Pallontallaajat.net
Valikko

Miss Do Good

Kirjoittanut Inka 4.4.2011

Meikä on tännää herkutellu meleko hyvällä omallatunnolla! Ei sillä, että esim karsan syöminen ihan hirveitä tunnontuskia tuottais, mutta se että voi olla varma että kun luonto kiittää tuo se aina kivan mielen – varsinki jos tuhoaa maapalloa lentämällä yhtä paljon ko minä.

Tänään oon nauttinu narsisseista ja vedelly viimeisiä Beirutin tuliaispähkinöitä. Sen lisäksi kaivoin New Yorkin Whole Foodsista aikoinaan ostetut jääteepullot (liian siistejä roskiin!) esille ja laitoin sinne maitoa. Siksi, että harrastettiin maakuntamatkailua ja haettiin Haukiputaalla sijaitsevalta Oravan luomutilalta viisi litraa luomuraakamaitoa.

Sen lisäksi ostin ihanaa luomujogurttia ja nautiskelin sitä hedelmien ja siementen kans. Käytin sitä myös hapatteena ja laitoin luomujogurtin ja luomuraakamaidon hapattumaan yöksi. Aamulla pitäis olla superluomujogurttia, ja mikä parasta, aivan ite tehtyä!

Tämä on yksi tapa pyytää anteeksi maapallolta tuota ainaista reissaamista.

Ihana luomujogurtti
1l luomuraakamaitoa
1dl luomujogurttia
Lämmitä maito kattilassa 30 asteiseksi. Laita jogurtti astian pohjalle ja kaada maito sen päälle. Sekoita hyvin. Laita kansi päälle ja laita astia lämpimään paikkaan noin 10-12 tunniksi. Älä koske jogurttiin tänä aikana. Laita jogurtti jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja nauti ihanasta itse tehdystä luomujogurtista. Mausta tarpeen mukaan esimerkiksi mansikoilla tai puolukoilla. 

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

the fabulous life of terhi 7.4.2011 at 1.09

oho, jännä että kirjotit tuosta luomutilasta ku mulla on viimeaikoina ihan mielettömästi tehny mieli nimenomaan tuommosta LEHEMÄSTÄ TULLUTTA OIKEAA MAITUA! voi ku oisin tajunnu johdatella keskustelua vierailullani enemmän lehmä-aiheisiin ni oltais voitu tästäki porista!

myykö nuo pikkumääriä maitoa vai vaan hulluna? luin vasta jostaki jutusta, että periaatteessa maidon myynti tiloilta suoraan ei kannata, ku tilat “saa” myydä periaatteessa vaan noin 7 litraa maitoa päivässä. (jos oikeen muistelen, tais tosin olla joku vuosiannos suhteutettuna, en jaksa nyt muistaa)

olikohan mulla muuta kommentoitavaa… nii, minäki yritin tehdä jenniferin kans pariisissa ite jogurttia! se meni päin helevettiä, ja vielä päivienki päästä se oletettu viili oli pelekkää maitovelliä. viemärin suuhun lirisi se tuotos..

noh. ehkä voi joskus kokkeilla uudelleen ko henkiset epäonnistumisen haavat umpeutuu…

Vastaa
Inka 7.4.2011 at 7.10

Joo eipä meikälläkään tuo onnistunu, Karim teki sitte seuraavana päivänä ja sillä onnistu, en pijä minnää.

Mut joo nythän tuo maidon kauppaaminen on ollu uutisissa, mutta ainaki nuo oli maanantaina myyny jo melkeen 50 litraa ko käytiin. Ostettiin siis viis litraa, eli saa niin vähän tai paljon ko haluaa. Ens kerralla sitte ehkä enemmän.

Vastaa
Anonymous 19.4.2011 at 22.07

Paljonko maksoi maitolitra?

Vastaa
Inka 19.4.2011 at 22.37

Euron makso litra! Eli aika paljo halavempaa ko luomumaito kaupasa. Oma ämpäri mukkaan ja maidonhakkuun!

Vastaa

Jätä Kommentti