Pallontallaajat.net
Valikko

Inka gone Lebanon

Kirjoittanut Inka 10.5.2010

Nyt ollaan oltu täällä viikko, eikä kyllä oo vielä ollu tylsää, vaikka sitä vähän pelättiin ku kuukaudeksi lähettiin reissuun. Aamulla herätään aina joskus 10-12 maissa, syyään aamiainen ja sitte lähetään johonki. Kun tullaan joskus iltapäivällä takas täällä on jo noita sukulaisia. Sitten ilta menee siinä niiden kans hengaillessa, tai sitte ajellessa ympäri Beirutia noiden Karimin serkkujen kans. En tiiä yhtään ikinä missä ollaan, mutta paikkoja on kyllä jo nähty.

Eilen oli sunnuntai ja Khanjit menee aina perinteisesti niiden omistamalle maalle vuorille. Sinne tuli kaikki sedät ja tädit lapsineen, ja mukana oli jopa yhden vävyn äitikin. Se oli ihan mahtava paikka! Siellä oli hulluna kaikenlaista kasvustoa: appelsiineja, sitruunoita, manteleita, sokeriruokoa, viinirypäleitä ja vaikka mitä! Harmittaa hulluna ku ei olla täällä sillon viinirypäleiden aikaan, niitä on kuulemma kaikkialla sillon. Siellä grillattiin ja loppuillasta pelattiin korttia. Ja tää tosiaan tapahtuu joka ikinen sunnuntai, mikä on munsta aika hauskaa.

Täällä on muutenki perhe paljon kiinteämmin tekemisissä ku suomessa. Esimerkiksi jotku noista Karimin serkuista sanoo että niiden sedät on kasvattanu ne vähintään yhtä paljon ku omat vanhemmatki, ku ne on hengaillu täällä mummolassa niin paljon. Ja täällä on joka ilta porukkaa, ja kuulemma täällä aina asuu joku. Nyt ku me ollaan täällä ni ei oo muita ko me mutta muuten, ettei se teeta joudu asumaan yksin. Ja hauskaa on munsta se, että sillä on sisäkkö!! Se mimmi on joku parikymppinen etiopialainen, on täällä töissä seittemänä päivänä viikossa aamusta iltaan, mutta saa kuulemma niin paljon parempaa palkkaa mitä kotimaassaan, että sen kannattaa olla. Aika rankkaa varmasti.

Tänään on maanantai ja ainaki hetken näytti siltä että olis pilvistä. Mennään vissiin noiden talolle vähän raivaamaan. Se on ollu vuosikausia keskeneräinen, ja sinne on muutaman kerran murtauduttuki. Käydään vissiin hakemassa jotain kamoja pois sieltä tai jotain.

Ja tosiaan, ollaan otettu noin viis miljoonaa kuvaa täällä, mutta ko tää netti mitä toistaiseksi käytän on niin älyttömän hidas että se ei jaksa ladata noita kuvia (enkä voi pienentääkään ku noita kuvankäsittelyohjelmia ei oo tullu vielä hankittua), niin ainakaan toistaiseksi se ei onnistu. Jos mennään käymään esim noilla Karimin serkuilla netissä niin koitan sitten sieltä laittaa!

Translation: I’ve been here now for a week and it has been so much fun! Normally we wake up at 10-12, eat breakfast, go somewhere with a car, and when we come back, here at Karim’s grandma’s place are already some of his relatives. When the evening goes further, this place is full of people. Sometimes we stay here and chat with all the people, sometimes we go out with Karim’s cousins to drive in the city (or downtown).

What I’ve noticed is that the family is such an important thing here in Lebanon! The grandmother is never alone in this big apartment, here is always someone. Karim said that normally someone lives here so that she doesn’t have to be here alone, but now that we are here it is just us. And what is funny, she has a maid! The maid is 20-something ethiopian girl, who works here 24/7. I can’t understand how she does it, but apparently she is happy with it.

Yesterday we were at the mountains, it is every-sunday-tradition, that the whole family goes there. Thay have a lot growing there: oranges, lemons, almonds, grapes… A lot of everything. It was so nice there, an so hot! But they say that it would have been even hotter in the city, so no complainments.

The internet connection I’m using is so slow, that I cannot post any photos at the moment (even though we got like 5 million of them already), so if I find a better connection, you’ll see what the life here is all about.

Jella, bye!

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti