Pallontallaajat.net
Valikko

Beirut, Beirut.

Kirjoittanut Inka 8.5.2010

Voi jummi miten siistiä täällä on! Nyt on pari kokonaista päivää takana, ja on ollu ihan hullun mukavaa. Aamusta iltaan on kokoajan jotain puuhaa, ja ilta tarkoittaa siis jotain yhtä-kahta yöllä. Ollaan tosiaan täällä Karimin mummon (arab. Teeta) luona. Tässä vieressä, samalla kadulla asuu Karimin setä Nabil vaimonsa Batian ja lasten Dalian ja Ziyakin kans. Oon nähny nyt vissiin parin päivän aikana kaikki Karimin sukulaiset, niitä on jotain parikymmentä ehkä? Kaikki on tosi mukavia ja koittanu jutella mulle hulluna. Karimin isän perheen pojilla on joku juttu Saksaa kohtaan, ja melkein kaikki niistä on asunu siellä, joten voin siis puhua saksaa niiden kans (jossa oon siis järkyttävän huono, huomasin just). Paitsi tosiaan yks setä asuu saksassa nii sitä en oo nähny.

Ruoka on tosi mielenkiintoista täällä. Oikiastaan kaikki mitä oon syöny on ollu uusia, en oo vielä törmänny mihinkään jo ennalta tuttuihin paikallisiin ihanuuksiin. Eilen oltiin Karimin sedän Mäherin luona, ja maisoin mahlutaa, paikallista pähkinäsekoitusta mistä Karim on jauhanu vuosikaudet. Ja se oli ihanaa. Mukana oli aiak monta semmosta pähkinää mitä en oo ikinä nähnykään, mutta maistoin kaikkia ja hyvin maistu. Munsta se oli ihan mahtavaa että ko mentiin sinne, vieraiden naaman eteen tuotiin kulholliset mahlutaa, hetken päästä pöytään iskettiin iso satsi tuoreita hedelmiä viipaloituna (se mango oli taivaallista…) ja ihanaa ihanaa mehua tarjottiin kaverina. Hetken päästä tarjottiin myös leivoksia vähän suomalaisempaan tyyliin, mutta pakko sanoa että nuo hedelmät ja pähkinät on enemmän mun juttu.

Ollaan oltu täällä vasta pari päivää ja tuntuu että ollaan ehditty tehdä jo ihan hullun paljon kaikkea!! Karimilla on kuutisen serkkua, ja ollaan hengailtu niiden kans täällä. Ei haittaa, että Ziyak on 11, Dalia 14 ja muut aika lailla samanikäisiä meidän kans, sillä kaikki on aina messissä ja läppä lentää. Lisäksi on vielä Lea mut se on vielä niin nuori (ehkä jotain 7), että se ei vielä pääse mukaan kaupunkiajelulle puolenyön jälkeen keskellä viikkoa.
Oon tosiaan puhunu pääasiassa englantia, nyt ku selvis että tosi moni sitä osaa. Lisäksi tosiaan puhun vanhempien tyyppien kans saksaa ja oon koittanu kovasti opetella arabiaa. Lausun sitä kuulemma tosi hyvin niin pitää koittaa oppia mahdollisimman paljon ko en ainakaan kuulosta ihan urpolta.

Ja meinas unohtua: on muuten kuuma!! Oli paras ko meille sanottiin toissapäivänä ihan tosissaan että ”huomenna ei kannata mennä uimaan, on niin kylmä ko ei oo ko 26 astetta, mutta torstaina ja perjantaina on 31 niin sillon jo tarkenee.” Nauratti ehkä vähän.

Translation: I’ve enjoyed it here so much!! All the people (Karim’s relatives) are soo nice! I’ve been talking English and german mostly to them, but I’ve learned some Arabic as well. We’ve been here only for a couple of days but we’ve done so much already: we went to beach, to Khanji’s old house here, we visited Karim’s uncle, we went driving to the city in the middle of the night etc.. Karim’s cousins speak english so it has been really easy to communicate with them, and they are really nice!! It has been really warm here, we found it really funny when we were told that we shouldn’t go swimming on Wednesday because it is so cold, only 26 degrees.. Thursday and Friday are warmer, 31 degrees so then it is better to go swimming. We had a good laugh, you can believe.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti