Pallontallaajat.net
Valikko

New Yorkin namupalat

Kirjoittanut Inka 29.6.2010

Aloin tuossa vähän aikaa sitten miettiin, että mikähän kumma on tämän mun blogin tarkoitus. Yks juttu on tietenki se, jos reissun päältä pääsee päivittämään, että kertoo tätä kautta iskälle ja muille kiinnostuneille, että miten reissussa menee. Mutta koska (valitettavasti) en oo reissussa kokoaikaa, mutta haluan silti päivittää, niin niihin väleihin vois keksiä jotain oikeasti järkevää. Ja nyt keksin, vaikka tää taitaaki olla melekosen itsestään selvää, mutta silti.

Koitan siis tästä lähtien (ja tämä on lupaus) viedä blogini sisältöä sen verran journalistisempaan suuntaan, että heitän sinne tänne aina välillä jotain suosituksia hyvistä paikoista, missä kantsii käydä (tämä on se itsestään selvä osuus, mikä on matkakertomusten lisäksi varmaan se matkablogien tärkein ja mielenkiintoisin).

Tässä saatte pari paikkaa, ihan vaan vinkiksi, minne kannattaa EHOTTOMASTI suunnata, jos Nykissä päin pyöritte (ja varmasti moni pyörii)!!

TORTILLERIA MEXICANA LOS HERMANOS271 Starr Street, Brooklyn

Brooklynin paras meksikolainen on ehottomasti meksikolaisalueella (kuinkas muutenkaan) sijaitseva ravintola. Meillähän ei ollu kunnon karttaa joka olis kattanu myös muutkin Nykin kaupunginosat (virallisestihan ne on kai hallintoalueita), joten metrokartatkaan ei varsinaisesti aivan kattanu noita paikkoja jonne me suunnattiin, ja käveltiinkin sitten pari tuntia sen sijaan, että oltaisiin menty suoraan metrolla.

Tortillerian viereisestä metropysäkistä piti ottaa ihan varta vasten kuva, että ens kerralla osaa sitten suunnata sinne suorinta tietä:

Tää paikka sijaitsee siis Brooklynin meksikolaisalueella, eikä sielläkään sillä kaikkein puhtaimmalla vaan suoraan autokorjaamojen vieressä, joten tää taitaa olla niitä paikkoja, minne ei ihan niin vaan eksykään.

Kyseessä on siis pieni tortilleria, joka toimii muistaakseni tortillatehtaan kyljessä. Lätyt maksaa 2 dollaria kipale ja niitä saa kasvis-, kana-, nauta- tai sikaversioina. Karim otti messiin meksikolaista mandariinilimpparia ja kyllä kelepas! Me syötiin noita kaks eli lompsa tyhjeni neljän dollarin verran per naama, ja mahanki sillä sai täyteen. En muistaakseni ees jaksanu syyä sitä toista loppuun niin se jäi seuralaisen viimeisteltäväksi.

Koska kyseessä on tehdas, ei tuon ravintolan sisustukseenkaan oo panostettu. Ja miksi olis, sillä tuo paikka on muutenkin niin suosittu. Anthony Bourdain mainitsi tuon joskus ohjelmassaan, ja sen jälkeen paikalla on käyny niin paljon muitakin ku meksikolaisia, että palvelua saa nykyään jo englanniksikin!

Käytiin tuolla lounasaikaan ja se oli niin täynnä, että piti raahata tuolit ja pöytä vieressä olevaan autotalliin, ja siellä sitten syötiin samalla ko joku jätkä pilkko tomaatteja vieressä. :)

Ja hauskaa oli se, että tuolla tilattiin niin että kirjoitettiin paperille se mitä haluttiin, ja sitten annettiin paperi kokille. Siihen piti kirjoittaa kans oma nimi että ne osas huutaa sen tilauksen sitte sieltä.

ECONOMY CANDY108 Rivington street, between Essex and Ludlow streets

Mitä olis Ameriikan-reissu ilman jättimäistä määrää karkkia? No ei mittään! Lower East Sidella sitä pesee!!

En usko että tästä tarttee kertoa sen enempää, kuvat puhuu puolestaan.

Ps. Alako kuola valumaan.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti