Pallontallaajat.net
Valikko

Vierailulla Hagia Sofiassa

Kirjoittanut Inka 20.8.2011

Käytiin pari päivää sitten vierailulla siinä maailman kauneimmassa moskeijassa eli Hagia Sofiassa. Entinen kirkko ja moskeija on nykyään museo, jonne vieraillessa ei paljon tarttenut miettiä vilkkuuko polvet tai olkapäät. Se oli hyvä, sillä tässä kuumuudessa (vai pitäiskö sanoa viileydessä, sillä täällä on kymmenen astetta kylmempää ku Beirutissa) ei tulis mielen viereenkään heittää pitkähihaista päälle.

Täytyy myöntää, että paikka on vierailemisen arvoinen! Hagia Sofiassa on yleisölle avoinna yksi suuri tila ja sitä reunustava toinen kerros. Eli kaikkiin huoneisiin ei pääse, mutta tuolla riittää ihasteltavaa ja kateltavaa siitä huolimatta. Ei tuolla tuntikausia viihdy, mutta kyllä siellä meikäläinen ainakin mielellään kävi.

 

Karim osas käyttäytyä taas moskeijan arvoisella tavalla, mutta niin käy joskus. Huvittavaa tuolla oli meikästä se, että vaikka tuota paikkaa on käytetty vuosikausia moskeijana, seinillä näkyy edelleen kuvia neitsyt mariasta ja muista kristillisistä hahmoista. Ilmeisesti historiaa arvostettiin niin paljon, että toisen uskonnon symbolit jätettiin esille, tai sitten kyse oli puhtaasti laiskuudesta. Veikkaan jälkimmäistä. Kirkkotouhujen jälkeen moskeijan ympärille rakennettiin minareetit rukouskutsuja varten, joten siinä varmaan oli ihan riittävästi hommaa.

 

 

 

Koristeita riitti vaikka miten paljon! Oli mielenkiintoista, kun melkeinpä ihan sama minne meni jostain löytyi jotain maalattuja kaakeleita tai arabialaisia koukerokirjaimia kirjotettuna niin komiasti, että edes hartaat muslimit ei ymmärtäis mitä siinä sanotaan.

 

 

 

 

 

 

Mitäpä sitä muuta lisäämään, nyt on Hagia Sofiakin nähty!

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti