Pallontallaajat.net
Valikko

Niin hyvvää että lähtee taju

Kirjoittanut Inka 10.9.2012

Lauantaina meillä oli melkoiset reissusuunnittelufiilikset. Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, oikeastaan koko päivä meni siinä, kun kateltiin netistä kaikkia aivan mahtavia ruokapaikkoja joissa haaveiltiin käyvämme sitten vuoden päästä road tripillä. Se päivä olikin mun osalta pyhitetty hyvälle ruualle, sillä tuon kaiken haaveilun lomassa sain myös pienen leipomisinspiraation, ja vaikka jätinkin ne mahtavat superöverileivokset ja muut vastaavat yli vetävät herkut vielä ens vuoteen, löysin melko makean suklaakakkureseptin jota päätin kokeilla.

En oo oikeastaan koskaan tykänny suklaakakusta kunnes maistoin ekaa kertaa mud cakea. Sen jälkeen olin myyty. Nyt tekaisin ihan ekaa kertaa ikinä ite mutakakun ja siitä tuli kerta heitolla vaatimattomasti ainakin maailman parasta. Eli putkeen on menny. Mää en mitään kovin syvällistä keittiökemiaa ruukaa harrastaa, ja monesti onkin niin että mitä lyhyempi resepti niin sitä parempi, ja tässä raaka-ainelista oli sen verran lyhyt, että melkein ei tarttenu edes kaupassa käydä. Kakku oikeastaan valamistu melkein niinku itestään, joten kyseessä on aivan loistava valinta niille kerroille, kun yllärivieraat ilmoittaa tulostaan tuntia etukäteen.

Mahtava mutakakku

200g voita
200g hyvää tummaa suklaata
3dl sokeria (tai sen edestä steviaa)
5 munaa
1-2 rkl mantelijauhoja
ripaus suolaa

1. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, anna jäähtyä. 2. Lisää sokeri tai stevia, sekoita kunnolla. 3. Lisää munat yksitellen aina jokaisen munan kohdalla kunnolla vatkaten. 4. Lisää lopuksi jauhot ja suola. 5. Paista 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.

Olihan se hyvvää. Alkuperäinen resepti täältä.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti