Pallontallaajat.net
Valikko

Laivamatkailua!

Kirjoittanut Inka 5.6.2010

Noniin, nyt on sitten rossailtu vähän suomenlahden yli Pietariin saakka, ja eipä se mitenkään eroa sen kummemmin Tallinnan- tai Tukholman-risteilystä. Toisaalta saan ensimmäisen kokemukseni Tukholman-risteilystä vasta ens viikolla, joten oon aika kova tyttö arvioimaan etukäteen.

Kaikki tuntu kuitenki olevan enemmän ko mielissään siitä, että nykyään on mahollista mennä laivalla Pietariin samalla tavalla ko Tukholmaanki. Vaikutti kuitenki siltä, että varustamon mainokset oli menny suurimmalta osalta ihmisistä aivan ohi, sillä laivalla oli meidän porukan lisäksi ehkä noin neljäkymmentä ihmistä.

Vielä Helsingin Olympiaterminaalissa, lähtöä odotellessa!

Hyvä puoli tuossa risteilyssä on se, että sen avulla voi tehdä kolmen päivän viisumivapaita matkoja Venäjälle. Yksin reissuun ei kuitenkaan pääse, vaan viisumivapaus on tarkotettu vaan ryhmille, joten mukana pitää olla vähintään yks kaveri. Sen lisäksi pitää tietää majoitus.
Mää majoituin laivalla mukavasti itekseni, huoneessa oli isot ikkunat joista oli mukavat näkemän merelle. Illalla ennen nukkumaanmenoa nautin auringonlaskusta, ja aamulla vastaavasti heräsin valonpilkahduksiin, jotka taistelivat tiensä verhojen välistä.

Hytti oli ihan mukava, ei mikään sillipurkki

Ohjelma oli tavanomaisen risteilymenon mukainen, eli todella nolo. Illan aikana oli luvassa kaks tanssiesitystä, joista en kuitenkaan voinu kattoa ko toisen, sillä myötähäpeän aalto meni meleko vahavasti mun yli. Valitettavasti kamera ei sattunu mukaan, olisitta saanu melekosen makijaa matskua nähtäväksenne. Vahingosta viisastuneena taidan kuitenki ottaa kameran mukaan paluumatkalla, jos jotain vastaavaa ohjelmanumeroa on järjestetty.

Oon saanu taas yliannostuksen muotiblogeja

Siitä on seitsemän vuotta ko viimeksi oon Suomi-Venäjä-rajan ylittäny, ja muistan että se oli kauhean aikaavievää ja jännittävää! Nyt prosessi oli samanlainen ko Tallinnaan mentäessä, eli nopea ja yksinkertainen. Vaikka viisumia ei saakaan passia koristamaan, sain siitä ainaki hienon leiman, jes!
Haaveissa olis tulla käymään Pietarissa joskus junalla tai bussilla, että vähän sais näkökulmaa siihen, onko tuo oikeesti helpompi ja nopeampi tapa rajan ylityksen suhteen. Ainaki täällä kaikki niin vauhkoaa.

Meikä rakastaa laivan ikkunoita, koska ne on aina niin puhtaat

Translation: I’m in St. Petersburg! I came here by a ferry, that just started in between Helsinki – St. Petersburg. It’s easy, cos you don’t need a visa for the three-day-trip. My cabin was spacy, and I saw the sunset from my window. The entertainment in the ferry.. Well, let’s not talk about it!

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti