Pallontallaajat.net
Valikko

Oulusta Helsinkiin junalla vai lentäen?

Kirjoittanut Inka 7.1.2011


Pähkäilin vähän aikaa sitten hiihtoloman matkojen kanssa. Meillä oli lennot Beirutiin, jotka lähtivät Helsingistä. Millä sitten Helsinkiin? Vaihtoehtoja oli ainoastaan kaksi, juna ja lentokone. Mun mielestä on ihan leppostaa matkustaa junalla se seitsemän tuntia, saa istuskella rauhassa, katella leffoja, lukea kirjaa ja syödä eväitä, mikäs sen mukavampaa. Karim sai kuitenkin Oulu-Helsinki-välin junaistumisesta tarpeekseen viime keväänä, kun luusattiin sitä reittiä noin miljoona kertaa.

Koska norwegian ei ole vielä aloittanut lentoja Oulusta, ei lentäminen oo vielä mitenkään erityisen paljon halvempaa verrattuna junailuun. Tsekkasin kuitenkin blue1:n nuorisolennot, sillä lennot maksaa jotain viidenkympin luokkaa/suunta/hlö.

Harmittelin, kun huomasin että hiihtolomaviikon sunnuntaina ensimmäinen Blue1:n lento Ouluun lähtee vasta vähän ennen kahta, ja me ollaan Helsingissä jo aamukasilta (jolloin takana on yö lentokoneessa, voidaan olla melko freshejä). Harmittelin että ei voi mitään, ei oo järkeä ootella koko päivää ja sitten lentää ja olla kotona samaan aikaan kuin olis jos menis junalla. VR:n sivuille mentyäni huomasin kuitenkin, että lentäminen tulisi maksamaan YHDEN EURON junamatkaa enemmän. Jotenkin ristiriitaista ehkä?

Loppujen lopuksi tultiin siihen tulokseen, että varattiin ne lennot. Tarkoitus olis tehdä niin, että mennään lentokentältä käymään muutama tunti kavereiden luona, sitten takaisin lentokentälle ja kotiin. Jos noin voi tehdä, en nää minkäänlaista järkeä matkustaa mielummin junalla, varsinkaan kun se ei ole edes rahallisesti edullisempaa.

Ja luonto kiittää – aivan. Mitä tähän sitten sanoisi? VR en tarjoa paljon vaihtoehtoja. Mitä tehdä, kun lentojen hinnat halpenee ja junien kallistuu? (7 tuntia (+ myöhästymiset) vrt 55 minuuttia) En tiiä.

Kuvituksena mun ja Karimin kesäkuvia Helsingistä viime kesältä.

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Sanna 7.1.2011 at 23.19

Tänne saa tulla virkistäytymään, lentokenttäbussi menee ihan tuosta vierestä (tai siis kyseessä on HSL:n oma bussi joka menee samaa reittiä kuin virallinen Finskin lentokenttäbussi, on vaan muutaman euron edukkaampi)

Vastaa
Inka 10.1.2011 at 10.48

Ai nää asut siitä Hämeentien varrella? Mahtavaa! :) Tuun vissiin ens viikolla käymään, pitää sitten ilmotella.

Vastaa

Jätä Kommentti