Pallontallaajat.net
Valikko

Inkan tapa valmistautua reilille

Kirjoittanut Inka 19.5.2012


Kuva

Matkan alkuun aikaa kaksi kuukautta: Ostetaan lennot, hirveää säätöä ja tuskaillaan lähtöpäivien ja -paikkojen kanssa. Lopulta hyvät lennot löytyy, ja lentobudjettiin jää pari sataa euroa ylimääräistä!

Matkan alkuun aikaa kuukausi: Hankin majoitukset. Tutkailen hostelworldin sivuja, lähettelen kymmeniä sähköposteja ja kirjoittelen paikkoja kalenteriin. Lopulta kaiken pitäisi olla ok.

Matkan alkuun aikaa kaksi viikkoa: Tsekkaan, onko haluamillamme väleillä edes olemassa junareittejä ja katselen samalla vähän aikatauluja sillä silmällä, että päästäänkö yöjunaan suunnittelemillamme välimatkoilla.

Matkan alkuun aikaa yksi viikko: Tajuan, että kaikki kohdemaat ei olekaan euromaita ja että valuutat on sen verran harvinaisia, että ne täytynee tilata. Valtuutan Karimin hoitamaan tilauksen.

Matkan alkuun aikaa kaksi päivää: Muistetaan, että Karimilla ei olekaan rinkkaa ja aletaan miettiä, keneltä sen saisi lainaksi. Rinkka onneksi löytyi jo kahdella puhelinsoitolla! Elättelen suuria toiveita matkalaukun löytämisestä, jottei mun tarttis seuraavana päivänä hankkia kaikkia välttämättömyyskamoja ympäri kaupunkia.

Matkan alkuun aikaa yksi päivä: Useita tunteja turhaantuu kameran laturin metsästämiseen, joka kaikeksi onneksi löytyy Stockmannilta hintaan 34,90 e. Muistan että reililiput voisi hakea, lentoliput ja majoituslappuset tulostaa ja ai niin! Meillähän ei ole viimeiselle yölle majoitusta. Majapaikan etsiminen Venetsian kaltaisesta turistihelvetistä lomakauden kynnyksellä vajaata paria viikkoa etukäteen tuntuu aluksi mahdottomalta, mutta onneksi se osoittautuu lopulta mahdolliseksi.

Lisäksi voisi tietenkin hankkia hammasharjan ja dödöä SASin kadottamien tilalle, ja tietty pakata. Niin ja muovinen haarukka pitäisi ostaa ja kosteuspyyhkeitä siltä varalta että niitä tarvii, munalukot hankkia, perua Kaleva ja mitäs vielä! Sata asiaa ja niiden päälle vielä vähän töitä. Niin, ja ne valuutat vois tosiaan hakea sieltä Forexilta. Koska kaikki maat minne aiotaan mennä eivät ole EU:ssa, toivon, ettei niihin ole tarvinnut tehdä etukäteen mitään viisumijärjestelyitä. Harkitsen asian tarkistamista.

Kun olen hankkinut passini kopion sähköpostiini, ostanut kenkiin uudet pohjalliset ja tehnyt eväät tulevalle matkapäivälle, on pakkaamisen aika. Siinä vaiheessa lennon lähtöön on aikaa enää kahdeksan tuntia ja nukkuakin pitäisi. Lopulta konkoilen sänkyyn kolmea tuntia ennen herätystä, rinkassa on aivan varmasti liian vähän vaatetta ja todennäköisesti kengät hajoaa jo menomatkalla. No, sillä mennään mitä on!

Nämä eivät todellakaan ole mitään vinkkejä, älkää ottako mallia.

Ps. Illan aikana vastaanotin puhelun Kööpenhaminan lentokentältä, ja sain kuulla matkalaukkuni majailevan siellä. Noudan sen paluumatkalla hellään huomaani Oulun lentokentältä ja toivon, että se on yhä ehjä.

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

//aNNiKa 19.5.2012 at 17.30

Kuulostaapa stressaavalta ja toisaalta ihan multa.. on sitä tullut pakattua laukkuun kosteita vaatteita, jotka ei ole ehtineet kuivua.
Oikein hyvää reissua ja toivottavasti laukku palaa ehjänä kotiin, sisältöineen! :)

Vastaa
Inka 20.5.2012 at 22.43

Jotenkin sitä vaan keskittyy siihen fiilistelyyn etukäteen ja jättää kaiken tuon järkevän vasta viime tipalle. No, ehkä sitä joskus vielä oppii. Jos ei muuta niin hoitamaan nuo asiat ressittömästi.

Kiitos, toivotaan! :)

Vastaa
Nella 24.5.2012 at 8.23

Ihanaa reissua ja toivotaan tosiaan, että tällä kertaa käy laukun kanssa vähän parempi tuuri :)

Pääasia, että olette nyt reissussa ja nautitte siitä!

Vastaa
Inka 25.5.2012 at 23.32

Kiitti Nella, ihanaa on! :)

Vastaa

Jätä Kommentti