Pallontallaajat.net
Valikko

Ruuantäyteinen synttärin jälkeinen päivä

Kirjoittanut Inka 16.11.2012

Hirviä kasa kasviksia, kalkkunaa ja juustua ja vähän rieskaa, sekä tietty kokilta tilattu paprika-kesäkurpitsamunakas!

Eilen hihittelin Karimin synttärilahjan toiselle osalle, sillä sen aika oli tänä aamuna. Kello pirahti soimaan seitsemältä, sillä olin eilen ilmoittanut päivänsankarille että viittä vaille kahdeksan tulee olla lähtökunnossa ja aamiaisesta ei tartte huolehtia. 20 vaille Karim oli jo aivan jännityksissä ja kyseli kovasti, minne oltiin menossa. Viittä vaille meitä oli odottamassa veljeni autoineen alakerrassa, ja takapenkille konkoiltuaan Karim sai käskyn pudottaa pipon silmille.

Rossailtiin Topin kanssa pitkin kaupunkia ainakin kymmenen minuutin ajan, ja lopulta ajettiin auto torinrannan Radisson Blun pihaan, joka sijaitsee siis oikeasti ihan parin minuutin ajomatkan päässä meiltä. Sillä aikaa kun Karim odotteli autossa, kävin maksamassa meidän aamiaisen ja hetken päästä hain miehen sisälle. Lahjan toinen osa oli siis hotelliaamiainen Radissonilla, mistä oltiin puhuttu melko pitkään ja sovittu, että se tehdään sitten kun on vähän spesiaalimpi tilaisuus, ja eiköhän tuon 24-vuotispäivän voi sellaiseksi laskea.
2,5% jogurttia, muromysliä, viinirypäleitä ja jäisiä marjoja sekä maailman karseimman makuinen smoothie

Persikkahillo-kampaviineri (ei se paras mahdollinen valinta) ja tyytyväinen 24 -vuotias

Jälkkäriksi vielä vohvelia vadelmahillolla ja yks vaniljakreemiviineri

Aamiainen oli mun mielestä hyvä. Kuten aikasemmin on jo tullut esille, tykkään hotelliaamiaisista hurjasti mutta samalla oon hirviä snobi niiden suhteen erityisesti, jos hotelli mainostaa niitä oikiasti tosi hyvinä tai sitten ne on muuten hurjan kalliita. Tuo Radissonin hotelliaamiainen maksoi ulkopuolisille ei-vieraille 19,5 euroa per naama, mikä on kyllä melko suolainen hinta. Tarjoilu oli kuitenkin melko monipuolista, sillä tiskeillä oli niin perus munakokkelia, keitettyjä munia, nakkeja, pekonia, juustoa, leikkeleitä (myös kalkkunaa, jes!), vihanneksia, hedelmiä (mutta ei tuoretta ananasta, buu), jogurttia, marjoja, mysliä, muroja, leipiä, croissantteja, monenlaisia erilaisia leivonnaisia ja sitten tietty lämpimiä ja kylmiä juomia. Lisäksi oli smoothieta joka maistui aivan hirviälle, vohveleita ja kokki, joka paistoi munakkaita. Vois siis sanoa, että monipuolinen.

Puolentoista tunnin syömingin jälkeen oltiin Karimin kans maistettu ehkä kaikkea, ja oltiin hyvin tyytyväisiä. Kaiken kaikkiaan aamiainen oli aika hyvä, ja ehkä jopa sanoisin että hintansa väärti. Netin keskustelupalstojen uumenissa kehuttiin, että Radissonilla olis Suomen parhaat hotelliaamiaiset, jotenka eipä tartte noita muita sitten kokeilla.

Eilen meillä oli tosi täysi päivä, Karim oli koko päivän koulussa ja ko se illalla tuli, meikä lähti reeneihin. Ei siis ehitty paljoa juhlia, ja päätettiinkin siirtää juhlahumu tälle päivälle kun illan treenitkin oli peruttu. Karim laittoi siis pöydän koreaksi, kun sen sisarukset tuli nautiskelemaan pöydän antimista.

Aina kun meillä järjestetään juhlat, onnistutaan jotenkin vetämään tarjoilut aivan överiksi. Eka suunnitteilla on tarjota muutamaa juttua, mutta lopulta homma räjähtää aina käsiin ja pöydässä on niin paljon juttuja, että siinä ei juuri mahdu syömään. Eipä siinä mitään haittaa varmaan ainakaan vieraiden näkökulmasta oo, mutta tulipa taas todettua, että nyt taas vaihteeksi kävi näin. Karimin piti tehä vaan valkosuklaajuustokakkua, mutta lopulta se vähän paahtoi ja suolas manteleita, teki maapähkinävoita ja siitä keksejä ja iski vielä hirviän kasan suklaata ja pähkinöitä pöytään. Olipahan siinä sitten syömistä taas kerrakseen. :)


Meillä ei oo kauheesti juuri koskaan tehty hyydytettyjä juustokakkuja sen liivatteen takia, mutta nyt ostettiin vähän aikaa sitten iherbistä nautaliivatetta, joten noiden juustokakkujen tekokin on vähän helpompaa. Koitin kerran agar agaria, mutta mun hyppysissä se ei vaan toiminu, joten olin tosi iloinen kun beef gelatiinia löytyi, niin homma hoituu vähän helpommin.Karim teki itelleen mutakakkupohjaisen valkosuklaajuustokakun ja niitä maapähkinäsuklaakeksejä, ja molemmat oli kyllä tosi herkkua. Koska mun synttäripäivä on ens viikolla, sovittiin että kumpikin leipoo itelleen kakun niin saa just semmosen ko haluaa, paitsi nyt ko maistoin tuota Karimin kakkua niin voi olla että pyydän sitä leipomaan ens viikolla samanlaisen…

Ja synttäriuhlapäivän kunniaksi sai tietysti pukeutua! Kotona työskentelevänä oon aina innoissani, kun tulee mahdollisuus nykäistä ylle muutakin kuin verkkarit treenimatkaa varten, ja vaikka tämän päivän vaatteista on tullut jo melkoinen luottoasu, oli niiden aika taas tänään. Lindexin farkkukankainen peplum -paita ja Zaran statement -koru kun vaan tuo aina niin erikoisen fiiliksen, että ne oli kiskottava ylle tänään.

Ja mitä sieltä Karimin lahjapaketista sitten paljastui eilen aamulla..

Mikäs sen parempaa ko kokovartalokalsarin virkaa toimittava potkupuku, mikä päällä voi vielä halutessaan mököttää rauhassa?

Lisää tästä aiheesta

6 Kommenttia

Ulla 18.11.2012 at 14.37

Ensinnäkin aivan ihanasti vietetyt synttärit, hyvä te! Ja onnea Karimille! :) Toisekseen ihana asu sulla, pretty! Kolmannekseen superhyvä lahja! En ymmärrä miten marraskuun kaltaset ajat on selvitty joskus ilman haalaria. Tässä jutussahan on tietty kaks koulukuntaa, kun jotku ei voi ymmärtää haalareita (=eivät ole varmaan kokeilleet :D). Mun mielestä Make on kans nii söpis haalarissaan, sellanen halittava iso karhu hih.

Vastaa
Inka 18.11.2012 at 19.29

Jee, oli kyllä ihan huippu päivä!! Ootan hulluna tiistaita (ja keskiviikkoa) kun juhlitaan mun synttäreitä! :) Ja mää kyllä niin tykkään tuosta asusta, tuo paita on aivan superkiva ja muutenkin tulee aina tosi hyvä fiilis kun iskee nuo ylle.

Ja joo oon täsä vähän kateellisena silmäilly nyt tuota sen haalaria, ehkä pittää itellekin sijoittaa semmoinen, varsinkin kun työskentellee kotona niin mikä olis parempi työasu? :D

Vastaa
Salla 22.11.2012 at 0.19

Vitsi on kyllä hyvä idea tuo hotelliaamiainen synttäriaamuna. Pakko toteuttaa joskus itsekin!

Vastaa
Inka 22.11.2012 at 8.59

Suosittelen! Ei tartte sitte niin huolehtia muista päivän tarjoiluista kun sankari on aamiaisesta jo niin ähkyssä. :)

Vastaa
Pienet aamiaisöverit | archie gone lebanon 14.7.2013 at 9.43

[…] nimittäin jenkkireissusuunnittelujen lisäksi nautiskeltiin mainiosta aamiaisesta. Viime vuonna Karimin syntymäpäivänä käytiin hotelliaamiaisella Oulun Radisson Blussa, ja hyvien syöntikokemusten perusteella ollaan […]

Vastaa
Synttäriyllätyksenä Radisson Blu Plazan Super Breakfast 26.11.2015 at 20.03

[…] synttäreiden kunniaksi ahmaisemassa Radissonin hotelliaamiainen jo kahtena vuonna peräkkäin. Ekana vuonna käytiin siellä vaan aamiaisella, tokalla kerralla oltiin ihan kunnolla yötä. Mitä sitä hyvää perinnettä lopettamaan, joten […]

Vastaa

Jätä Kommentti