Pallontallaajat.net
Valikko

Suuria matkasuunnitelmia, viimein!

Kirjoittanut Inka 6.9.2012

Eilen illalla kokoonnuttiin kavereiden kanssa ennen treenejä isolla porukalla ihan noin vaan katselemaan jenkkien karttaa. Siinä sitten illan aikana suunniteltiin tulevan road tripimme reitti melko yksityiskohtaisesti, mietittiin kuskien määrää ja ketkä asettuis ratin taa sitten ameriikan puolella ja tehtiin jopa päiväsuunnitelma! Saatiin siis todella paljon aikaan kahdessa ja puolessa tunnissa, ei sitä näköjään tartte ko nähä porukalla niin asioita voi lyyä lukkoon melkein itestään. Toki muutamia suuria kysymyksiä on vielä auki, niistä suurin lienee meidän porukan kokoonpano. Eilisestäkään porukasta kun kaikki ei vielä ihan satavarmasti tiiä, pystyykö ne lähteen. Mutta hyvin suunniteltu on kuitenkin jo puoleksi tehty, eli ei näytä pahalta!

Otetaan tähän alkuun vertailun vuoksi meidän viimevuotinen (tuntuu että siitä olis jo paljon kauemmin aikaa) reitti:

En tainnu julkaista tämmöstä karttakuvaa ollenkaan niiden viimereissun postausten yhteydessä, joten viimeistään nyt näette ihan kartalla, mikä meidän reitti olikaan. Kuukaudessa rossailtiin siis lähemmäs 10 000 kilometriä, ja vaikka kartalla ja numeroissa tuo reitti näyttää ihan todella kunnianhimoiselta, oli ajaminen yksi reissun parhaimpia juttuja ja matka meni tosi nopeasti ja ennen kaikkea mukavasti. Tämä mielessä alettiin suunnitella reittiä tulevalle reissulle.

Viime reissulla meillä oli neljä kuskia ja todennäköisesti tullaan ottamaan sama kuskimäärä myös ens vuonna. Toivottavasti meillä tulee olemaan auto täynnä, eli mukaan on tällä hetkellä lähdössä yhteensä seitsemän kaverusta. Siihen jää mukavasti kolme kartanlukijaa, ja vaihtoja tullaan suorittamaan melko usein, sillä kolme takamusta takapenkillä voi käydä vähän ahtaaksi, jos siellä pitää tuntikausia istuskella.

Mutta sitten siihen itse asiaan, eli meidän ens vuoden reissun alustavaan reittiin, se näyttää toistaiseksi tältä:

Eli jonkin verran samoja paikkoja noista kartoista löytyy. Ainakin Philadelphia, Grand Canyon, Flagstaff ja Las Vegas on semmoisia paikkoja, missä tullaan Nykin lisäksi käymään uudelleen. Mukana on tosiaan semmoisia kavereita, jotka ei viime reissulla ollu mukana, joten on ihan järkevää käydä Grand Canyonilla mutka jos reitti muutenkin olis menny siitä ihan vierestä.

Taloudellisesti tuo reitti ei oo mikään maailman järkevin, sillä tuossa mennään jonkin verran edestakaisin, esimerkiksi nyt tuon Phillyn mutkan kohdalla, samoin kun tuo ihan loppureissun ison mutkan kohdalla. Kaikki paikat on kuitenki semmosia, että toistaiseksi ainaki tuntuu siltä, että esimerkiksi Phoenixin kaktukset on sen mutkan arvoisia. :) Ja Arizona näytti muutenkin niin upealta osavaltiolta, että mielellään mennään tsekkaileen sitä tarkemmin.

On ihan superhyvä fiilis siitä, että ollaan saatu aikaseksi jotain konkreettisia suunnitelmia reissun toteutumisen kannalta. Lennot ostetaan varmaan joskus tuossa loppuvuodesta, ellei loistavia tarjouksia tule vastaan aikaisemmin. Niin ja se ajankohta. Saatiin tämän vuoden perusteella suomalaisesta elokuusta tarpeeksemme ja vietetään ens vuoden elokuu jenkeissä. Toki siellä on lämmintä parhaimmillaan reilusti jopa yli 40 astetta, mutta tuota lämmönsietokykyä treenattiin viime kesän elokuu Libanoninssa. Ja onhan autossa onneksi ilmastointi. :)

Nyt sitte kattomaan Man V. Foodeja ja kirjoittelemaan ylös ravintolavinkkejä! Löytyykö lukijoilta mitään vinkkejä tuolle reissulle, jotain paikkoja missä kannattaa ehottomasti käydä? Saa suositella! :)

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Ulla 6.9.2012 at 15.47

Iiiik, en kestä miten hyvältä näyttää!!! Tosi kiva kun laitoit nuo kartat, ne tosiaan selkeytti asioita ihan eri tavalla. Mää niin haluan ajaa kans nuo molemmat reitit joskus! Varmasti palaan tähän postaukseen siis tulevaisuudessakin oppikirjaesimerkkinä :)

Btw, tässä eräs blogipostaus, jonka selaamalla matkakuume takuulla räjähtää käsiin :D

http://www.theblondesalad.com/2012/09/coast-to-coast-our-best-of.html

Vastaa
Inka 6.9.2012 at 16.53

Ei mää en kestä noita kuvia!!! Kiitti ku vinkkasit tuosta nyt etkä yhtään aikaisemmin, sillä en varmana olis kestäny katella noita kuvia iliman tietoa siitä, että määki pääsen taas tien päälle.

Ja hauska muuten huomata tuosta kaikkia semmosia paikkoja misä meki käytiin! Sielä oli jopa yks tismalleen sama ravintola. :)

Kiitti muuten Ulla sun kommenteista, aivan ihana aina lukia miten mukana oot kaikissa reissusuunnitelmisa!

Vastaa
Ulla 10.9.2012 at 21.53

No kuule ihan samat sanat sulle <3 Sää oot niin monesti saanut mun ajatukset ruotuun siinä ettei ole mitään pahaa haluta reissata ihan överipaljon :D Ja tiiäkkö ne OSAY:n Eija ja Pekka on kans sellasia ihania ihmisiä et niiden vaikutuspiirissä on syytä olla edes fabon välityksellä ku ne käy vähintään kerran vuodessa kuukauden reissun jenkkilässä :) Alkaa tuntua kovin vaatimattomalta oma reissailutahti ja minusta se vaan tarkottaa sitä että voidaan potkia itteämme entistä reippaammin tekemään entistä kunnianhimosempia reissusuunnitelmia! ;)

Ps. Huomasikko ku suosittelen sulle tätä mun blogissa? http://www.rantapallo.fi/paikka-auki-pikavuorossa-rantapallo-etsi-reportteria/

Vastaa
Inka 11.9.2012 at 7.03

Joo mää oon seurannu Eijan kirjotuksista että nehän reissaa! Meillä on vissiinki ens viikolla OSAY hits the city ja kaiken lisäksi vielä New York -teemalla joten ootan kyllä kovasti että pääsen taas kuulemaan niiden seikkailuista ja suunnitelmista!! :)

Ja tsekkasin pikasesti tuon linkin ko eilen huomasin sen sun blogissa ja voipi olla että pitää yks hakemus tekasta vielä tämän päivä aikana, ettei mee aivan viime tippaan… :) Kiitti vinkistä!

Vastaa
Lindsay 9.12.2012 at 23.43

Sullahan olikin täällä jo tämmönen postaus! On mennyt multa ihan ohi kun syyskuun alussa oltiin siellä Dubaissa. Voi veljet kuinka hyvältä kuulostaa :D Me ollaan kaksin lähdössä matkaan, niin noin kova ajorupeama ei meille taitaisi olla mahdollista. Mutta tuo kiinnostas, että kun otatte auton NYCistä, niin kuinka on mahdollista jättää se Las Vegasiin? :) Jos mekin vaikka joku matka ajeltas niin tollainen mahis kiinnostaa!

Vastaa
Inka 10.12.2012 at 0.28

Kaikilla autovuokraamoilla pitäs olla mahollista ajaa auto one way, mutta yleensä niissä on sitten one way drop fee joka voi olla jopa tuplasti auton vuokraan nähden (yleensä jotain 1000 dollarin paikkeilla). Meillä oli viimeksi ja todnäk myös ens kerralla auto Hertziltä, ja niillä ei oo sitä one way drop feetä, toki muuten vähän kalliimmat hinnat ehkä mutta säästö on niin iso ettei haittaa.

Ja joo kahestaan tuo matka vois olla melko rankka, onneksi neljän kuskin ja kahen kartanlukijan kans ei pitäs olla. :)

Vastaa

Jätä Kommentti