Pallontallaajat.net
Valikko

It’s London baby!!

Kirjoittanut Inka 15.9.2010

Terveisiä kotisohvalta toimivan netin ääreltä! Viimeinki meillä on myös netti, joten nyt on hyvä lähtä liikkeelle ja muistella vaikka kuiden vaihteessa tapahtunutta perhematkaa!!

Oltiin siis liikkeellä iskän ja pikkuveljen Topin kanssa, viikko Lontoossa, joka sisälsi kaks päiväreissua lähikaupunkeihin. Makijaa, kyllä kelepas.

Hauskaa oli se että oltiin reissussa suurinpiirtein tarkalleen samoihin aikoihin kun oltiin Karimin kanssa viime vuonna minibudjettimatkalla. Sillon oli ihan superlämmintä, ja yritin uskaltaa toivoa, että nytki olis. Ja ei menny kovin hukkaan toiveet, nimittäin ainoastaan ekana päivänä sato vettä vähän aikaa (ehkä 20 min) ja muuten oliki sitte tosi lämmintä! Parhaimmillaan 27 astetta!!! Mahtavaa!

Topia ja iskää selevästiki vähän jänskätti ekana päivänä, Hyde parkin kulumilla

Tehtiin sillälailla että eka päivä pyhitettiin sille, että kierrettiin kaikki turistipaikat jotta muina päivinä pysty sitte ottaan vähän rennommin ja menneen minne huvitti, ko kaikki pakolliset paikat oli jo nähty. Meikästä se oli ihan hyvä idea, iskän jalkojen mielestä ilmeisesti ei. Mutta ei siinä, hyvin neki pysy mukana!

Buckinghamin palatsi oli taas yhtä siisti ko aina!

Meijän oli alunperin tarkoitus ottaa Oystercard, eli siis Lontoon ainakin metroissa toimiva kortti. Laskeskeltiin kuitenki kartasta sen verran, että meijän hotelli oli niin hyvällä paikalla, että joka paikkaan jaksoi periaatteessa kävellä, joten ajateltiin säästää siinä.

Hotelli oli siis HSD Gresham Hotel ja sijaitsi osoitteessa 116 Sussex Gardens. Se Sussex gardens oli muutenki hullun hauska katu, sillä sen varrella ei ollu mitään muuta ko hotelleja. Voitte siis kuvitella että ei oltu aiva ainoat turistit…

St. James’ parkin kukkaloistoa!

Hotellista sen verran, että se oli puhdas, mikä on mun mielestä tärkeintä. Hinta oli kallis, mutta koska oltiin perhematkalla meikä ei osallistunu ihan kaikkiin kustannuksiin… Hotelli oli täynnä intialaisia työntekijöitä, jotka teki ilmeisen pitkää päivää, mutta siitä huolimatta tarjos loistavaa palvelua.

Huoneet oli tosi pieniä mutta hyvin siellä silti mahtu olemaan. Suosittelen! Ehkä jos olis niin paljo rahhaa ni voisin mennä iteki uudestaan, mut toistaseksi mahdollisuudet lienee rajatut joihinki vähän hikisempiin hotelleihin…

Mun ja iskän kaverikuva palatsin edessä!

Mutta niin, eka päivä sisälsi aika rankkaa käveleskelyä ja kiertelyä, ja taidettiin olla takasi hotellilla jo kuudelta! Siinä mielessä tuo hotelli oli vähän huono, että se oli liian mukava.

Oon tullu nyt siihen tulokseen että superlempparikaupungeissa (joihin Lontoo eittämättä kuuluu) kannattaa aina ottaa mahollisimman huono majoitus, jotta siellä ei tuu hengailtua liikaa vaan on oikeastaan pakko mennä ulos ja kaupungille.

St. James’ Parkin puut on valtavia!!

Iskällä oli synttärin tuollon, 29.elokuuta, joten sen kunniaksi käytiin kattomasa myös Beniä ja muita!

Maailman kaunein Ben

Oli tosiaan melko pilvistä ja vähän kylmää tuollon ekana päivänä, ja parasta oli se ku oltiin Fleet streetillä ja alko sataa kaatamalla! Tuntu että taivas repes aivan yhtäkkiä mutta niinhän se kaikkien ennakkoluulojen mukaan kuuluu ihan asiaan Englannissa. Onneksi sieltä löyty niin paljon kaikkia syvennyksiä minne pysty mennä suojaan sateelta, että ei haitannu vaikka ei ollu etes takkia sattunu mukkaan.

Maailiman rumimmat talot löyty Thamesin reunalta

Meikäpoika muuten toimi kartan lukijana tuolla reissulla, ja voin ylpeyttä puhkuen kertoa, että en vieny meijät ko kerran hukkaan! Ja se oli ekana päivänä ko lähettiin Beniltä Tower Bridgeä kohti ja meikä katto väärän suunnan ja mentiin rantsua pitkin alaspäin vaikka ei olis pitäny. Käveltiin varmaan joku kaks tai kolme sillanväliä, moikattiin rantojen miehiä ja meinattiin jäähä auton alle. Sitte tajusin että hups ollaanki väärässä suunnassa. Mutta sitä sattuu, ei auttanu muu ko ottaa urheilun kannalta.

Iskä, Eye ja Starbucksin muki
St.Paul’s cathedralin edessä oleva penkki, joka on meikän lemppari kans!

Jossain vaiheessa löydettiin tiemme Trafalgar Squarelle, ja sanotta mitä tahansa, munsta se on ehottomasti yks Lontoon siisteimpiä paikkoja! Ihan sama, oli miten turistimesta tahansa, meikä tykkää. Kattokaa näitä kuvia ja tuntekaa se fiilis! Vaikka muualla sattais vettä niin trafalgar squarella paistaa aina aurinko!

Meikä salakuvaili jotain pariskuntaa!

Trafalgarin menoja!

Joku random lapsi joka teki sen mitä määki halusin mutta en vaan kehannu!

Iskä ja Topi nauttimassa auringosta Trafalgarilla!

Meijän loman ruokavalio oli taas melko yksinkertainen: kaupasta aamiainen, pubista lämmintä ruokaa ja kaupasta iltapala. En oo ikinä syöny niin paljon tuoretta ananasta (ja mangoa!!!) mitä söin tuolla. Ne Sainsbury’sin ja muitten kaks 400g pakettia tuoretta ananasta kolmella punnalla-tarjoukset iski meikään ja kovasti. Söin siis tuoretta ananasta parhaimmillaan aamiaiseksi, lounaaksi ja iltapalaksi. Enkä valita.

Ihmeteltiin iskän kans vähän Lontoon meininkiä!

Ja Topi oli fiiliksisä ko vieresä oli yhtäkkiä double-decker!

Mentiin tosiaan Lontooseen lauantai-iltana, ja sunnuntai kului sitte ihan nähtävyyksiä katellessa. Maanantai oli bank holiday, mutta se ei kyllä näkyny yhtään sillä kaikki paikat oli ihan normaalisti auki. Mipa sano että ehkä jotku isoimmat kaupat esim Asda on kiinni, mutta muuten oli ihan normaalisti ilmeisesti, tai sitte sunnuntaiaukiolon mukaisesti.

Meikälpojat lähti maanantai-aamuna yheksäksi hakkaamaan Primarkin ovea, että saatiin sitten seki hoidettua pois alta. Ja ilimeisesti se kelepas myös matkaseuralle, vaikka maailman innokkaimpia shoppauskavereita ei ollukaan mukana. Ja eläkää sanoko mittään moraalista, sillä ihan varmastikkaan ne vaatteet ei kovin eettisiä ole.

Karnevaalihumua!

Sillon maanantaina ja sunnuntainaki oli menossa Notting Hillin karnevaali! Me aateltiin että mennään maanantaina ja hoksasinki sitte jälkeenpäin että se oli melko hyvä valinta, sillä sunnuntaina oli ollu lapsille tarkotettu karnevaali. Ne kuvat oli niin siistin näkösiä, että laitan myöhemmin ihan oman kuvapostauksensa karnevaalikuvista. Mutta voin kertoa, että siistin näköstä oli!

Parasta oli se että myös Notting Hill sijaitsi ihan kävelymatkan päässä, ja me satutiin paikalleki vielä ihan hyvään aikaan. Vähän aikaa ihmeteltiin ihmisvilinää ja ehittiin jo pelätä, että missattiin kulkue mutta kyllä se onneksi sieltä vielä tuli, joten ei todellakaan ollu turha reissu!


Topi aivan mielissään ko pääsi Baker streetille

Haha ja sitte Topi oli kattonu pari kertaa semmosen elokuvan ko Bank Job just ennen tuota reissua, niin piti käyä ehottomasti sitte sen pankin edessä joka oli siinä leffassa ryöstön kohteena. Tuloksena tietenki loistava turistikuva! Mikäs sen parempaa lomavietettä, ku bongailla elokuvista ja telkkarista tuttuja paikkoja ihan livenä!

Käytiin myös pubissa ja iskä vähän innostu…

Syötiin myös jonku verran pubiruokaa. Tykkäsin siinä mielessä käydä pubeissa syömässä ko tunnelma oli aina kauhean hauska ja viihtyisä, mutta eipä niitä pöperöitä pitemmän päälle jaksais mussutella. Taisin maistaa ainaki kanaleipiä ja beef burgeria, jossa oliki sitte viiden sentin paksunen pihvi! Tuli ainaki maha täyteen!!

Lontoon ökyaluetta

Jossain vaiheessa yritettiin myös eksyä. Oltiin kuitenki sen verran nössöjä, että ei uskallettu lähtä eksymään missään ihan hullun kaukana, vaan poikettiin vaan Oxford Streetiltä vähän ja kierreltiin siellä. Eli ei me nyt hullun kauas päästy, mutta oli jännä huomata että jopa Lontoossa kun menee vähänkään sen pääkadun ulkopuolelle, jäljelle ei jää juuri mitään.

Kakkaputkijärjestelmän hoito englantilaisittain

Jossain vaiheessa dumppasin sitte iskän ja Topin, ja ne meni jonnekin kasinolle, ja meikä suuntas tapaamaan Mipaa! Oli huippua nähä taas pitkästä aikaa (=reilun kuukauden jälkeen), ja juhlittiinki sitä piknikillä Hyde Parkissa! Nähtiin kuitenki aika illasta, joten nurmikko oli jo meleko kylymä, eikä istuttu siinä kovin kauaa, vaan mentiin kierteleen Oxford Streetiä.

Mipa ja Hyde park

Miia muuten valaisi mulle vähän, että miten Lontoon citypyörät toimii. Ne on kuulemma ihan vasta lanseerannu ne pyörät, ja malli on ilmeisesti aivan kopio Pariisin vastaavasta. Joka toisen kuluman takkaa löyty pyöräparkki, ja niitä ku on jotain neljäsataa niin kyllähän niitä sitte löytyki.

Punnan maksaa 24h käyttö, mutta se toteutuu niin että sitä saa käyttää aina puoli tuntia, sitte palauttaa johonki pisteeseen ja vartin päästä saa sitte ottaa taas pyörän käyttöön. Jos ei palauta niin siitä kortilta millä pyörän on maksanu veloitetaan uus punta. Aivan hullun kätevä tapa nähä kaupunkia jos uskaltaa lähtä autojen sekkaan ja varsinki vääränpuoleisen liikenteen sekkaan.

Iskä ja Topi harrastamassa taksimatkailua

Tein muuten Lontoossa nyt jotain mitä en oo koskaan ennen tehny, nimittäin menin taksilla! Opiskelijabudjettiin kun ei ihan varsinaisesti kuulu taksimatkailun suomat ilot, niin en sen vuoksi oo niitä koti- enkä edes ulkomailla pahemmin harrastanu. Mutta koska tuolla laskettiin, että metro maksaa neljä puntaa per naama ilman oysteria ja taksi noin £12 kaikilta, oli ihan sama ottaa taksi. Ja sitten huristeltiin!

Camden Lock

Kvin myös ensimmäistä kertaa Camdenissa ja se oli siisti paikka! Siellä oli aivan mielettömästi kaikenmaailman kojuja ja evästä olis saanu ihan mistä maasta vaan, ja luonnollisesti tosi edullisesti. Vieläki harmittaa että jätin ne viiden punnan haaremihousut ostamatta, ehkä ens kerralla sitte.

Olin vähän varautunu mennessäni tuonne, sillä osaksi oon kuullu että se on nykyään ihan karsea turistimesta ja osaksi taas että se on tosi siisti. Eka käynnin perusteella oon ainaki sitä mieltä, että se oli siisti, ja meen varmasti uudelleenki.


Lissää Camdenia
Ja vielä vähän!

Viikset!

Kierreskeltiin siis ihan mukavasti ympäri kaupunkia, ja oli mukava käydä myös semmosissa paikoissa, missä en oo ennen käyny. Karnevaaleista ja niistä kahesta päiväreissusta kerron vielä myöhemmin lissää, sillä neki oli melekosen jees. Ja loppuun vielä kuva Covent Gardenista, joka on seki aika siisti paikka.

Covent Garden synttäriasussaan!

Translation: I spent a week in London with my dad and brother. We saw all the main tourist attractions in the first day, so we had a lot of time to wander in other places. I really liked Camden, it was the first time I went there. I also had my first experience with taxis in London, and it was such an easy way to move! A bit too expensive for me, though. After the week I came to the conclusion that I really, really love London.

Lisää tästä aiheesta

1 Kommentti

Anonymous 16.9.2010 at 0.03

Ihanan pitkä postaus!! Tuuppa sit tosiaan hakeen ne vitosen haaremit! T. Mipa

Vastaa

Jätä Kommentti