Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Yö junassa, aamu Thessalonikissa - Archie gone Lebanon - Matkablogi
Pallontallaajat.net
Valikko

Yö junassa, aamu Thessalonikissa

Kirjoittanut Inka 23.5.2012

Tiistaiaamu alko melko skarppina, kuten ylläolevasta kuvasta huomaa. Takana oli tosiaan ensimmänen yö junassa, joka ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Saatiin kyllä makea kuuden hengen loossi, minne ei yön kestäneen matkan aikana tullut kuin yksi tyyppi meidän lisäksi, joten pystyttiin nukkumaan vähintäänkin leveästi. Kaikki meni hyvin siihen asti, kunnes jo illalla alkanut pahoinvointi ylty ja löysin itseni halailemasta vessanpönttöä, mikä oli melko ihana kokemus kreikkalaisessa junassa! Oven vieressä torkkunut loossitoveri arvosti varmasti noita mun yöllisiä sprinttejä, mutta aamulla olo oli onneksi jo vähän parempi. Junan pysähtyessä Thessalonikin asemalle en tajunnu juuri mitään, mutta jotenki sain itseni konkoiltua ulos junasta.

Meidän majapaikka, Hotel El Crego sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä juna-asemalta. Vaikka kello lähenteli vasta aamuseitsemää, meidän huoneet sattu olemaan vapaana ja saatiin tehtyä check in niinkin aikaisin, mahtavaa! Otettiin pienet tirsat siinä pehmeällä sängyllä, minkä jälkeen haaveiltiin hetki hotelliaamiaisesta. Pikainen tsekkaus ja kuultiin, että se maksaa vain viisi euroa, mikä kuulosti naurettavan halvalta, olihan kyseessä hotelliaamiainen.

Hartaasti nautitun buffan jälkeen lähettiin tyytyväisinä tutustumaan Thessalonikiin. Tai no, ensimmäisenä piti hoitaa matkan seuraava etappi kuntoon. Thessalonikista jatketaan matkaa Makedonian pääkaupunkiin Skopjeen, mikä ei ole ihan pikkujuttu, sillä viime vuoden helmikuussa pienoisista rahavaikeuksista kärsivä Kreikka (joku on tästä ehkä saattanu kuullakin) päätti säästää junaliikenteessä ja lopettaa kaikki ulkomaille menevät junareitit. Se niistä reililipun hyödyistä.

Hotellin respassa kerrottiin, että Kreikan junayhtiö Trainoce järkkäis junan korvaavia bussireittejä ja että reililipulla siitä saattaisi saada jopa alennusta. Suunnattiin siis nokat kohti rautatieasemaa, missä saatiin kuulla, että ei semmosta oo olemassa, ja että lisätietoja bussiyhteyksistä Skopjeen vois kysellä lisää joltakin aseman edustalla parveilevista taksikuskeista. Äärimmäisen pätevää tietämystä oli siis rautatieasemalla.

Lopulta päädyttiin ostamaan bussiliput jostain matkatoimistosta, missä hintaa tuolle viiden tunnin bussimatkalle tuli 20e/naama. Hivenen kyrsii mennä bussilla kun on kerta reililiput hankittuna, mutta ei auta, kun Kreikka säästää.

Kun saatiin varattua bussiliput, lähdettiin tsuumailemaan kaupunkia. Heikohkon olotilan ja lähestyvien sadepilvien vuoksi kierreltiin kaupungilla vaan pari tuntia, minkä jälkeen palattiin takaisin hostellille. Meille tuli tosiaan hivenen kiire tämän reissun suunnittelussa, joten käytettiin sitten koko eilinen iltapäivä ja ilta siihen, että selvitettiin kaikki tärkeimmät asiat tulevista kaupungeista. Tärkeimmät asiat eli siis bongailtiin ravintolasuosituksia..

Tänään suunnataan viiden maissa kohti onnikkaa ja aloitetaan reilin toinen matka. Hetken päästä mennään tsekkautumaan ulos ja vietetään sitten iltapäivä fiilistellen kreikkalaista aurinkoa, sillä Skopjeen on luvattu vesisadetta. Toivotaan, ettei sääennusteet pidä tälläkään kertaa paikkaansa!

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti