Pallontallaajat.net
Valikko

Maailman toiseksi paras aamiainen

Kirjoittanut Inka 19.9.2010

Oon syöny kaikkein parhaimmat aamiaiset ollessani ulkomailla, eikä nyt kyllä puhuta mistään hotelliaamiaisista. Ehottomasti kaikkein parasta aamiaista saa jenkeissä bagelin ja tuorehedelmäsalaatin muodossa, mutta meleko lähelle pääsee myös Libanonissa nautittu Za’atarleipä.

Tännään aateltiin sitte sunnuntain kunniaksi haeskella vähän Libanonin fiilistä aamiaisen muodossa.

Toiseksi parhaan aamiaisen tekeminen on tosi yksinkertasta, kunhan on vaan kaikki tarvittavat aineet. Siihen tarvii vaan pizzataikinaa (tehtiin toissapäivänä sen verran reilu taikina, että riitti myös tähän tarkotukseen), oliiviöljyä ja za’ataria.

Tehtiin kaks pyöreää lättyä, halkaisijaltaan ehkä jotain 20cm ja annettiin niiden kohota vähän aikaa. Sitten päälle vaan oliiviöljyä, reilusti za’ataria ja uuniin! Vähän ajan päästä ne onki valmiit, ja näyttää tältä:

Taitettiin nuo vielä keskeltä ja laitettiin suodatinpussiin, ja kyllä maistu. Za’atar on tosi vahva mauste, niin vahva että se tosiaan toimii ihan itekseen pelkän oliiviöljyn kanssa.

Tuolta za’atar näyttää kuivattuna, seassa on seesaminsiemeniä. Ollaan saatu tuo pussi Karimin porsuilta, ja en tiijä miten on suomessa saatavilla, ehkä noissa arabikaupoissa. Mutta jos joskus osuu kohdalle, suosittelen lämpimästi!


Translation: This is the second best breakfast in the world! Za’atar spice put on pizza dough and baked in an oven. I had this in Lebanon, and it was a great way to start the morning. Today we wanted to do something special cos it’s sunday, so we decided to start the morning with this. We got the spice from Karim’s dad, I don’t know where you can buy it though. All I can say that it is delicious.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti