Pallontallaajat.net
Valikko

Reissuveskaa metsästämässä

Kirjoittanut Inka 20.9.2012

Nyt meikäläinen hehkuu materialismionnea, ja saatte tekin siitä osanne!

Mää oon huomannu tykkääväni kuljettaa reissussa semmoista ihan perinteistä olkalaukkua. Reppu on toki ollu mukana parissa reissussa, mutta sen jälkeen kun sain iskältä kommentteja taskuvarkaan lähestymisestä kiireisellä Oxford Streetillä tulin siihen tulokseen, että mun Kånken saa olla mukana reissussa, kunhan ei kaupungilla kulje.

Siitä päästäänki ongelmaan, mikä mulla oli toissa keväänä edessä. Jostain piti saada mahdollisimman taskuvarasepäystävällinen olkalaukku ja äkkiä. Silloiseen tarpeeseen hankin Marimekon magneettilaukun, joka oli vetoketjullaan ja magneettisella läpällään ehkä paras mahdollinen reissulaukku. Ja mikä parasta, sinne mahtu myös järkkäri.

Nyt kun järkkäriä ei (toivottavasti) tartte enää kuljettaa mukana reissuilla, tuli eteen uuden vähän kompaktimman laukun hankinta. Pitkin kesää himoitsin erästä Lumin laukkua, mutta päästessäni viimein kosketusetäisyydelle tajusin sen olevan ihan liian pieni.

Aikaisemman rannehihna-askartelun jälkeen innostuin kuitenkin nahan työstämisestä niin, että mielessä alako raksuttaa idea, josko ompelisin ite nahkalaukun. Ostin nahan ompeluun tarkoitetun ompelukoneen neulan ja annoin palaa. Lauantaina tein kokeiluversiona mustan nahkaclutchin, ja tämän viikon vapaat tunnit oon käyttäny uuden olkalaukun tekemiseen.

Nahan ompelu oli loppujenlopuksi yllättävän heleppoa. En hankkinu mitään muuta kuin niitä neuloja, en edes paininjalkaa. Ainakin mun vanha Singeri jakso polokia paksunkin nahan kohalla, joten tää kokemus taitaa vaan inspiroida uusien nahka-asioiden ompeluun. Enää täytyy testata, kestääkö saumat. Ainoa ongelma oli oikeastaan materiaalin saanti, sillä nahkaa ei tunnu saavan muualta kuin kirpparilta. Ite tuhosin vanhan rahin päällysen ja pehmeämmän nahan perässä kirpparilta ostetun nahkatakin.

Kuvissa oleva laukku on siis mun ihan ite tekemä. Jes, osasin!

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Anonymous 20.9.2012 at 8.44

Vähänkö siisti! seuraavaksi voitki sitte mulle tehä ;)
-Tytti

Vastaa
Inka 20.9.2012 at 12.21

Joo ehottomasti! Katotaan kuitenki eka että hajuaako tuo heti…

Vastaa
Anski 20.9.2012 at 9.12

Wau! Sinä se osaat! Kun sivu pärähti auki, ajattelin, että minkäs designlaukun se nyt on hankkinut! :) Ihana vuori voi että.

Vastaa
Inka 20.9.2012 at 12.22

Desinglaukku nimenomaan! :D Ei vaan tarvinu sataslappusia heilutella. JA vuori on muuten semmonen kangas minkä ostin ko oli niin mahtavan värinen, mutta en sitte ikinä saanu tehtyä siitä mittään. Että nyt on sitten ainaki vuori. :)

Vastaa
Anni 20.9.2012 at 18.27

Siis ei hitto on hieno! Oikeesti, odotin kuvat katottuani että mistä noita saa, mutta ompelutaitoiselta näköjään :D

Vastaa
Inka 20.9.2012 at 22.57

:D Kiitti Anni! Ja ei ollu vaikia tehä, että ompelukone vaan ruksuttaan!

Vastaa
Tarja 21.9.2012 at 10.16

Katoin, että oot hankkinut Lumin stella pouchin, mutta nyt kyllä täytyy tehdä aaltoja, että oot itse tehnyt tuon laukun! Makea!! Minusta Lumin laukut on ihania ja keväällä onnistuin huuto.netistä bongaamaan juuri tuon stellan, joka on samanmallinen kuin tuo tekemäsi, mutta tosiaan aika pieni. Mistähän tuota kädentaitoa saisi ostaa, kun omat vanhempani ovat molemmat käsityöihmisiä ja minä juuri saan napin ommeltua, senkin hyvin vaikeasti… Täytyy toivoa, että tyttäristä tulee kätevämpiä, niin teetän sitten niillä ompelutyöt :)

Vastaa
Inka 21.9.2012 at 21.08

Joo oikein bongasit, nimenomaan stella pouchista katoin mallia. :) Huuto.net on kyllä aikamoinen aarreaitta jos vaan käy munkki, määki oon bongannu sieltä yhen superihanan laukun. Meillä on perheessä tehty aina tosi paljon käsitöitä, ja se tarttu mulle vasta joskus yläasteella, siihen saakka olin aivan käsi. Että voihan se sullekin jossain vaiheessa vielä tulla!! ..tai sitten tosiaan niille tyttärille. :)

Vastaa

Jätä Kommentti