Pallontallaajat.net
Valikko

Takaisin Wieniin

Kirjoittanut Inka 24.1.2013


Niinhän siinä kävi että en traumatisoitunutkaan vaihtopaikastani Itävallasta loppuiäkseni kuten luulin, vaan löysin hetki sitten itseni ostamasta lentoja kyseiseen mestaan! Todellisuudessa oon tsuumaillu lentoja jo parina päivänä, kun ihan huvikseen niitä katellessani löysin ihan hyvän tarjouksen. Mietiskelin sitten vähän aikaa, lähteäkö vai ei, sillä oon menossa reissuun itekseni. Mutta jos oon pärjänny neljä kuukautta Itävallassa käytännössä yksin, ei kai viikko voi tuottaa mitään ongelmia?

Ostin just lennot airberlinillä Helsingistä Berliinin kautta Wieniin touko-kesäkuun vaihteeseen. Oon reissussa viikon verran, ja piletit kustansi 150 euroa. Vaikka siihen päälle vielä otetaan Oulu-Hki-Oulu -lennot Finnairilla (88e), niin oon siitä huolimatta sitä mieltä, että löysin ihan hyvän diilin.

Kokonaista viikkoa en ajatellut oleskella pelkästään Wienissä, vaan käyn parissa paikassa minne en muka vaihdon aikana ehtinyt (tai no muka ja muka, olin melkein kaiken liikenevän vapaa-ajan reissun päällä!). Tarkoitus olis oleskella Wienissä pari päivää, sitten ottaa ÖBB (paikallinen junayhtiö) alle ja suunnata eteläiseen Itävaltaan ja Graziin, mistä oon kuullu hurjan paljon kaikkea kaunista! Pari päivää siellä ja siitä vielä rajan toiselle puolelle Sloveniaan ja Mariboriin, missä sielläkin vois viettää pari päivää. Sitten takaisin Wieniin tuo 240 km matka (ihan älyttömiä nää etäisyydet!), siellä yks yö ja sitten kohti Suomea.

Sen verran traumoja kuitenkin jäi, että en todellakaan oo käymässä mun vaihtopaikkakunnalla Sankt Pöltenissä!

Lisää tästä aiheesta

14 Kommenttia

Nella 24.1.2013 at 9.59

Ihan mahtia! Mekin mietittiin reissua akselille Wien-Bratislava, saa nähdä mikä on sit lopullinen suunnitelma kun tässä pitäis kai kohta alkaa tosissaan miettiä mihin käyttäisi kuukauden kesäloman. Roadtrippi kiinnostaa joka tapauksessa!

Vastaa
Inka 24.1.2013 at 10.04

Haha, huippua! Great minds think alike, selvästi. :)

Vastaa
Panu 24.1.2013 at 16.41

Ootko Mariboriin suuntaamassa? Mä oon käynyt siellä paria slovenialaista ystävää tapaamassa. :) Grazissa myös. Ihan jees molemmat vaikkakin aika pieniä mestoja.

Saattaa muuten olla, että munkin seuraava matka suuntautuu Wieniin, Nellan tapaan Wien-Bratislava-kombona.

Vastaa
Inka 24.1.2013 at 18.31

Joo nimenomaan Mariboriin. Ootan sekä sitä että Grazia innolla, niin paljon hyvää oon niistä kuullut!

Wienistä on kyllä kätevä käydä Bratislavassa kun se välimatka on niin lyhyt! Aika hauska että ollaan kaikki suunniteltu reissua sille suunnalle. :D

Vastaa
Rimma 24.1.2013 at 21.09

Oo mä oon reilannu nuilla huudeilla! Enzit. Siellä on eräskin krapulainen päivä tullut köllöteltyä :D

Nuo Keski-Euroopan välimatkat on kyllä naurettavia. Veli asuu Sveitsissä, niin ollaan sieltä käsin tehty aika paljon täsmäiskuja pitkin poikin. Niin kätevää!

Vastaa
Rimma 24.1.2013 at 21.11

PS. Ostin Bratislavasta sellaisen ei niin perinteisen I <3 Bratislava t-paidan, jonka joku p*skiainen PÖLLI meidän entisen kodin pesutuvan kuivaushuoneesta! Olen edelleen tästä hyvin tuohtunut, joten jos joku menee Bratislavaan, tilaan sellaisen valkoisen perus t:n. Tak :D

Vastaa
Inka 24.1.2013 at 22.37

Tuo on kyllä niin heleppoa reilausaluetta, kun menee vaan hetki niin on jo toisessa maassa! Määki oon ekalla reililläni käyny Wienissä, tosin se oli sen reilin kallein mesta niin piti vähän pihistellä. Ja vaikka monia asioita vaihdossani olisin voinut tehdä toisin, niin onneksi sentään ymmärsin ottaa kaiken irti noista minimaalisista välimatkoista.

Ja on kyllä ollu melekosen röyhkeitä varkaita liikenteessä, toivottavasti toive kantautuu noiden muiden Bratislavan reissaajien korviin. Mulle riitti nimittäin vähäksi aikaa se meno.

Vastaa
Laura 24.1.2013 at 23.30

Haha, itelle tuli tätä lukiessa kans ekaka suora fläsäri Enzeillä vietetystä darrapäivästä, ah :D Wien oli kyllä kiva kaupunki! Ja mulla on muute mun musta I <3 Bratislava -paita onneks tallessa, rakas yöpaita :)

Hyvän hintaiset lennot kyllä tosiaankin löysit! :)

Vastaa
Inka 25.1.2013 at 9.23

Meikä on selkeesti missannu jotain ko en tajua koko enzei -hommaa… Koitin jopa googlettaa mutta jäi yhä mysteeriksi! :D

Halpalentotutka käy kyllä aika kovalla tällä hetkellä. :)

Vastaa
Laura 25.1.2013 at 9.58

Enzit on noita sunkin kuvissa näkyviä keltaisia hengailu/istuskelupaikkoja siellä Museums Quartierilla! Tosin sillon kun me käytiin Rimman kans tuolla ne oli pinkkejä :)

Vastaa
Inka 25.1.2013 at 10.21

:D :D Kiitos Laura.. Meikähän on siis varsinainen Wien -asiantuntija, tai sitten en.

Vastaa
Rimma 25.1.2013 at 16.26

Hahahah :D Joo. Ne oli tosiaan silloin pinkkejä ja voi jumalauta oli muuten kauhea se darra! Anteeksi tästä memory lane:sta..

Vastaa
Ulla 26.1.2013 at 2.02

Hitsi tästä tuli kyllä fiilis, että voispa hyvin kyllä itekin joskus lähteä yksikin reissuun koluaan eri valtioita! Mahtista! Sais tehä just ku ite haluaa. Toki lähtisin kyllä mieluummin kaverin kans, etenkin Maken kans, jos valinnan edessä olisin, mutta silti varmasti ois kiva tehä reissu yksinkin! Nycissä ja Tallinnassa oon palloillut yksin ja siinä on oma viehätyksensä kyllä.

Vastaa
Inka 26.1.2013 at 9.30

Heh, katotaan onko tää mun mielestä hyvä idea enää sitte toukokuun lopussa, ku reissu lähenee! :D Mut onneksi mulla on ainakin Wienissä tuttuja, joiden kans hengailla jos tulee yksinäinen fiilis. Että toki määki lähtisin mielummin kaverin kanssa, mutta välillä on pakko tehdä reissusuunnitelmia vaikka reissukaveria ei oliskaan näköpiirissä, ei kai sitä muuten pääsis ikinä mihinkään.

Olin viime vuoden tammikuussa ekan kerran oikeasti yksin matkalla ja se ei ehkä ollu ihan mun juttu. Mutta katotaan, josko se helteisessä Itävallassa oli eri asia!

Ja mukaan saa ilmoittautua! :)

Vastaa

Jätä Kommentti