Pallontallaajat.net
Valikko

Ihana kamala Suomen kesä

Kirjoittanut Inka 29.7.2012

Matkaevääksi mökkireissulle Ben&Jerrysin Peanut Butter Cookie Dough…

…sekä neljä kiloa mansikoita, jes!

Aivan loistavan mökkiviikonlopun jälkeen ei voi muuta kuin ihmetellä, miten mahtava Suomen kesä onkaan. Vaikka tässä ollaan päivä-, viikko- ja jopa kuukausitolkulla kärvistelty huonoilla keleillä, osataan näistä harvoista lämpimistä kesäkeleistä nauttia. Oonkin tässä erityisesti tänä kesänä löytäny useaan otteeseen itseni miettimästä, miten tää Suomen kesä onkaan niin siisti juttu – jopa kaikkine sateineen ja +15 keleineen. Verrataanpa esimerkiksi Libanoniin, missä on jo toukokuun puolella reilusti yli 25 astetta lämmintä, ja elokuussa, kesän kuumimpaan aikaan, lämpömittari kohoaa päivisin siihen 40 asteeseen eikä ulukona kehtaa edes nokkaa näyttää. Todennäköisesti jo heinäkuun puolivälissä kaikki, mikä on joskus ollut elävää, on kuollu jo ajat sitten kuivuuteen ja kuumuuteen, ja luonnossa kaikki on pääasiassa heikanväristä.

Mites sitten Suomessa? Koivujen lehden on ehkä jo kesäkuu lopulla saavuttaneet suurimman kokonsa, lunta ei välttämättä näy enää paitsi ehkä niillä kaikkein varjoisimmilla paikoilla ja ne hullut jotka käy uimassa on verrattavissa lähinnä avantouimareihin. Mitä hienoa siinä sitten on? No mietitäänpä suomalaisten asennetta, kun se kesä viimein koittaa yheksän pimeän kuukauden jälkeen. Kaikki on kuin uusia ihmisiä, sillä supervaloisa kesä houkutta ottamaan rennosti ja sillon mikään ei oo enää niin nuukaa.

Luonnollisesti kesän arvostus pohjoisessa on ihan eri luokkaa kuin muualla. Jos meillä olis aina +20, arvostettaisiin hellettä todennäköisesti tasan yhtä paljon kuin niitä -25 pakkasia. Jos meillä olis aina +20, meillä tuskin olis heinäkuussa vihreää nurtsia, puita, pensaita ja värikkäitä kukkia. Okei, uimaan ei välttämättä tarkene ennen elokuuta, mutta onneksi on sauna.

Ja houkuttaapahan se pitkä talavi ja kylymä kesä ainakin laajentamaan maailmankatsomusta ja reissaamaan. :)

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti