Pallontallaajat.net
Valikko

Maailmankartan pauloissa

Kirjoittanut Inka 12.6.2012

Mun lempiharrastuksiin on jo useamman vuoden ajan kuulunut karttojen tuijottelu typerä virne naamalla. Hetki sitten huomasin taas klikkaavani google mapsiin, sieltä Pohjois-Amerikan mantereelle karttaa tuijottamaan. Järki seisoi (muistaako kukaan muu tätä ala-asteen käytetyintä sanontaa?) varmaan viiden minuutin ajan, kun ihastelin jenkkilän karttaa muistellen viime kesän road tripiä ja haaveillen tulevasta. Paino sanalla haaveillen, sillä mikään muu ei ole vielä varmaa kuin se, että minä haluan!

Nyt kun mitään lentoja ei ole buukattuna (paitsi että eilen ostettiin yhet, niistä myöhemmin), voi aikaa käyttää haaveiluun ja sen suunnitteluun, että minne sitä lähtisi seuraavaksi. Jenkki road trip osa kakkosen lisäksi mulla tekisi kovasti mieli takaisin Balkanille, mutta tällä kertaa niihin maihin, jotka jäi edelliskerralla näkemättä. Puhuttiin jo reilillä, että joskus otettaisiin löhöloma Albaniaan ja Montenegroon, ja mun tekis yllättäen mieli sinne jo heti! Mutta ehkä ens vuonna, tai sitä seuraavana…

Noihin paikkoihin kohdistui mun tämän aamun karttatuijottelut. Jostakin syystä Aasia ei juurikaan houkuta. Koska se on se paikka minne kaikki THE travellerit menee, oon tässä ootellu, että joko se mullakin nousisi tuonne listan kärkeen, mutta ei. Nyt siellä on nuo kaksi yllä mainittua, ja moni muu paikka, mikä ei sijaitse Aasiassa päinkään.

Mistä reissuista te haaveilette, mitä paikkoja sieltä listan kärkipäästä löytyy?

Ps. Eilen ostettiin tosiaan lennot, minnepä muualle kuin Lontooseen. Mennään sinne lokakuussa, jolloin Brightonissa järjestetään ITF Taekwon-Don World Cup. Karim menee kilpailemaan, ja halusi mut mukaansa. No, voitte varmaan arvata ettei tarvinnut kauaa houkutella! Nyt pitää vaan punnita, käynkö kesällä sittenkään moikkaamassa Lontoossa asuvaa Mipaa. Argh! Miksei vaan voi saada kaikkea?

5 Kommenttia

Ulla 12.6.2012 at 10.52

Höh, mun kommentti hävis taas. Mutta niin kirjotin, että ihan paras postaus! Mun mielestä on kans oikein haluta kaikkea ja kiukutella, jos sitä ei voi saada! <3 Inka!

Määki haluan Jenkkilän road tripille taas. Ja mun mielestä kans kartat on ihan huippuja. Mulla oli keittiön seinällä ruma Amerikan kartta varmaan vuoden ja opettelin osavaltioita ja pääkaupunkeja, se oli huippua. Siinä autto myös yks peli, olikohan se tämä: http://www.sheppardsoftware.com/web_games.htm

Ja myös mua ihmetyttää se, että miksi Aasia ei vedä muakaan puoleensa, vaikka niinku sanoit se on travellerien suosikkinumero yks. Olihan Japani ihan fantastinen mutta silti en tiiä miksi sinne ei oo sellanen palo, et priorisois sen ohi vaikka Jenkkilän, jonku kivan lähi-idän paikan tai Marokon tai… lista on pitkä minne kuumetta pukkaa.

Vastaa
Anonymous 12.6.2012 at 15.27

Kartat on ihania, talvella piti ihan maalata olkkarin seinään turkoosilla maailman kartta! On se maapallo vaan kaunis juttu :)

Huomenna Amsterdamin suuntaan, elokuussa Pariisiin festareille, syyskuussa Wien, Budapest ja Bratislava. Mieti Estonian Airilla sai Kajaanista menopaluun Wieniin reilusti alle satasella!!!

Kaupunkeja tulee taas koluttua, vaikka rantalomallekin mieli tekisi. Montenegro, Kuuba, Miami, Indonesia, Australia jajajajaja… Just niin, miksei voi saaha kaikkee???

-Anni

Vastaa
Inka 12.6.2012 at 18.37

Ulla: Olipa monimutkaisen oloinen peli, pitääpä perehtyä vielä! Mulla nimittäin pitäs kans opetella osavaltiot, onhan se nyt säälittävää kun ei kaikkia vielä muista. Ehkä pitää tehä tarpeeks monta road tripiä että muistaa? :)

Anni: Kiitti ihan sikana vinkistä! En oo jotenki tajunnu ollenkaan että Kajaanin kautta vois joskus lentää johonkin, mutta nyt mitä tsekkasin niin nuohan oli ihan naurettavan edullisia nuo hinnat! Järkevämpi kai se on junailla itsensä Kajaaniin ja lentää sieltä entä lentää Oulusta Helsinkiin. Mahtavaa, kiitti!

Ja voi vitsi millainen matkakateus iski heti tuosta sun reissulistasta! Ei auta, vaikka itellä olis mitä takana niin silti kateudesta vihreänä kuuntelee, mitä muilla on edessä. Ihania matkoja sulle!! Ja tuuhan sitten kertomaan millaista oli lentää Estonian Airilla!

Vastaa
Laura 12.6.2012 at 20.51

Mua ei kyllä kans Aasia sinänsä kiehdo ollenkaan (vaikka olen nyt sinne kyllä menossa, tosin moikkaamaan poikaystävää), haaveina olis just esim lähteä Balkaneiden alueille kiertelee. Olen opiskellut niin paljon alueen politiikkaa et olis kiva käydä siel ihan konkreettisesti!

Brighton on ihana eli tulee varmasti kiva reissu!

Vastaa
Inka 12.6.2012 at 21.00

Laura: Kätevää, että tulee tuolla lailla “pakon edessä” tsuumailtua myös niitä paikkoja, jotka ei muuten ehkä olis siellä reisslulistan kirkkaimmassa kärjessä.

Vitsi kun olis itelläki ollu Balkanin alueen tietämystä kunnolla, niin olis saanu varmasti aivan eri tuntuman siihen koko reissuun! Mutta ei sillä, onneksi ymmärrystä oli kuitenkin jonkinlaisesti, niin ei aivan syömisreissuksi menny, vaikka sekin olis varmasti ollu ihan ok. :)

Ja Brighton on kyllä kiva, mää oon käyny siellä vissiin nyt kolme kertaa, joten olis ollu ihan passeli jos kisat olis ollu josaki muuallaki, mutta en valita. :)

Vastaa

Jätä Kommentti