Pallontallaajat.net
Valikko

Blue1, senkin petturi!

Kirjoittanut Inka 4.9.2012

Viime joulun aikaan iloitsin rehvakkaana oululaisena siitä, että lentoyhtiöt kävi valtavaa hintakilpailua siitä, kuka tarjoaa kaikkein edullisimmat lennot Oulun ja Helsingin välille. Silloin voittajaksi selviytyi kirkkain pistein norjalainen, jonka superhalpoja alle 30 euron hintaisia lentoja oon minä ainakin kovastikin käyttänyt. Sitä ennen lentelin tuota väliä Blue1 -nuorisohintatarjouksilla, millä hintaa tuli viiskymppinen yhtä suuntaa kohden. Sittemmin oon lennelly melkolailla vuorotellen norjalaisen ja bluukkarin lennoilla, sillä Finski on toistaiseksi tarjonnut aina kaikkein kalliimpia lentoja, joten niihin en oo paljo kajonnu. Näillä vaihtoehdoilla oon ollu hyvinki tyytyväinen.

Kunnes eilen luin Facebookista jonkun sinne linkkaaman uutisen, että Blue1 LOPETTAA Oulun ja Helsingin väliset lennot. Perehdyttyäni asiaan selvisi, että yhtiö haluaa strategiassaan siirtää lentojensa painopisteen Suomen sisäisistä lennoista Suomen ja Skandinavian välisille lennoille. Pah, sanon minä.

Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että meillä liian hyvään tottuneilla oululaisilla on nyt yksi vaihtoehto vähemmän. Star Alliancen kortin haltijoille tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Tukholmaan mennessä vaihtoehtoja oli (välilaskulliset lennot mukaanlukien) jopa yli kymmenen joka ikinen päivä. Suoria lentoja näytettiin lentävän noin kerran päivässä. Ensimmäinen lokakuuta alkaen, kun Blue1 lopettaa Oulu-HKI -lennot ja lisää yhen Oulu-Tukholma -lennon, on meillä vaihtoehtoja sen reilun kymmenen sijaan kaksi. Aika hienoa. Onhan ne reitit toki suoria, ja mitä sitä Oulussa useammalla tekiskään, mutta sapettaa.

Ja mitenhän tämä näyttäytyy sitten norjalaisen ja Finnairin Oulu-Hki -lentolippujen hintalapuissa? Veikkaan, että ei ainakaan kuluttajille edullisena.

Vielä kerran PAH!!

4 Kommenttia

sartsa 4.9.2012 at 19.55

Voi ei! En ollut kuullutkaan tästä. Tosi harmi, itsekin tulee välillä mentyä blueonella Helsinkiin.
Viimeksi tosin menin Finnairilla, jolta makso menopaluu 52 euroa. Eli toivottavasti Finnair alkaa tarjota enemmän sen hintasia lentoja kun kerran tuo blue1 lopettaa.

Vastaa
Inka 4.9.2012 at 22.12

Oho, melekosen halavalla on finskin liput irronnu! Mää vähän pelekään että nuo muiden hinnat nousee tuon takia, mutta Kalevassa ainakin lupasivat ettei.. Saapa nähä!

Vastaa
Anonymous 4.9.2012 at 22.16

Hyvä että lentoresurssit käytetään siihen mihin ne kuuluukin käyttää: merialueet ylittävään liikkumiseen. Ja toivottavasti vaikuttaa myös lentolippujen hintaan oikealla tavalla, eli nousevat. Raideliikennettä Suomen kokoisessa pikkumaassa pitäisi lisätä ja tehostaa eikä lentämisellä tuotettuja ilmansaasteita.

Vastaa
Inka 4.9.2012 at 22.32

Oon ihan täysin samaa mieltä tuon viimeisen lauseen kanssa, VR:llä olis tosiaan paljon petrattavaa ja mielellään vielä vois iskeä jonkun kilpailijankin peliin, niin junayhtiö(i)llä olisi oikeasti motivaatiota tarjota varteenotettava kilpailija lentomatkustamiselle.

Ja ymmärrän, ehkä tuossa Blue1 keskittämishommassa on joku ympäristöystävällinen pointtikin.

Vastaa

Jätä Kommentti