Pallontallaajat.net
Valikko

Suomituliaisia Venäjälle?

Kirjoittanut Inka 11.10.2012

Oon menossa ens viikolla Pietariin muutamaksi päiväksi, ja oon saanu järkättyä treffit muutaman vanhan kaverin kanssa. Kävin nimittäin 2003 Venäjällä ja asustelin sillon paikallisen mimmin luona. Siitä oon kirjoitellutkin jo joskus aivan blogin alkuaikoina. Sama misu vieraili meillä Yli-Iissä viikon verran joulukuussa 2002, ja olipa meillä venäläinen vieras jo vuotta aikaisemmin. Nyt oon saanu sovittua treffit Pietariin molempien tyttöjen kanssa, älytöntä!

Yhteydenpito sekä Tatianan että Natalian kans katkes lyhyeen jo joskus 2004 paikkeilla, sillä posti ei varsinaisesti kulkenut eikä me osattu lähetellä maileja vielä silloin. Nyt Facebook -aikana Natalia löytyi sieltä, ja hänen kauttaan sain myös Tatianan mailiosoitteen, joskin vasta viikko sitten kun selvisi, että me ollaan ihan oikeasti menossa Pietariin.

Voitte kuvitella miten paljon mua jännittää treffata molemmat noista mimmeistä, ja oonki tässä miettinyt pääni puhki, mitä tuliaisia veisin Suomesta tytöille. Aina kun meillä on ollut venäläisiä vieraita, ovat he tulleet syli täynnä tuliaisia kotimaastaan. Vastaavasti ollaan annettu heille lähtölahjoina suomalaisia juttuja, ja toki vein reilusti tuliaisia myös Tatianan kotiin mennessäni. Vieraanvaraisuutta siis löytyy, ja sitä täytynee kunnioittaa viemällä komiat tuliaiset.

Mutta mitä? Koska ollaan oltu aika vähän tekemisissä noiden tyttöjen kanssa viimevuosina, en kauheasti tiiä niiden makua tai muuta. Tiiän että toinen on naimisissa ja sillä on tytär, joten lienee asiallista viedä myös pikkutytölle tuliaisia. Mariskoolit on jo annettu, ja suomalaista karsaa myydään Venäjällä ainakin kaikissa suurimmissa kaupoissa. Pää humisee tyhjyyttään mutta sain kuitenkin kehiteltyä jonkinlaisen ideakollaasin (ja tässä vaiheessa lienee aiheellista muistuttaa että mulla on oikeasti medianomin koulutus, muistakaa se kun tyrskähtelette nauruun seuraavaa kollaasia ihastellessanne):

Eli lyhyt on lista. Muumimukikin on ainakin kerran annettu toiselle mimmeistä, mutta voi olla että jos en parempaa keksi, vien semmoisen taas.

Koska mun ideat on melko vähissä tarttisin kipeästi teidän neuvoja. Mitä te ootte vieneet tuliaisiksi ulkomaisille kavereillenne?

4 Kommenttia

Nana 11.10.2012 at 11.16

Jos siellä on lapsia ni Afrikan tähti -peli! Paketissa on ohjeet muistaakseni myös englanniks, mutta hauskempaahan se on ku pelaatte yhessä ja sä opetat niille! Mun kaikissa aupair-perheissä ja ulkkiskavereiden kanssa tää peli on ollu ehdoton hitti eikä taatusti tuu joka kaupassa vastaan :)

Vastaa
Inka 11.10.2012 at 15.27

Kiitti vinkistä! Taitaa vaan olla se muksu sen verran vauva vielä, että ei ihan vielä oo valamis Afrikan tähteen. Mutta pitää pitää mielessä tää vinkki, sillä eihän sitä tiiä millon tulee isompia muksuja eteen! :)

Vastaa
Tiina M. 12.10.2012 at 17.10

Voi vitsit!! Me ollaan monesti kans mietitty että mitäköhän niille tytskyille kuuluu jotka meillä oli ja jonka luona oltiin sillon. Vähänkö jännää että pääset sinne ja tapaamaan niitä!!! Tuliasista oon huono sanomaan ko en ite keksi ikinä mittää järkevää, mutta nuo ideat kuulostaa hyvinki käyttökelposilta :) Millä meet(te) Pietariin?

Vastaa
Inka 13.10.2012 at 18.00

Nojoo mulla jännittää ihan hulluna nähä niitä!! Kymmenen vuotta kuitenki melkeen siitä ko viimeksi nähny niin jaiks! Me mennään laivalla, tosi kätevää kun ei tartte etes viisumia.

Vastaa

Jätä Kommentti