Pallontallaajat.net
Valikko

Kaahailua aivan upeissa maisemissa

Kirjoittanut Inka 29.6.2011

Rossailu on menny ihan mukavasti, mutta nyt täytyy hieman avautua. Kaikki ei nimittäin menny aivan nappiin tuon auton kanssa. Pari päivää sitten Big L alkoi ilmoittaa, että öljyt pitäisi vaihtaa. Pojat alkoi huolestua asiasta ja päätettiin sitten soittaa Hertzin puhelinpalveluun ja kysyä, miten toimia. Jani rimpautteli aikansa ja viimein pääsi läpi, ja puhelimessa oli tietenki semmonen elämäänsä kyllästynyt röyhkeä äijä, joka ei tienny millaista hyvä asiakaspalvelu on. Saatiin kuitenkin viesti, että auto pitää vaihtaa uuteen.

Herra Hyvä asiakaspalvelija antoi suurpiirteiset neuvot että parin mailin päässä etelään on Hertzin toimipiste mistä meidän tulee noutaa uusi auto. Tarkkaa osoitetta ei saatu, vaan se mutisi jotain mikä käsitettiin tien nimeksi. Lähettiin sitte etsimään paikkaa ja puolen tunnin epätoivoisen etsinnän jälkeen todettiin että ei noillä sen jätkän neuvoilla pääse minnekään. Yritettiin soittaa takaisin, mutta vartin jälkeen ei päästy läpi.  Onneksi oli navigaattori, joka ilmoitti että kuuden mailin päässä on lentokenttä, ehkä siellä olis säkällä myös Hertzin toimipiste.

No olihan siellä ja vielä oikein mukava poikakin, joka alkoi heti hoitaa asiaa. Meidän olis pitäny saada puhelimessa joku emergency code, jota luonnollisestikaan ei ollut herunu. Sen vuoksi tän pojan piti alkaa soitella siihen samaan puhelinpalveluun minne me rimpauteltiin, ja luonnollisesti myös seki laitettiin jonoon. Siinä välissä se ilmoitti että jos tankki ei oo täynnä me joudutaan maksamaan aika paljon siitä, että ne laittaa sinne bensaa. Eli siis käytännössä jos vuokraa Hertziltä auton ja se hajoaa ja tankki ei oo täynnä, joutuu
maksamaan mansikoita bensiinistä.

Mutta mepä oltiin viekkaita ja otettiin avaimet takaisin ja mentiin tankkaamaan. Kaverit oli siinä vaiheessa tyhjentäny Big L:n kaikesta tavaroista, ja Juho jäi tienposkeen vartioimaan meidän kamoja siksi aikaa kun Karimin kans paineltiin tankkaamaan. Seki oli oma episodinsa ja kun viimein päästiin takaisin lentokentälle saatiin kuulla, että siinä kohteessa ei  ollutkaan riittävän isoa autoa!!!!! Eli kaikki kamat takas autoon ja tää kaks tuntia mitä tähän säätämiseen oli menny oli aivan täydellista ajanhukkaa.

Saatiin ohjeeksi mennä seuraavana päivänä eri toimistoon, missä piti olla meille auto valmiina ja kaikki paperityöt tehtynä. Sinnehän me paineltiin ja käytiin taas täyttämässä tankki ihan vain kuullaksemme, että ei meidän mitään autoa pidä vaihtaa, että nuo valot on aivan turhia ja samoilla öljyillä päästään aina San Franciscoon saakka!

Eli siis tuntikausien ajelu ja ressaaminen ja tankkaaminen ja kaikki muu oli aivan turhaa! Yritettiin saada jotain kompensaatioita mutta eipä noista toimistoista oo mihinkään, kirjoiteltiinkin eilen sitten porukalla Hertzille vähän valittelukirjettä, toivottavasti siitä on jotain hyötyä. Eli siis jos jollekin jäi vielä epäselväksi niin minä en kokemusteni perusteella suosittele Hertziä yhtään kenellekään!

Onnen päivä ei kuitenkaan päättynyt vielä tähän, sillä meikäläinen lähti melkoisen raivoisissa fiiliksissä ajeleen autovuokraamon pihalta. Rossailin aika täysillä ja koska kukaan ei ollut aikaisemminkaan tuntunut välittävän nopeusrajoituksista eikä meikää kiinnostanu saada keskareita tai tööttäyksiä enää osakseni sen takia että ajan rajoitusten mukaan painoin kaasua aika reilusti.

Tässä vaiheessa sanottakoon että mää en ikinä aja ylinopeutta Suomessa, en etes Yli-Iin ja Kiimingin välillä. Big L on kuitenkin aika iso auto ja syö nopeutta melekoisesti, ja yhtäkkiä huomasin ajavani kaheksankympin alueella satasta. Ja nyt puhutaan siis maileista eli ajoin 120 alueella 160 km/h. Aattelin et 90mph olis hyvä vauhti ja koitin pitää sen siinä, sillä niin tuntu tekevän aika moni muukin. Välillä kuitenki kaasu lipsahti ja  yhtäkkiä kävi niin jännästi että takana oli poliisiauto punaiset vilkut päällä!!! Miten jännää!

Heitin vasemmalta kaistalta rekkojen väliin oikealle kaistalle ja siitä sitten pientareelle. Teksasin poliisia edustava officer oli kuitenkin tosi mukava, ja kyseli vaan että mihin ollaan menossa ja muuta. Sain aika reilut 300 dollarin sakot joten reissukassa kevenee tän kaahailun ansiosta hieman, mutta omaa tyhmyyttä. Tämän kyseenalaisen kokemuksen jälkeen aattelin ajaa nätisti koko loppureissun ja ottaa ne keskarit vastaan. En siis tosiaankaan oo ylypiä siitä että kaahasin ko hullu tuolla tiellä ja osoitin melkoista idiotismia tuolla hommalla.

Tää sakon maksamisprosessi on melko mielenkiintoinen, sillä eka pitää soittaa Teksasin poliisiasemalle ja varmistaa että mua on sakotettu oikea summa ja sitten POSTITTAA money order niille. Ei mitään verkkopankkimeininkejä tai muuta, sehän olis liian heleppoa.

Tämmöstä tällä kertaa, iskälle terveisiä!

PS. Kuvissa esiintyy maisemia Texasista, aivan upeaa sanon minä!

Translation: We have had some troubles with our car Big L ‘cos the oils need to be changed. We called to Hertz to ask what to do and they told us to get the car changed. That adviced costed us hours and a tank of gas ‘cos we drove from place to place trying  to find a Hertz location where they would have a big enough car. Finally they told us to ignore the oil thing and just continue our trip.

Me being kinda furious at the moment we got the news, continued driving and the speed was way too high and I got a speeding ticket in Texas. I drove 100 mph in 80 mph area, greetings from a fool. 

PS. Look at the pictures, Texas is so beautiful!

Lisää tästä aiheesta

7 Kommenttia

Laura 29.6.2011 at 9.25

Auts! Toivottavasti autokarma paranee! Ihanat maisemat! AAH. :)

Vastaa
Ulla 29.6.2011 at 13.46

Ihan mahtis kirjoitus! Valitettavasti nuo vastoinkäymiset tarjoaa aina kamalan kiinnostavaa luettavaa blogin lukijoille ja hyviä muistoja tulevaisuuteen, mutta ei ne sillä hetkellä tietenkään paljoa huvita :/

Ihan järkkyihania kuvia! Aaargh kuolen, pakko päästä Texasiin, niiin siistiä!!!! Teidän seurue vaikuttaa kyllä huippikselta :)

Vastaa
Annipanni 30.6.2011 at 17.06

ihania kuvia :)hauskaa loppureissua koko poppoolle!

Vastaa
Kea 13.6.2013 at 23.26

Autovuokraamojen kanssa on mun kokemuksen mukaan aina jotain ongelmia… viimeisin Tennesseessä tais meillä kuitenkin mennä putkeen.

Vastaa
inkkap 17.6.2013 at 22.48

Joo, mulla on niin sama kokemus. Ootan innolla sitä ekaa autonvuokrausta, joka menee nappiin.

Vastaa
Lovin' this view! | archie gone lebanon 21.8.2013 at 10.46

[…] Ja ainiin! Täytyy myös kertoa, että matkan varrella sattui poliisiin ja ylinopeuteen liittyvä välikohtaus, joka ei tosin tällä kertaa koskenut sitä, että minä olisin kaahannut ylinopeutta (selitykset mun viime reissussa saamalle sakolle voi kurkata täältä). […]

Vastaa
Teksasin meininki vaihtuu kotimaan juhannustunnelmiin - Archie gone Lebanon - Matkablogi 21.6.2018 at 18.01

[…] aika jännä palata Teksasiin niin monen vuoden jälkeen, sillä viimeksi olin ollu siellä vuonna 2011, kun ajettiin osavaltion läpi poikien kanssa ekalla road tripillä. Tuolloin pysähdyttiin vaan Austinissa puolen päivän verran, joten oli tosi kiva päästä […]

Vastaa

Jätä Kommentti