Pallontallaajat.net
Valikko

Aamu hollantilaisittain

Kirjoittanut Inka 12.3.2012

Rotterdamin aamu valkeni valoisana – tietty, kun edessä oli kaupunkihengailun sijaan ajelua. Hostelliyö oli reissun karmein, sillä meidän lisäksi neljän hengen dormissa oli vanhempi ranskalaispariskunta, jotka keskellä yötä riensivät huoneeseen huudellen ranskankielisiä tervehdyksiä. Rakkautta näihin raneihin lisäsi pariskunnan miespuolisen vahvistuksen komea kuorsausserenadi myöhemmin yöllä, ah, hostellielämän hyvät puolet. Tämän kokemuksen jälkeen muistin kuitenkin varmasti ottaa aina korvatulpan mukaan hostelliin asti, joten vastaavanlaisia serenodioita ei tarvinnut enää kuulla.

Hostelliaamiaisen (paahtoleipää ja mysliä) jälkeen suunnattiin takaisin autolle, ja parinkymmenen minsan kävely kävi melko mukavasti aurinkoisessa kelissä.

Tätä Rotterdamin semivaatimatonta pihataidetta, ei paha

Karim ja tuulimylly, kun kerran Hollannissa.

Parasta road tripeissä on se, kun pääsee näkemään sitä kaupunkien ulkopuolista elämää. Me ajeleskeltiin pitkän matkaa (Hollannin välimatkojen sallimissa rajoissa tietenkin) maaseudulla ja pysähyttiin pienemmissä kaupungeissa ruokakaupassa. Jossain vaiheessa viereen tuli niin komeat pellot, että piti pysäyttää ensimmäiselle vastaantulleelle pikkutielle ja hypätä ulos nauttimaan keväästä, valosta ja lämmöstä, mutta myös ah siitä ihanasta lannan lemusta.


Hollantilaisten landea

Ei vielä kovin ryytyneet reissaajat

Ford Fiesta ja kuski, kyrsii edelleen kun en päässyt ratin taa

Nuo välimatkat on oikeesti aivan naurettavia, ajettiin Rotterdamista Haagiin reilu puolisen tuntia sisältäen kauppareissun, kun sitä matkaa ei ole kuin se reilut parikymmentä kilsaa. Siis aivan naurettavia välimatkoja näin suomalaisesta näkökulmasta! Ehdittiin helposti sitten yhden päivän aikana tsirpaista parissakin kaupungissa, tuona kyseisenä tiistaina hengattiin kolmessa hollantilaisessa kaupungissa, mikäs siinä. Täällä onnistuis ehkä, jos kävis Oulusta Kemin kautta Torniossa, mutta se ei välttämättä olis yhtä siistiä..

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

rva ruusunen 13.3.2012 at 9.33

Eurooppalaisten kaupunkien ihanuuksia ovat juuri nuo välimatkat!

Multa on vissiin mennyt ohi jossain vaiheessa (taisit lähteä reissuun just, kun aloin häslään Puolaan valmistautumisen kanssa ja mulla on paljon postauksia lukematta, fiksua alottaa tietty näin uusimmista haha), mutta onko teillä siis oma auto matkassa? Ja mikä teidän roadmap onkaan? Eli mitä on vielä tulossa?

Ihana reissu kaiken kaikkiaan! Tää tulee hyvään saumaan, kun ollaan suunniteltu jotain vastaavaa ensi kesäksi :)

Vastaa
Inka 13.3.2012 at 22.34

Joo, me vuokrattiin auto Brysselistä ja palautettiin samaan paikkaan. Rossailtiin Bryssel-Antwerpen-Rotterdam-Haag-Amsterdam-Düsseldorf-Köln-Luxemburg-Bryssel. Valtava lista kaupunkeja, mutta ku välimatkat oli niin lyhyet niin meni helposti, tosin mihinkään kaupunkiin ei ehtiny hulluna perehtyä, mutta ens kerralla sitte. :)

Voi vitsi, tuommonen euroopan road trip on varmasti kesällä vielä parempi!!

Vastaa

Jätä Kommentti