Pallontallaajat.net
Valikko

Oulun ravintolakulttuurin helmi

Kirjoittanut Inka 17.3.2012

Kaikki ne jotka ei tykkää grilliruuasta käsi ylös! Ja voittekin lopettaa lukemisen tähän, sillä tämä postaus ei sisällä muuta kuin grilliruuan ylistystä.

Se on harvoin se kerta, kun minä käyn jossain kotikaupunkini ravintolassa syömässä. Yleensä se on joku kavereiden synttäri tai muu, ja ne harvat kerran kun Karimin kanssa mennään yhdessä ulos syömään, tarkoittaa yleensä sitä, että mennään känkylle (siis pizzalle, jos joku ei tätä hienoa sanaa tunne). Perjantaina kunniaksi suunnattiin kulkumme kohti Kaijonharjua, ja kaenkky.com -sivuston korkeimmille sijoille arvotettua grilliä.

(Kaenkky.comista sen verran, että se on loistava! Toki Helsinkiin suuntautuva Eat.fi on ihan ookoo, mutta ei vedä millään tavalla vertoja Oulun vastaavalle sivustolle, joka ehottomasti pitäs olla joka kaupungista!)

Mutta niin, takaisin Kaijon Kipsaan. Karim oli pitkään puhunu siitä että siellä pitäisi päästä käymään ja tuo hetki koitti viimein eilen, kun kerrankin oli auto käytössä. Paikka oli niin viihtyisä ku grilli nyt voi olla, palvelu loistavaa ja osa asiakkaista kantoi tuoleja ulos terassille, kun aurinko siihen mukavasti paistoi eikä niitä vakituisia terassikalusteita vielä näin maaliskuussa oltu sinne kannettu. Valikoima oli käsittämättömän laaja ja mää valitsinkin oman burgerini melko summassa lukematta edes 1/5 ruokalistasta, sillä siitä ei olis päässy muuten pois varmaan tunteihin.

Alun perin tarkoitus oli napata grillieväät naamaan autossa, aivan kuin lapsena kun perheen kanssa käytiin eka Autogrillillä ja sitten syötiin niin, että auto tuoksui palaneelta rasvalta monta viikkoa. Karimin tilaus oli kuitenkin niin valtava, että sen syömisestä ei olis tullu autossa yhtään mitään, joten talla pohjaan ja kohti kotia, ennen kuin sapuskat jäähtyy.


Karimin aurarulla, 8 euroa


Mun harrikka, 7 euroa

Hampurilaislähikuva


Täh! Melkeen mun pään kokonen!!


Karim yritti demonstroida rullansa kokoa, noin käsivarren mittainen

Jeenam!

Tämä oli se mitä rullasta jäi jäljelle, kokonainen lounas!

No oliko se sitten hyvvää? Nojoo, mutta mistään ei saa niin hyvää hampurilaista ku jenkeistä. Ehkä annan Suomessa enää kotikeittiön lisäksi mahdollisuuden Kauppuri 5:selle (sielläkin pitäisi käydä!), ja ellei se oo niin täydellistä, luovutan ja syön suosiolla seuraavan burgerini vasta ameriikan mailla.

Mutta puhutaanko tuosta rullasta? Ensinnäkin, aivan VALTAVA, toisekseen, aivan valtavan hyvä! Jos olisin tilannut itelleni kanarullan ilman aurajuustoa niin olis varmaan kadonnu parempiin suihin alta aikayksikön. Ehottomasti jokaisen euron arvoinen, ja tilaan kyllä ens kerralla itellekin rullan.

Että hyviä lauantain sapuskahetkiä, jos että jaksa kokata, tiedätte minne mennä.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti