Pallontallaajat.net
Valikko

Fancy a cup of tea?

Kirjoittanut Inka 19.2.2011
Seven Starsin tee (vas.) sekä the Mesmeristin tee

Brightonin reissulla pääsin brittiläisyyden ytimeen – ymmärsin nimittäin teen päälle! Oon tässä syksyn aikana opetellut juomaan teetä, ja jossain vaiheessa aloin jopa nauttia siitä. Mikäs siis sen parempi paikka nautiskella teetä kuin Englanti? Vaikka tykkään eniten vihreästä teestä, kyllä se brittien musta teekin maistui.

Koska paikallisten talojen lämmitys ei ole ihan samaa luokkaa ku Suomessa, meinattiin jäätyä Maukan kanssa sekä sisällä että ulkona (ulkona siis silloin, kun aurinko ei paistanu). Siihen loistava apukeino oli poiketa lähimpään pubiin, tilata kupilliset teetä ja painella ulos kattelemaan seuraavaa pubia. Yks aamu oikeesti tehtiin näin, oli nimittäin semmonen ihana tihkusade, ja kahvila-aamiaisen (sis. teen!) jälkeen hytisytti vielä sen verran pahasti, että päätettiin painella toisille kupillisille. Sitten illan päälle käytiin vielä kahessa pubissa teetä juomassa. Yhteensä tuona päivänä meikäläinen litki kuus kupillista teetä. Siis minä, joka ei puoli vuotta sitten koskenutkaan teehen.

Oikealla Recipeasen tee

Jotain edistystä on siis tapahtunut. Muutamia paikkoja, joissa pistäydyttiin teellä:


The Mesmerist
Pub, jonka hyllyt pursuavat taikurikamaa. Sillä välin kun meikä kävi vessassa, viereisestä pöydästä nousi herra ja näytti Marjolle ja Miialle taikatempun. En siis suosittele vessakäyntiä tässä pubissa.
1-3 Prince Albert Street, Brighton


Seven Stars
Tiistaina leffoja, torstaina tietovisa ja kaikkina päivinä hyvää teetä! Tee tarjoiltiin kannussa, josta riitti aina kolmeen kuppiin asti. Pubin omat minttukarkit oli söpöjä, joskaan ei niin hyvän makuisia.
27 Ship Street, Brighton


The Heart and Hand
Hieman nuhjuinen pub, jonka seinät on täynnä mainosjulisteita. Käytiin Marjon kans lämmittelemässä täällä sateisena päivänä, ja tiskin takana ollut poika lorautti 80 pencen teehen maitoa meikältä kysymättä. Siinä selätettiin taas yksi ennakkoluulo, sillä se maistui. Jos ei ole kiire, täällä voi pelailla vaikka Trivial Pursuitia.
75 North Road, Brighton

Recipease
Ostin ensimmäisen Jamie Oliverin keittokirjan viikkorahoista 14-vuotiaana, ja tykkään yhä katella Oliverin kokkiohjelmia. Ei siis liene mikään yllätys, että kävin mielelläni myös Oliverin kahvilassa, kun semmoinen sattui kohdalle. Kahvilan yhteydessä on kauppa, ja siellä järjestetään myös kokkauskursseja. Tee oli hyvää!
72 Western Road, Brighton

Nyt voisin mennä keitteleen teetä!

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti