Pallontallaajat.net
Valikko

Maapähkinävoi-suklaakeksit

Kirjoittanut Inka 21.2.2013

Mun suosikkikeittokirja on ehdottomasti Hummingbird Bakeryn Leivonnaisia herkkusuille. Kirja on tainnut löytyä meidän keittokirjojen juokosta jo parin vuoden ajan, mutta toistaiseksi oon tainnu kokeilla siitä vaan yhtä tai kahta resesptiä. Supersuosikkini suklaakeksit on ainainen kestosuosikki, mutta tällä viikolla ajattelin kokeilla jotain muuta.

Meillä on mun serkun kanssa tapana istuskella iltaa toistemme luona aina silloin tällöin, ja asiaan kuuluu tietysti, että mahtava ilta vietetään herkullisten tarjoilujen äärellä. Ja mulle onkin tullut tavaksi kokeilla aina jotain aivan uutta silloin, kun Tytti on tulossa. Siinä on toki hyvätkin puolensa, mutta huono puoli on se, että uudesta reseptistä ei voi koskaan tietää, miten se onnistuu varsinkin, kun minä ruukaan muokata niitä aina vähän vähähiilarisempaan suuntaan.

No, tämänhetkisen maapähkinävoirakkauteni siivittämänä päätin kokeilla kirjasta löytyvää maapähkinävoi-suklaakeksien reseptiä. En juuri katellu raaka-aineiden määriä etukäteen, mutta taikinaa vääntäessäni aloin ihmetellä, miten hillittömän paljon tavaraa pitää ängetä taikinaan, josta tulee lopulta vain 24 keksiä. No, hetki meni ennenkuin tajusin että niiden keksien piti olla lautasen kokoisia…

Meillä oli nestemäinen stevia loppunut, ja mun piti kaivella kaapin perukoilta jauhemaista steviaa, eikä mulla ollu minkäänlaista käsitystä sen sovellusohjeesta. Koitin välillä aina maistaa taikinaa, mutta lopulta makeutusta tuli ihan liian vähän erityisesti, kun maapähkinävoissa on jo itsessään suolaa, ja taikinaan piti vielä lisätä hieman suolaa. Ei siis aivan onnistunut.

Turhan suolaista makua päätin lopulta sitten kompensoida dippaamalla keksit 50 prosenttisessan suklaassa, ja se toimi aivan mainiosti! Tosin olis varmaan riittänyt, että suklaata olis ollu vaan keksin yhdellä puolella, mutta “parempi överit kuin vajarit” -ajatustyylin kannattaja ei sitä voinut hyväksyä.

Kaikkia keksejä en ehtinyt dippailla suklaaseen, joten tietääpä sitten niiden kohdalla, että vähemmän on enemmän.

Hummingbirdin maapähkinävoi-suklaakeksit

225g voita
200g sokeria/sen edestä steviaa
200g ruokokidesokeria tai sen edestä steviaa
2 munaa
0,5 tl vanilja-aromia
240g karkeaa maapähkinävoita
5,2 dl mantelijauhoja
2,5 tl ruokasoodaa
(0,5 tl suolaa)
75g tummaa suklaata 

Vatkaa voi ja sokeria tai stevia kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan, sekoita kunnolla. Vatkaa joukkoon maapähkinävoi ja vanilja-aromi. Lisää jauhot, sooda ja suola ja sekoita taikina sileäksi. Lisää pilkottu suklaa tasaisesti taikinaan. Asettele taikinasta kekoja pellille ja paista 170 asteessa 10 minuuttia. 

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Nirppa 21.2.2013 at 15.07

Voi hih, mä tein noita kans maapähkinävoihuumassa ihan sillä alkuperäsellä reseptillä viime viikolla ja ne oli niiiiiin hyviä. Tuo kirja on kyllä ihan löytö! :)

Vastaa
Inka 21.2.2013 at 15.23

Tuo kirja on kyllä niin paras! Munsta tuntuu että alkuperäsellä reseptillä olis tullu parempia, nuo oli nyt nimittäin melko jauhoisia.. Mut onneksi ei oo mitään mitä kunnon suklaakerros ei pelasta! :D

Vastaa
Anonymous 21.2.2013 at 16.46

Nams, nuo oli kyllä hyviä!
Ja onhan ne kaikki muutki tarjoilut aina maistunu, vaikkei ois muka onnistunukkaa. :D

Ps. Täsä jo kovasti mietin mitä sitä seuraavalle kerralle keksis…

-Tytti

Vastaa
Inka 21.2.2013 at 16.57

Jes, hyvä että kelepas! Ja se on mainiota että et oo turhan ronkeli niin mahdollistuu nuo meikäläisen testailut. :D (Punajuuribrownieita on vieläki pakkasessa, mutta maailmassa ei taida olla niin paljoa vaniljakastiketta, että ne joku söis…)

Nams, me täällä jo kieli pitkällä ootellaan kutsua. :)

Vastaa

Jätä Kommentti