Pallontallaajat.net
Valikko

Uusi kone on uuden elämän alku

Kirjoittanut Inka 20.3.2012


Hivenen eroa paksuudessa, vanha kone oli kunnon möhkäle!

Haha, otsikkoa ei välttämättä kannata aivan kirjaimellisesti ottaa, mutta täytyy sanoa, että ainakin tämä kirjoittaminen tuntuu huomattavasti kivemmalta nyt, kun alla on uusi menopeli. Kävin tänään noutamassa itelleni uuden tietokoneen, ja voi pojat miten siistiltä tämä nyt tuntuu! Voisin sen verran valaista vanhasta koneestani, että kyseessä oli kultaisen vuoden 2006 HP-malli, jossa oli kaiken lisäksi käyttöjärjestelmänä XP. Se on lahonnut tässä vuosien varrella melko lahjakkaasti, mutta kuitenkin pyristellyt mukana menossani melko kunnioitettavasti. Arvostusta koneen kestävyyttä kohtaan lisää se, että kotityöskentely ilman työpöytää tarkoittaa tietokoneelle melko epäruusuista arkea: koneparkaa siirrellään ruokapöydältä sohvalle ja säilytetään kaiken lisäksi vielä joko sohvan tai sohvapöydän alla! Eli ei ihme, että läppärivanhus alkoi pikkuhiljaa osoittaa heikkenemisen merkkejä.


Mites tuo tyylikäs puoliksi revitty Disco Ensemble -tarra? Vaihdan sen mielelläni tuohon tyylikkääseen ulkoasuun

Viime kesänä pimeni touchpad, ja parin menneen kuukauden aikana kone on hidastunut huomattavasti. Tekohengitystä antaisi varmasti käyttiksen uudelleen asennus, mutta tittidii, meikäläinen hukkas sen kallisarvoisen levyn, joten se siitä.. Mutta ehkä se on vain hyvä, voi olla että reilut viisi ja puoli vuotta on aivan riittävä aika käyttää samaa läppäriä, ja nyt lienee aika heittää hyvästit uskolliselle toverilleni.

Toki mulla on pari vuotta vanha miniläppäri, joka on matkakäytössä eli toistaiseksi hyvinvoiva ja vähän käytetty, joten aivan vanhan rauskuni armoilla en ole ollut. Siitä huolimatta nyt oli aika ottaa aimo harppaus kohti nykyaikaa Samsungin unelmankeveän ja ohuen Ultrabookin avulla, jossa on jopa 500 gigan kovalevy (sisäinen nöreni tanssii parhaillaan onnentanssia). Ja kaikkein tärkein: kattokaa miten nätti se on!

Miamin palmut taustakuvana, tietty! Huvitti myös tuo mäkeistä pöllitty dock, mutta mikäs siinä kun toimii

Nyt lähtee bloginkin kirjoitus paremmin, kun on kunnon kone alla. Jes! Ja päätös PC:n kanssa jatkamisesta oli superhelppo, sillä olen onnistunut hankkimaan jonkinlaisen asenteen hipsterimäkkejä kohtaan.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti