Pallontallaajat.net
Valikko

Juhannusjazzit

Kirjoittanut Inka 28.6.2011

Kun Suomessa riehuttiin juhannuksen kunniaksi, mekin päätettiin tehdä jotain erikoista ja mentiin keikalle! Koska sijainti oli New Orleans, suunnattiin luonnollisesti kuuntelemaan jazzia. Olin jostain kaivanut tietooni Preservation Hall-nimisen paikan, minne suunnattiin. Juho ja Jani päätti jättää kulttuuririennot omaan arvoonsa ja painuivat ryyppäämään Bourbon streetille, joten jazzista oli nauttimassa meikän lisäksi Karim, Janne ja Ismo.

Paikka oli sanalla sanoen aivan mahtava!! Käytännössä siellä ei ollut muuta kuin eteiskäytävä ja pienehkö huone, jossa intiimi keikka järjestettiin. Istumapaikkoja ei ollu kovin monelle, ja kaks etummaista riviä istuivat lattialla tyynyjen päällä. Huoneen takaosa oli aivan täynnä porukkaa, ja keikan alkaessa kaheksalta jono oli varmasti aivan sairaan pitkä, me oltiin onneksi puolta tuntia ennen keikkaa jonossa, joten päästiin melkein istumaanki!

Settejä vedettiin kolme, ja ekan jälkeen saatiin istumapaikat. Onneksi ei iskeny jano tai vessahätä, sillä vessaa tai baaria paikassa ei ollu, vaan siellä keskityttiin vaan olennaiseen eli jazziin. Katottiin kaks settiä, sillä huone oli aivan sairaan kuuma! Kun lähettiin pois toisen setin jälkeen jono oli edelleen niin pitkä, ettei nähty sen päätä. Vissiin muutki kuullu, että siellä oli siistejä keikkoja… Liput makso 12 dollaria ja oli joka ikisen sentin arvoiset, meikä nimittäin tykkäs aivan täysillä!

Keikan jälkeen lähettiin metsästämään poikia, mikä oli sinänsä mahdoton tehtävä. Bourbon streetillä oli nimittäin viikonloppuiltana jokunen muukin tullu hengailemaan, mutta meleko yllättävästi kaverit käveli mardi gras-killuttimet kaulassa vastaan. Niiden ettiminen osoittautui kuitenki turhaksi tehtäväksi, sillä niillä oli niin kova meno päällä, että ne päätti jäädä vielä pilettään.

Ja kuten kuvista huomaa, jazz jätti minut ja Ismot aika sanattomiksi, Karimilla taas oli asiasta aivan oma mielipiteensä.

Translation: We celebrated midsummer in New Orleans’ style: visiting a jazz gig. Preservation Hall was an extraordinary place with no toilets or a bar, just a place where people could enjoy music.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti