kokoajan törkättiin naaman eteen ruusupuskaa, nalletarraa tai ihanan pörröistä avaimenperää.

Karim nappas salakuvan ruusunkaupustelijasta, etualalla herra vangitsi lasten huomion kuplapyssyllä.

Turistikauppoja on tietysti joka kaupugissa, ja sen sentään voi itse valita, meneekö sinne vai ei. Tietty piti käyä matkamuistoksi ostamassa iskälle turistipaita ja meille älyttömän komea paavimagneetti.


Monennäköisiä Roomamagneetteja, eniten hilpeyttä herätti ehottomasti Daavidin pallit- aiheinen magneetti (kuvassa keskellä alarivissä)

Mutta oli siinä kaupungissa paljon hyvääkin, mutta kymmenen päivän aikana monet asiat ehtivät alkaa ärsyttää. Niistä mainitakseni (vaikka nyt menee ehkä vähän valituksen puolelle) yksi erittäin paljon ärsytystä herättänyt juttu oli asiakaspalvelijoiden epäystävällisyys. Kaikkein eniten oli pinna kireällä kolmanneksi viimeisenä päivänä, kun käytiin Castronista (paikallinen herkkukauppa) ostamassa teetä ja pastaa, ja kassaneiti mulkaisi vain äärettömän vihaisesti, eikä antanut pussia vaikka ostettiin sylillinen kamaa. Siinä oli sitten hyvä mieli heti aamusta kun kuljeskeltiin pitkin roomaa teetä ja pastaa sylit täynnä.

Mutta niin, niihin kivoihin juttuihin. Näin ensimmäisenä mieleen tulee ainakin Gelato, kaupungin kauneus, aurinko (niinä päivinä ku se paisto), mukava B&B, kaunis luonto, metro, edulliset ja tuoreet hedelmät, Porta Portese, pienet kadut ja lumoava historiallinen keskusta.

Erityisesti luonto oli se mun juttu. Niinko jo aiemmin mainitsin, en ollu koskaan aiemmin nähny palmuja, ku vasta Roomassa. Enkä edes etukäteen tienny, että niillä korkeuksilla ylipäätään kasvaa palmuja, joten voitte kuvitella mun ihmetyksen, ku näin ensimmäisen palmun junassa matkalla lentokentältä keskustaan. Matkan aikana Karimilla meni useampaan kertaan hermot meikän kans, ku joka ikisen palmun kohalla olin ihan mielissään!

Siellä oli upeita puistoja, tässä ei vaan valitettavasti näy palmuja…

Ja olihan Roomassa lämmintä! Olin aivan mielissään jo menomatkalle Helsingissä, kun täällä paistoi aurinko. Roomassa lämpötila oli reilusti plussan puolella, ja joinakin päivinä tuli jopa KUUMA takki päällä. En ollu uskoa, että kuuma voi tulla tammikuussa. Tietty ilma kohteli meitä vähän kaltoin, ja suurimpana osana niistä päivistä, ku reissun päällä oltiin, satoi vettä. Viimeisenä päivänä aurinko kuitenki paisto mukavasti, ja oli aivan tosi lämmin.

Mulla tuli jopa niin kuuma, että tarkeni lyhythihaisella!!

Ja se jäätelö. Ei kai varmaan tarvi sanoa enempää? Se oli IHANAA! Munsta on parasta se että makuvaihtoehtoja on niiden perinteisten lakun, mansikan ja suklaan sijaan noin kaks KYMMENTÄ! Joissain paikoissa jopa enemmän. Sitä kului aika moni tovi siinä, kun yritti päättää että mitä makua lappaa ääntä kohti. Mun suokkariksi nouse Nocciola, eli pähkinä. Mango oli kans aika nnnnnam!

Gelatovalikoimaa Italialaisittain

Matkan aikana tuli myös syötyä aika paljon hedelmiä, sillä Karim laihduttaa SM-kisoja varten, ja se halus roudata niitä hotellille harva se päivä. Ja ei siinä mitään, varsinki mandariinit oli ihanan tuoreita, toisaalta ne kyllä kypsy harvinaisen nopeasti. Mutta sanon että NAM tässäkin kohassa.

Nam mandariineja!

Kaiken kaikkiaan Roomasta jäi ihan hyvä mieli. Kymmenen päivää on melko paljon yhdessä kaupungissa (ellei oo aivan totaallisen rakastunu ko. kaupunkiin), ja kieltämättä välillä ehti tulla hieman tylsää. Mutta se aika käytettiin tehokkaasti eli rentoutuen. Tuon kymmenen päivän aikana ei ainakaan tullu unesta puute, sillä nukuttiin varmasti kaikki menneet ja tulevatkin univelat pois.

Ja nyt muuten jännittää, sillä huomenna täytyy olla Kulosaaressa A-lehtien toimituksessa aamulla kello kymmenen skarppina aloittamaan harjoittelu Matkailulehto Mondossa. Voin muuten kertoa että JAIIIIIKS!

Peukut pystyyn ja toivottakaa onnea että en joudu keittään kahvia. (Toisaalta se jäis varmaa viimeiseksi kerraksi ko oon niiin huono kahvinkeittäjä…)

Lisää tästä aiheesta

1 Kommentti

Karim 18.1.2010 at 18.10

Ja toiset asukkaat sai molemmat kylpyhuoneet tulvimaan jollain ihmeen tavalla! Meidänki huoneeseen tulvi vettä.

Vastaa

Jätä Kommentti