Pallontallaajat.net
Valikko

Ihana New Orleans

Kirjoittanut Inka 26.6.2011

New Orleans on nyt takanapäin ja olipahan siinä kaupunki! Vaikka valtavasti tuhoja tehneestä hurrikaanista ei oo kovin kauaa aikaa, tuntu siellä menevän jo ihan hyvin. Tai ainaki joillain alueilla. Meidän hostelli, AAE Bourbon house hostel sijaitsi tietenki sillä kaupungin mielenkiintoisimmalla alueella, eikä hostellivieraita lukuunottamatta alueella nähnyt ollenkaan valkoihoisia. Kontrasti oli myös jännä, sillä kun käveltiin hostellin naapurissa sijaitsevaan Walmartiin, oikealla puolella tietä oli siistejä, hyväkuntoisia taloja ja vasemmalla puolella aivan kauheita rötisköjä, joita ei oltu taidettu kunnostaa hurrikaanin jälkeen.

Kaupunki oli muutenkin todella mielenkiintoinen, varsinki sen miamin pintaliitomeiningin jälkeen. Palvelu oli hyvää kaikkialla paitsi ratikkaliikenteessä, mitä en todellakaan suosittele kenellekään. Ooteltiin keskellä viikkoa keskellä päivää ratikkaa puoli tuntia, ja ei päästy sisään kun se viimein tuli sillä se oli niin täynnä. Meni sitten kävelyhommiksi.

Tää oli myös eka kerta, kun jouduttiin kävelemään rankkasateessa. Oltiin ekana iltana Bourbon streetillä ja sillä hetkellä ko päätettiin lähteä takas hostellille alkoi sataa. Rysähteli aivan kunnolla ja käveltiin varmaan joku 45 minuuttia hostellille, Karimin sateenvarjosta irtos varjo ja meikän sadetakki päästi kaiken läpi. Mutta päästiin kuitenkin hostellille, siellä kuumaan suihkuun ja mukavasti nukkumaan joten ei haitannu. Mää nukuin tyttöjen dormissa ja oli ihan mukavaa vaihtelua tähän miesvoittoiseen matkustamiseen.

New Orleansin keskusta oli jotenki tosi jännä. Siellä oli tosi hienoja ja vanhoja taloja, jazz raikas kadulla ja meni mihin tahansa kahvilaan tai baariin, oli siellä livemusiikkia. Kadut oli muutenki tosi kauniita ja niitä reunusti vaaleanpunaisin kukin koristellut puut. Meikä tykkäs. Aika jännää oli myös se, kun käveltiin jossain keskustan huudeilla nähtiin yhtäkkiä Samuli, joka oli mun kans lukiossa ja journalismin pääsykokeissa ja Karimin kanssa englantia ja markkinointia opiskelemassa. Jäätiin ihmettelemään tätä sattumaa ja kohta paljastuki että Samulin matkaseura koostui melkein kokonaan Karimin vanhoista yläastekavereista! :D Että tämmöstä New Orleansissa.

Meitä muuten varoiteltiin etukäteen tosi paljon noista etelävaltioista, että siellä kannattaa olla varuillaan ja ajaa vaan läpi ja toivoa, ettei auto lasahda. Alabaman läpi ajettiin tosi nopiaa, Mississippissä käytiin kaupassa ja Louisianassa hengailtiin pidempiki tovi. Eikä missään ollut mitään ongelmia. 

 Kaupungin pääkadusta, Bourbon streetistä sen verran että se oli oikea irstauksien pesä. Paljaita tissejä oli siellä täällä porukka oli melekosen päissään, oli kello mitä tahansa. Vaikka USA on muuten tosi tiukka alkoholin nauttimisen suhteen, New Orleansissa sitä saa juoda kadulla, ja siitä otettiin kaikki irti. Kaupungissa oli myös aikamoinen Mardi Gras-meininki kokoajan, ja kaikilla killutti kaulasa kirkkaanvärisiä helmiä. Niitä oli myös ripusteltu ihmeellisiin paikkoihin, kuten puihin, sähköjohtojen päälle tai vaikka aitaan.


Käytiin myös kuuntelemassa jazzia mutta siitä lisää myöhemmin, sillä nyt pitää taas jatkaa matkaa!

Lisää tästä aiheesta

3 Kommenttia

Laura 27.6.2011 at 8.12

Ja taas mielenkiintoinen juttu ja hyvät kuvat! Tissejä! :D

Vastaa
Kea 13.6.2013 at 23.50

Tonne mun pitää vielä päästä!

Vastaa
inkkap 17.6.2013 at 22.44

Ehottomasti, kaupunki oli ihan superhieno!

Vastaa

Jätä Kommentti