Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Tämän vuoden tuhot - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Tämän vuoden tuhot

Kirjoittanut Inka 31.12.2010

Nyt kun on muisteltu ihanasti kaikkia tämän vuoden matkoja, lasketaanpa sitten miten paljon meikäläinen on tuhonnut maapalloa lentelylläni. Tähän en ota mukaan työmatkoja, sillä niistä en ite päättäny, joten ainoastaan siis lomamatkat. Veikkaisin, että luku on viime vuotista (3424,85kg) pienempi.

Helsinki-Praha 242,87
Praha-Rooma 237,11
Helsinki-Kööpenhamina 256,91
Helsinki-Budapest 344,18
Budapest-Beirut 498,91
Helsinki-Lontoo 312,45
Helsinki-Lontoo 312,45

Siinä se! Miten lyhyt lista onkaan, olen niin ylpeä!! Tosin oon aivan varma että oon unohtanu tuosta jotain.. No, joka tapauksessa tämän vuoden numero on… (rumpujen pärinää!) 2204,88 kiloa! Eli 1219,97 kiloa viime vuotista vähemmän, tosin listakin on selvästi lyhyempi.

Miten tähän pienempään lukuun on sitten päästy? Muutamilla vuoden aikana tekemilläni ratkaisuilla pääsisi melko pitkälle, niitä ovat olleet:
– Oulun ja Helsingin välisisten lentojen välttäminen (vaikka kuluneen vuoden aikana luuhasin tuota väliä enemmän kuin koskaan aikaisemmin)
– Välilaskullisten lentojen välttäminen
– Laiva- ja junaliikenteen suosiminen

Viime vuonna kävin laivalla Pietarissa, Tukholmassa ja Tallinnassa, joten lähimatkailuun laivareitti ainakin sopii. Junalla taas puksutin Suomessa. Muuten lentelin aika huolimattomasti, mutta siitä huolimatta aiheutin lentomatkustelullani hiilidioksidipäästöjä enää kolmanneksen perusruotsalaisen koko vuoden kulutuksesta.

Haastan jokaisen lukijan laskemaan oman kilomääränsä, laskuri löytyy ICAO:n sivuilta. Paljonko tulee?

Ps. Muokkasin vähän ulkoasua, toivottavasti kelepaa.

Lisää tästä aiheesta

1 Kommentti

päivi 1.1.2011 at 15.12

hei mä laskin mun, 1,501 kg :) jos ymmärsin oikein.

Vastaa

Jätä Kommentti