Pallontallaajat.net
Valikko

Lupilana

Kirjoittanut Inka 31.7.2012

Yks mun lempparikohteita reilillä oli Slovenian pääkaupuki Ljubljana. Lohikäärmekaupungista oltiin kuultu paljon hyvää etukäteen, eikä se todellakaan jättänyt kylmäksi, vaikka siellä koettiinkin kunnon vesisateet ja kiipeiltiin hikisinä korkealle kukkulalle. Kuten kuvista huomaa, kaupunki oli tajuttoman kaunis ja täynnä pikkuruisia yksityiskohtia, joita olis voinu jäädä ihastelemaan vaikka koko päiväksi.

Kuten muissakin kaupungeissa, myös Ljubljanassa meillä oli aikaa vaan sen vuorokauden verran. Saavuttiin aamulla, ostettiin seuraavalle päivälle junalippu, vietiin kamat hostellille ja paineltiin kaupungille. Illalla sitten nukkumaan ja aikaisin aamulla lähtö. Kuitenkin yhen päivän aikana ehittiin hengailla puistossa, ihastella maisemia kukkulan laella, nauttia aivan loistavaa sapuskaa, ihastella lohikäärmepatsaita ja vaikka mitä.

Koska vierailu oli niin lyhyt, täytyy Ljubjanaankin päästä vielä joku päivä uudelleen. Tuolle reissulle tuo yhen päivän tahti tuossa kaupungissa riitti,  mutta uskon että sieltä löytyy varmasti tekemistä pidemmällekin visiitille, kunhan vain asennoituu viettämään kaupungissa pidemmän aikaa.

Lisää tästä aiheesta

1 Kommentti

Varaslähtö kevääseen Ljubljanassa - Archie gone Lebanon - Matkablogi 17.4.2018 at 22.34

[…] vuosia sitten. Viime viikolla reissasin Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan, johon olin saanut ensimmäisen kosketuksen vuonna 2012, kun pysähdyttiin siellä Karimin kanssa Balkanin-interraililla. Nyt pääsin tarkastelemaan […]

Vastaa

Jätä Kommentti