Pallontallaajat.net
Valikko

Matkapäiväkirjojen kuningas

Kirjoittanut Inka 2.5.2012

Rakastan leikekirjoja. Leikkaamista, liimaamista, sommittelua, eri kynillä ja käsialoilla kirjoittamista sekä aikaavievää koristelua. Muistan kun näin kaverini Hanskin valokuva-albumin joskus yläasteella ja vannoin, että teen itselleni samanlaisen. Hanski oli koonnut kuvien ympärille liittyviä matkalippuja ja kuitteja ja koristellut sivut kauniilla käsialallaan ja pienillä piirrustuksilla. Albumiin oli panostettu, ja sitä oli todella kiva selailla. Lisäksi matkaliput ja muut muistot muistuttavat myös niistä hetkistä, joita ei valokuviin ole saanut napattua.

Vähän ajan päästä tein itselle samanlaisen albumin. Käytin tunteja koristeluun ja sommitteluun, ja tuota vuoden 2003 albumia onkin edelleen tosi mukava selailla. Yritin samaa viime syksynä tilattuani valtavan kasan paperikuvia, mutta jostain syystä aikaa ja innostusta yhtä intensiiviseen leikkelyyn, liimailuun ja sommitteluun ei ollut. Albumit jäi melko kaljuiksi, mutta sainpa ainakin melkein kaikki kuvat liimattua sivuille.

Nyt yritän sitten uudelleen, hieman eri tavalla. Vaikka olen vuosia ollut sitä mieltä, että moleskine -hommat on täyttä hienostelua ja kirjat ovat äärimmäisen epäkäytännöllisiä rullattomien taustojensa vuoksi, on se tunnustettava: ostin oman moleskinen. Haaveilin pitkään reseptikirjasta, mutta se nyt olisi epäkäytännöllisyyden huippu. Sen sijaan hankin itselleni moleskinen travel diaryn, jotta edes joskus saisin kirjattua reissuistani muuallekin kuin tähän blogiin.


Aattelin näköjään olla siellä reilillä useamman vuoden, hyvä minä…

Kirjassa on melko kätevästi omat osuutensa eri mittaisille reissuille, suunnittelulle, budjetoinnille, pakkaamiselle, valokuville, osoitteille ja muille muistiinpanoille. Kapine on siinä mielessä kätevä, että siihen saa samaan paikkaan kirjattua kaikki reissua koskeva tärkeä tieto, mulla kun on noin kuus eri muistikirjaa joissa jokaisessa on jossain random -kohdassa kirjoitettuna jotain tärkeää. Toivottavasti tämän avulla saan siis tulevaisuudessa tärkeät asiat samoihin kansiin, ettei tartte joka asiaa tarkistaa sähköpostista!

Otin kirjan jo käyttöön, ja kirjoittelin sinne meidän tulevan reilin tietoja. Se tulikin oikeastaan tarpeeseen, sillä olin jo kaivamassa jostain irtopaperia, jolle kirjoittaa päiväsuunnitelma ja juna-aikatauluja. Sitä ei tiiä minne se paperi olis lopulta päätyny, mutta eipähän sitä tartte enää miettiä.

Ja jos jossain tämä helpottaa niin siinä, että samoja asioita ei tartte etsiä netistä monta kertaa. Kirjoitin tuonne tosiaan jopa niitä juna-aikatauluja, joten sieltä voi sitten tsekata ennen lähtöä Sarajevoon, että moneltako se juna sitten starttaakaan. Tietenkin olis ollu viksua kirjoittaa myös asemien tietoja, mutta ei kai kaikkea voi hoksata.

Parasta tuossa on tietenkin nuo hempeät tarrat ja upea kansi, en kai minä iliman noita olis tuota haksahtanu hankkimaankaan! Omani ostin Amazonista reilulla kympillä, muualla olis pitäny maksaa mansikoita.

Hyvä on kirja, vielä kun muistais kirjoitella..

Lisää tästä aiheesta

9 Kommenttia

Laura 3.5.2012 at 0.31

Mä ostin kans just samantyyppisen matkakirjan! Se on superihana ja mä rakastan kanssa just leikkaa, liimaa, askartele juttuja..
Mutta mulla on myös vähän sama ongelma tuon kirjoittelun kanssa :)

Vastaa
//aNNiKa 3.5.2012 at 4.16

Oi että, oon kattellut tota matkakirjaa jo moneen kertaan, mutta hinta on joka kerta pysäyttänyt. Miten hyvä idea Amazon onkaan! Tänne Argentiinaan en tiedä kyllä onnistuuko sieltä tilaaminen..

Vastaa
Inka 3.5.2012 at 7.33

Laura: Vähän kiva! :) Nyt pitää vaan pitäytyä siinä ajatuksessa että on aivan hullun mukavaa sitten mummona (tai vaihtoehtoisesti kesällä kun loppuu reissurahat) lueskella tuota matkapäiväkirjaa, jotta sais vähän motivaatiota ahkeraan täyttämiseen.

Annika: Joo Amazon on kyllä pari kertaa jo yllättänyt aika mukavasti! Ja voihan se yllättää vaikka silläkin, että niillä on postisuhteet Argentiinaan, kantsii kokeilla!

Vastaa
BabyD 3.5.2012 at 8.55

Jaa, pitääkin tutustua tollaiseen kirjaan tarkemmin. Rakastan skräppäystä, mutta matkateemalla en ole vielä kokeillut askarrella =)

http://salminakki.blogspot.com/

Vastaa
Eveliina 3.5.2012 at 9.30

Uuh, hieno! Mäkin haluan…

Vastaa
Nella 3.5.2012 at 13.10

Ihan huikea ja ihana lahjaidis! :)

Vastaa
Inka 3.5.2012 at 16.27

BabyD: Suosittelen, tuo on kyllä tosi kiva!

Eveliina: :D Uskon!

Nella: Sinäpä sen sanoit! Nyt ko itellä on jo nii voi hyvillä mielin ostaa muillekin nii ei iske kateuspuuskat.

Vastaa
Satu VW 4.5.2012 at 22.00

Hieno! Itselläni on vedessä uitettu Moleskin jonka sivut kupruilevat sinne sun tänne, kunhan se on täynnä niin tuo voisi olla varsin kova jatkaja-ehdokas. Ja nuo tarrat. Oih. :)

Vastaa
Inka 5.5.2012 at 8.32

Satu VW: Suosittelen kyllä lämpimästi, jos ei muuten niin noiden tarrojen puolesta (ehkä Tiimarista löytäis siistimpiä mut silti..).

Vastaa

Jätä Kommentti