Pallontallaajat.net
Valikko

Back in Bournemouth

Kirjoittanut Inka 15.9.2010

Matkustin kesän 2003 alussa Bournemouthiin. Olin just päässy ysiltä, käyny ekaa kertaa kunnon ulkomaanmatkalla paria kuukautta aikasemmin Venäjällä, joten jännitti melekosen paljon. Eessä oli kolme viikkoa tuntemattomien, samanikäisten suomityyppien kans.

Hypättiin rautatieasemalta ensimmäiseen vastaantulevaan keltaiseen bussiin, otettiin tiketit Squarelle ja istuskeltiin siinä. Ja nostalgiapiikki oli huipussaan kun silmien eteen avautui tää näkemä:

The Square

Tuossa hassunmallisessa Obscura-kahvilassa käytiin vetämässä Päivin kans kaakaot kermavaahdolla ja vaahtokarkeilla karkkilakosta huolimatta. Oli ihan hauskaa seistä urpon näkösenä keskellä squarea iskän ja Topin kans ja koittaa päättää, mihin suuntaan seuraavaksi mentäis.

Bournen puisto ja kuumailmapallo!

Hehe aika hyvin oli kaikki jutut ehtiny unohtua, en osannu juurikaan kulkea tuolla. Muistin vaan kaikki tärkeimmät eli Squaren New Lookin ja sieltä reitin puiston kautta rantsulle. Eipä se sinällään hulluna harmittanu, koska nuohan riittää!

Bournen puisto!

Koska meillä oli jottain kymmenen tuntia aikaa Bournessa, hengattiin myös puistossa! Vejettiin naamaan makija lounas joka meikän osalta sisälsi pääasiassa ananasta (namsss!), ja sen jälkeen kaikkein parhaiten sopi pikku tirsat lämpimän englannin auringon alla masu täynnä ja nurmikolla makoillen.

Sen jälkeen suunnattiinkin kohti rantaa, eikä iskä ja Topi aivan ollu valmistautunu siihen, että naaman eteen levähtää seuraavanalainen näkemä:

Bournemouth, pier sekä THE beach

Bournen ranta. Mitä siitä enempää voi sanoa? Meikä nostalgisoi kyllä meleko vahavasti koko tuon päivän, mutta tuo rantsu oli edelleen yks siisteimpiä, mitä oon nähny. En käyny kokkeileen vettä että oliko se lämmintä, mutta kyllä siellä jotku hullut oli uimassa, joten ilimeisesti ei ollu vielä etes kylymää.

Löydettiin ruotsinlaivalta tuttu pelikone joka söi 2 senttisiä

Bournen rantsu on superpitkä, eikä me jaksettu kävellä sitä lähellekään päästä päähän, joten kipiteltiin siinä ympärillä vaan. Siinä on myös jottain peliluolia misä pysty pellaan kaikkia kolikkopelejä. Vanahoina pokerihaina meikän matkaseurahan sitte innostu siitä melekosesti, ja tuonne upposki punta poikineen!

Sillä aikaa ku muut pelas, meikä katteli rantsua

Mikäs oliskaan sen siistimpää ku upottaa varpaat auringon lämmittämään hiekkaan, istuskella rannalla ja tuijottaa ku joku aloitteleva surffaaja yrittää löytää oikean aallon ja epäonnistuu kerta toisensa jälkeen. Samalla seurailtiin ku vanhat ja vähän nuoremmatkin, pääosin miespuoliset henkilöt kipitteli pitkin rantaa käsiensä jatkona aku ankoista tutuksi tullut piippaava metallinpaljastin.

Varpaat hiekassa!
Väsyneet pellaajat

Kuten jo aikasemmin mainitsin, ranta on toooosi pitkä. Niin pitkä että kaikki ei jaksa kävellä autoilta rannoille vaan ne vuokraa sieltä itelleen mökin! Niitä pikkuruisia kesärantamökkejä oliki pitkin rantsua vieri vieressä, ja joka toisen mökin ovet oli siniset ja joka toisen punaiset!

Punaovinen mökki ja palat sinisistä ovista!

Sitten vähän jotain muuta

Topi koviksena rantsulla kattelemassa menoa

Square

Meikäläinen mielissään puistossa!

Mies ja metallinpaljastin

Tämä näky viimisenä ennen ko alotettiin paluumatka Lontooseen

Oli aika jännä käyä Bournessa vaikka siellä ei ollukaan niitä tyyppejä jotka oli ennen. En välttis käyä sielä ennää ikinä ja jos käyn nii kyllä seki kelepaa.

Ostin tosiaan junaliput megabus.comista, muistaakseni menopaluu kolmelle kustansi jotain 70 euron luokkaa, joten se oli munsta ihan ok. Ja tuo megabus.com toimi muutenkin ihan hyvin, vaikka alussa vähän ihmetyttiki sillä tuota kautta ko ostaa liput niin ei saa mitään varsinaisia lippuja, vaan ainoastaan varausnumeron jota pitää vilauttaa laiturille mennessä ja sieltä tullessa jollekin aseman työntekijälle että pääsee porteista läpi, ja tietty myös konnarille. Kaikki työntekijät luonnollisesti tiesi miten homma toimii joten kaikki sujui ihan loistavasti!

Translation: I spent three weeks in Bournemouth when I was 15, so now when I was traveling with my dad he wanted to see where he put all the money to, so we went there for a day. It was great to be there again, and the beach was as nice as I remembered.

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

PÄRSKY 15.9.2010 at 22.19

kolmetoista kilsaa. muistan tekstanneeni simpeleposselle siltä biitsin terassilta, että kolmetoista kilsaa, aurinko paistaa täysiä ja drinkkiä vaan kannetaan pöytään. top viis hetket mun elämässä.

Vastaa
Inka 16.9.2010 at 9.15

Oh yeah! Käytiin muuten sillä terdellä, ei ollu enää coconut kissiä. Voit kuvitella miten pahasti petyin!

Vastaa
Maria 20.3.2012 at 14.47

Voi eii! Olipa ihana lukea kokemuksistasi Bournessa, jossa olen asunut itse nyt syyskuusta asti. Tekstisi perusteella olet siis käynyt kaupungissa ennenkin, ymmärsinkö oikein? Miksi ja milloin? Tämä on kyllä totta vieköön hurmaava kaupunki, ranta on upea ja meri tyynnyttää opiskelun rasittaman mielen hetkessä. Kaupungin väestö jakautuu kahtia; on vanhukset ja opiskelijat :) Hyvä tasapaino.

Voi vitsit, tämä oli yllättävä postaus. :> Nuo maisemat ovat jotain, jota tulen taatusti kaipaamaan kunhan omat opintoni loppuvat. Noh, onneksi on vielä 2 vuotta edessä. Tosin 3 kuukaudne kesälomalla ehtii taatusti jo ikävä iskeä ;)

Kiitos tästä! Nousipas hymy huulille!

Vastaa
Inka 20.3.2012 at 16.13

Maria: Hah, miten hauska kuulla! :D Olin siis tosiaan kesällä 2003 Bournessa EF:n kielikurssilla. Kaupunki oli kyllä aivan mahtava, ja tykkäsin siitä tosiaan vielä toisella vierailukerralla. Ihanaa Bourne-aikaa! :)

Vastaa

Jätä Kommentti