Pallontallaajat.net
Valikko

Epäonnistunut seeprakokeilu

Kirjoittanut Inka 16.12.2012

Tämä sunnuntai on mennyt melko hiljaisissa tunnelmissa. Heräsin liian lyhyiden yöunien jälkeen liian aikaisin, sillä olin lupautunut komentamaan mustan vyön kokeen tuossa naapurissa. Aamu meni siis melko jännittävissä tunnelmissa, sillä en ollut koskaan aikaisemmin komentanut mustan vyön koetta. Viiden tunnin koe meni kuitenkin mun ja onneksi myös kaikkien osallistujienkin kohdalla melko hyvin, joten tässä sitä ollaan taas yhtä kokemusta rikkaampana.

Kokeen jälkeen oon ollu aivan poikki, aivan niinku ite olisin osallistunut siihen. Pientä koomailua tasapainottamaan päätin leipoa pitkästä aikaa (viimeksi eilen!), mutta tällä kertaa jotain muuta kuin joululeivonnaisia. Bongasin melko herkullisen näköisen seeprakakun ohjeen täältä, ja pitihän sitä päästä kokeilemaan. Lopputulos ei ollut aivan samannäköinen kuin ohjeessa, mutta ei kai sillä ulkonäöllä niin väliä oo. :)

Sovelsin ohjetta vähän omanlaiseksi, sillä en vaan voinu leipasta suklaakakun näköistä kakkua ilman suklaata, joten lisäilin sitä reseptiin, samoin kuin vaihdoin sokerin steviaan ja appelsiiniaromin tuoreeseen sitruunamehuun. Lopputulos oli kutakuinkin tämmöinen:

Raitakakku

6 munaa
2 dl sokeria (tai steviaa)
1dl mantelijauhoja
1dl kookosjauhoja
0,5 tl suolaa
500g rahkaa
2rkl kookosjauhoja
puolen sitruunan mehu
80g suklaata
2rkl kaakaojauhetta

Sekoita munat ja sokeri/stevia vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja rahka. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää puolet taikinasta suklaan joukkoon, lisää kaakaojauhe. Sekoita loppuun taikinaan sitruunamehu ja loput kookosjauhot. Lisää taikinaa parin ruokalusikallisen verran irtopohjavuoan keskelle vuorotellen niin, että taikina alkaa pikkuhiljaa levetä koko vuoan leveydelle. Paista 200 asteessa 35 minuuttia.

Rahkan maku tuli melko hyvin läpi, ja mun kaltainen sokerihiiri olis tykänny enemmän, jos olisin laittanu enemmän steviaa, samoin tuota sitruunaa olis voinu olla enemmän, sillä nyt se ei ihan hulluna maistunu. Ärtsymmistä mauista pitävälle kakku kuitenkin maistui mainiosti ilman kermavaahtoakin, joten tää kokeilu oli kuitenkin ihan onnistunut, vaikka mun superlemppareiden joukkoon tuo kakku ei aivan kivunnut.

Nyt leffan ja kudelman pariin!

Lisää tästä aiheesta

2 Kommenttia

Senja 18.12.2012 at 16.16

näyttää ihanalta !

Vastaa
Inka 18.12.2012 at 17.16

Sitä se olikin! …kunhan laittoi tarpeeksi kermavaahtoa kylykeen. :)

Vastaa

Jätä Kommentti