Pallontallaajat.net
Valikko

Merimaisemia Bybloksessa

Kirjoittanut Inka 4.9.2011

Suuressa hurmiossa oman auton käytöstä rossailtiinkin Karimin kanssa Beirutista Jbeiliin eli Byblokseen. Minä muistan Bybloksen lähinnä  mainintana Aku Ankan seikkailuista, joten kyllähän senkin perusteella tuntui hienolta olla siellä. Historiasta paremman arvosanan kirjoittaneet muistavat sen varmaanki foinikialaisten kauppakaupunkina,  mutta mun mielestä Akkari on paljon siistimpi juttu.

En ollu ekkaa kertaa reissussa Jbeilissä, vaan käytiin vuosi sitten toukokuussa siellä myös. Ja koska aikaisemmin vierailtiin myös kaupungissa sijaitsevassa museossa (arabit saa alennusta, länkkärit joutuu maksamaan kalliimman hinnan!), nyt nautiskeltiin vaan makiasta maisemasta ja auringonpaisteesta.

Jbeilissä olis ollu niinkin harvinainen mahdollisuus ku uida julkisella rannalla, mutta jostain syystä ei kuitenkaan käyty uimassa. Ranta olis ollu vielä melko tyhjä kuten kaikkialla ramadanin aikaan, sillä paastoavat muslimit eivät voi käydä uimassa paaston ollessa päällä sillä suuhun voi mennä vahingossa vettä. (Mietin vaan että mitenkäs se suihkussa käynti sitten?) Mutta ei kuitenkaan käytetty tätä tilaisuutta ja menty melkein autiolle kivirannalle polskimaan, tosin ei tiietty sen veden puhtaudesta joten olis voinu käyä huonosti.

Eipä me siellä Jbeilissä mitään oikeastaan tehty. Istuttiin ja katottiin merta pari tuntia, ja meikä oli ihan fiiliksissä kun näin muutaman pienen ravun metsästävän kaloja siellä meren pohjassa. Oli mahtavan rauhallista, joten se teki terää sen ainaisen riehumisen vastapainoksi.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti