Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Kirjautuminen Pallontallaajien keskustelupalstalle päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Inkan aiheuttamat päästöt 2011 - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Inkan aiheuttamat päästöt 2011

Kirjoittanut Inka 30.12.2011

Ja nyt ei sitten puhuta mistään ilmavaivoista vaan aattelin laskeskella tämän vuoden tuhot, paljonko mun lentäminen on aiheuttanut hiilidioksidipäästöjä tänä vuonna. Laskurina toimii sama kuin aikaisemmin, eli ICAO:n hiilidioksidipäästölaskuri. Kuten en aikaisemminkaan, en laske nytkään tähän työmatkoja, eli tässä on ainoastaan vapaa-ajan reissut. Ja ei kun hommiin:

Helsinki-Lontoo-Helsinki: 367,80 kg
Oulu-Helsinki-Riika-Beirut-Riika-Helsinki-Oulu: 819,01 kg (huh!!)
Tampere-Oslo-Lontoo-Oslo-Tampere: 462,93 kg
Oulu-Helsinki-New York-Helsinki-Oulu: 1 053,28 kg (toinen HUH!!!)
Helsinki-Riika-Beirut-Riika-Helsinki: 666, 68 kg
Beirut-Istanbul-Beirut: 211,75 kg
Tampere-Milano-Alicante-Zaragoza-Lontoo-Tampere: 684,85 kg

Yhteensä 4266,3 kiloa hiilidioksidipäästöjä!

Aikamoinen määrä. Verrataan viime vuoden lukuun, joka oli 2204,88 kg , toissavuonna 3424,85 kg. Tämän vuoden reissuista pärähtääkin eetteriin oikein voittajapotti, kun päästömäärä on vaivaiset 2061,42 kiloa eli  melkein kaks kertaa viime vuotta suurempi. Että hilirimpsis vaan.

Olihan tää tietty tiedossa, sillä tuo Atlantin ylittäminen on aina tosi päästelevää puuhaa, samoin näköjään tuo Beirutissa vierailu (ja vielä kaks kertaa saman vuoden aikana, joku roti sentään pitäis olla), ja Espanjan eteläosaan tehty muutaman mutkan sisältäny reissu ei sekään ollu sieltä maapalloystävällisimmästä päästä.

Jos jotakin ylpeilyn aihetta nyt tästä voi repiä, niin oonpahan kuitenkin kulkenut aika paljon junalla ja olin sekä jenkeissä että toisella Beirutin-reissulla kuukauden, eli vaikka meninkin kauas, olin siellä mahdollisimman pitkään!

Mites sitte ens vuonna? No, luomun ja lähiruuan syönti saa luvan kasvaa, ja toivotaan että ens vuoden luku on tämän vuotista pienempi. Pitäs sen ainaki toistaiseksi olevien suunnitelmien perusteella olla…

EDIT: Niinhän siinä kävi että joku lento unohtu, sillä listalta oli jääny pois  meijän jenkkien sisäinen lento San Franciscosta New Yorkiin. Se lento aiheutti päästöjä 352,51 kiloa mikä nostaa mun loppusaldon komeasti 4618,81 kiloon.

Lisää tästä aiheesta

3 Kommenttia

rva ruusunen 4.1.2012 at 11.19

Oh, tää olikin mielenkiintoinen postaus. Niin sääli kun se on, ei noita reissuja haluaisi millään vähentää.. Mutta pitää sitten koettaa tulla vastaan noissa päästöissä jossain muissa valinnoissaan. :)

Kiitos herättelystä!

Vastaa
Inka 4.1.2012 at 22.28

rva ruusunen: Joo, tuo on tosi paha. Varsinkin kun nuo luvut on noin valtavia! Onneksi voi kuitenkin vaikuttaa myös jokapäiväisillä päätöksillä, joten pitänee panostaa niihin, että voi jatkaa tätä lenneskelyä. :)

Vastaa
Vuoden 2014 lentopäästöt 21.3.2015 at 10.44

[…] on kuudesta vertailuvuodesta toiseksi pienin. Vuonna 2013 luku oli 2893,37 kiloa, 2012 4683,56 kg, 2011 4266,3 kg, 2010 2204,88 kg ja 2009 3424,85 kg. Siinä mielessä aika hyvin, että mukana oli […]

Vastaa

Jätä Kommentti