Pallontallaajat.net
Valikko

Eliitti arvostaa aamiaista

Kirjoittanut Inka 27.7.2012

Kun vuosipäivämatkan määränpääksi valikoitui Luulaja, oli hotellivalinta samalla sekunnilla selvä: me mentäisiin Elite Stadshotelletiin. Kaupunkivalinta ei ollut yhtä helppo, sillä mää halusin kovasti Raaheen, jonka kaunista puista vanhaa kaupunginosaa teki mieli mennä ihastelemaan. Siinä vaiheessa kun aloin etsiskellä mukavaa majapaikkaa tulin siihen tulokseen, että ehkä sinne Raaheen voi tehdä jonku päiväreissun mutta ei mitään sen kummempaa.

Kakkosvaihtoehto olikin sitten Luulaja, jonka hotellitarjontaa oon tsuumaillu pitkin talvea koittaen ettiä sopivaa rakoa, jolloin vois Ruotsinmaalle matkustaa, ja viimein se löytyi, tosin ei ehditty ihan talvisaikaan. Vähän toki kyseenalaistettiin, että onko tuommoinen fiinilä meidän valinta, mutta hintavertailun jälkeen tultiin siihen tulokseen, että eiköhän. Verrataanpa esimerkiksi Raaheen, missä paikallisesta hotellista olisi saanut pulittaa melkein 150 euroa. Hotelli olis ollu ihan perus, ei mitään erikoista. Stadshotellet maksoi meiltä 102 euroa ja oli melko tunnelmallinen, loistavasta sijainnista puhumattakaan.

Munsta on tullut vuosien saatossa melkoinen snobi mitä korkeatähtisiin majoituksiin tulee, ja odotukset oli melko korkeat, kun hotellin sivuilla ilmoitettiin, että tämä on neljän tähden majoitusliike. Odotin siis melko fiiniä huonetta, kylpytakkeja ja tilaa. Sen sijaan saatiin siisteyttä ja simppeliyttä, pari pyyhettä ja ihan kiva huone.

Ite huone siis oli ihan ok, mutta mun mielestä enemmän kolmen tähden arvoinen. Niin, terveisin kauhia hotellihuonesnobi. Tuon huomion tehtyäni en kuitenkaan jääny voivottelemaan tai vaivaamaan päätäni puuttuvilla kypytakeilla, vaan nautin olostani silmäillen 90-luvulla pelattua pingisottelua pikkuruisesta kuvaputkitelkkarista ja tietty myös kylpyammeessa lilluen pehmeässä sängyssä torkuttuja päiväunia unohtamatta.

Hotellivierailun paras asia, hotelliaamiainen, oli kuitenkin jotain sellaista, mikä kompensoi mun mielestä melko hyvin noita ei aivan neljän tähden arvoisia huoneita.

Tuoreita marjoja, hedelmiä ja vihanneksia, lämpimiä sämpylöitä, eri rasvaprosentein varustettuja maustamattomia jogurtteja, pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä, munakasta, lihapullia, pekonia, leikkeleitä aina kinkusta savustettuun hevoseen (!) ja mikä parasta, lättyjä jälkkäriksi! Niillä saa mun sydämen (ja samalla vatsan) puolelleen. Oli siellä toki myös leivoksia, aivan loistavaa palvelua sekä mukavat maisemat, joita pystyi ihastelle samalla kun ahtasi navan täyteen herkkuja.

Eli lyhyesti: suosittelen toki kyseistä hotellia, kunhan osaatte arvostaa hotelliaamiaista varaamalla sille riittävästi aikaa.

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Karim 27.7.2012 at 18.51

Nam nam!

Vastaa
Inka 29.7.2012 at 22.36

No nam nam!

Vastaa
Herra Sulhanen 27.7.2012 at 23.32

Heh, mä oon kanssa hotellisnobi! Menin pilalla kun tuolla Euroopan itäpuolella on monesti saanut viiden tähden hotellin halvalla. Esimerkiksi Puola on hyvä maa sille, joka haluaa koittaa luksusmajoitusta edullisesti. Mutta tähdet eivät välttämättä takaa mitään: mm. Frankfurtissa olin kerran 4 tähden hotellissa, jonka huoneet olivat – ehkä ilmastointia lukuun ottamatta – kahden tähden arvoiset. Tosin sielläkin aamiainen hieman kompensoi huonepettymystä. :)

Vastaa
Inka 29.7.2012 at 19.11

Herra Sulhanen: jes, en oo ainoa! Sillon kyllä kyrsii kovasti, kun on hotellimaksu menee omasta eikä esim. työnantajan pussista ja se ei olekaan niin korkeatasoinen, kuin on annettu ymmärtää. Mutta onneksi niihin aamiaisiin tosiaan ymmärretään panostaa. :)

Vastaa

Jätä Kommentti