Pallontallaajat.net
Valikko

Stadissa

Kirjoittanut Inka 8.8.2012

Uujes, meitsityttö nappas Maukan viime maanantaina kainaloon ja suhasi Oulunsalon kentän kautta aina Helsinki-Vantaalle asti. Majoituttiin Vantaalla Helin luona, ja puitteet oli edelliskerrasta hivenen muuttuneet. Tyttö nimittäin asusteli aikaisemmin Lapualla, mutta Sibelius Akatemian ovien avauduttua (hyvä, Heli!!) mimmi suuntasi miehensä ja koiriensa kanssa kohti Stadia. Ei aivan sinne ytimeen saakka, mutta riittävän lähelle.

Maanantai meni Oulun valtavia tulvia tiedotusvälineistä ihmetellessä, tiistai Porvoossa ja viimein keskiviikkona suunnattiin Stadiin saakka. Päivälle oltiin suunniteltu niin kirppiskiertelyä, Marimekon tehtaanmyymälää, vanhojen koulukavereiden treffaamista ja ulkoilmajazzia. Kelepas.

Ihan ekaksi piti kuitenkin käydä tsuumailemassa vanhoja kotikontuja, ja suunnattiinkin nokkamme kohti Hakaniemen toria. Asusteltiin Karimin kanssa torin laidalla pari kesäkuukautta 2010, ja vaikka meidän kämppä oli aivan karmea ja asutettiin sitä vain hetki, tulee mulle aina tosi nostalginen fiilis torille astellessani.

Nyt ei käyty ostamassa marjoja tai rypäleitä, mutta mun lemppariantikvariaatissa toki vierailtiin. Hakaniemen torin laidalla nimittäin sijaitsee mun kokemuksen perusteella koko maan paras käytettyjen kirjojen kauppa, missä vierailen taatusti, jos huudeille eksyn. Hakaniemen torikadulla sijaitsevasta Hakaniemen antikvariaatista tarttui tällä kertaa mukaan kaks pokkaria, joista molemmat oli sellaisia, joita olin pitkään jo halunnut lukea – hienosti meni siis!

Ihasteltiin melko kovasti helsinkiläisiä taloja ja kirottiin suureen ääneen sitä, miksi Oulusta ei vastaavia löydy kuin kourallinen. Kiroilut kuitenkin loppu lyhyeen kun päästiin Storyvillen patiolle kuuntelemaan jazzia. Ite olin viimeksi ollu jazzkeikalla New Orleansissa viime vuoden juhannuksena, ja eipä se fiilis aivan samaan yltäny, vaikka seura oli taas mainiota ja pääesiintyjäkin amerikkalainen. Musa ja miljöö oli toki siistejä, erityisesti näin Suomen mittakaavassa, ja suosittelenkin vierailemaan joku ilta noilla huudein kuuntelemassa musiikkia.

Jazzkeikka olikin aivan mahtava lopetus tälle etelän lomalle, ja kun Lapuan vierailuista tuli melkein jo perinne, eiköhän me näistä Vantaan keikoistakin vastaavanlainen saada aikaiseksi. :)

Ihanat tytsyt: Maukka, Heli, Nelli ja tietty meikäläinen.

Näiden kuvien perusteella en voi sanoa muuta, kuin että kameran kanssa tarttee kyllä vielä treeniä. Kyllä se siitä.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti