Pallontallaajat.net
Valikko

Uusi talvi, uusi kaulaliina

Kirjoittanut Inka 4.11.2012

Niinhän siinä kävi että meidän aikaisen isänpäivän kunniaksi iski eilen lumi maahan. Ensi viikon isänpäivänä me ollaan Karimin kanssa Berliinissä ja mun siskokin sattuu olemaan Italiassa, niin päätettiin juhlistaa isänpäivää viikkoa etukäteen, ja ajeltiin eilen kohti Yli-Iitä. Just parhaimmilleen silloin, kun alkoi sataa lunta. Tänään aamulla herättiin valkeaan aamuun, ja lumisade jatkui koko päivän.

Sain perjantai-iltana valmiiksi kaulahuivin, jota olin neulonu koko lokakuun. Se onneksi valmistui soppelisti just kun talvi tuli toisen kerran. Sain huiviin inspiraation Donna Wilsonin ihanista huiveista, ja vaikka en varsinaisesti aivan yhtä kehittyneisiin kirjoneuleisiin itse kykene, onnistuin saamaan huiviin kuitenkin vähän samanlaista fiilistä, ainaki itestä. Langaksi valitsin Menitasta löytynyttä Rowanin silkki-merinovillalankaa, joka on niin pehmeää kuin vain voi silkki-merinovillalangan kuvitella olevan.

Koska oon vielä melko noviisi neuloja, tuokin huivi on melko erilainen, kuin sen ajattelin aloitusvaiheessa olevan. Kudoin eka tuon kirjoneuleosion vaan huomatakseni, että sileä neule menee aivan rullalle. Päätin sitten kutoa toiselle puolelle joustinneuletta vuoreksi, ja se samalla estäisi kätevästi huivia menemästä rullalle. Kun kolmasosa vuoresta oli tehty, tutustuin meidän silitysraudan hoyrytysominaisuuksiin ja höyrytin tuon rullalle menneen huivin suoralle. Se oli kuitenkin sen verran ohut, että päätin neuloa vuoren valmiiksi ja onneksi päätin, sillä nyt huivi on taatusti lämmin, ja se kaulalla ei varmana tule kylmä edes paukkupakkasissa!

Tänään käytiin ulkona paitsi kuvailemassa mun uutta huippua huivia, myös fiilistelemässä talvea. Karim innostui niin, että pyöräytti talven ekan lumiukon, joka sai viimeisen silauksen movemberin hengessä. Takapihalta löytyi myös mun upea ala-asteella tekemä lintulauta, joka oli tosin hivenen kärsinyt, mutta toistaiseksi ihan toimiva peli kuitenkin.

Sain aikamoisen kirjoneulepureman tuon kaulahuivin valmistumisen myötä. Oottakaapa kun näätte mitä neulon nyt!

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Ulla 6.11.2012 at 14.08

Ihana huivi! Mää sanoin Makelle, että miten tuo Inka voi osata kaikkea! Sitten suivaannuin siitä ja kaivoin jostain kymmenen vuoden takaa ompelupussin ja otin kuule virkkuukoukun käteen ja rupesin testaan että tuleeko siitä mitään. No ei hirveen nättiä jälkeä eikä mitään ohjettakaan ollut mutta osasin sentään vielä tehdä erilaisia silmukoita! Sää nii innoitat mua nainen :D

Vastaa
Inka 6.11.2012 at 16.24

:D :D Aivan mahtavaa Ulla! Tässä vaiheessa lienee aiheellista paljastaa, että mää en edes osaa virkata!!! Sen piti olla mun tämän syksyn missio mutta hermot meni heti alkuunsa (en löytäny virkkuukoukkua mistään), niin päätin pysyä vielä toistaiseksi noissa neulomishommissa. Joten pisteet sulle!

Ja mahtava olla innoittajana, my pleasure!

Vastaa

Jätä Kommentti