Pallontallaajat.net
Valikko

Helppo pääsiäisherkku: kookoskeksit

Kirjoittanut Inka 30.3.2013

Ei vapaapäivää ilman pientä leipomispuuhaa. Makeannälässäni kurkkasin kaappeihin ja sieltä löytyneistä kookoshiutaleista inspiroituneena päätin leipasta kookoskeksejä. Kaivoin netin syövereistä tämän reseptin, ja muokkasin sitä hieman itelleni paremmin sopivaksi:

Yllättävän hyvät kookoskeksit

1dl kookosjauhoja
vaniljansiemeniä
100g voita
1 dl sokerin edestä steviaa
2,5 dl kookoshiutaleita 

Sekoita kookosjauhot ja vaniljansiemenet, ja lisää paloiteltu voi. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi, lisää nestemäinen stevia ja kookoshiutaleet ja vaivaa lisää. Kun taikina on tasaista ja irtoaa helposti kulhosta, pyörittele taikinasta pieniä palloja ja litistä ne pellille. Paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Näistä tuli niin peruskeksejä kuin voi olla, mutta halutessa keksit voi vaikkapa dipata tummaan suklaaseen jos kaipaa jotain ekstraa. Tosin siinä pitää olla supervarovainen, sillä keksit murenevat helposti ainakin jos ei käytä sokeria, joka karamellisoituessaan sitoo massan paremmin yhteen.

Kookoskeksit on kuitenkin mun mielestä ihan herkullisia ilman mitään ylimääräistä, ainakin tämmöisenä päivänä kun supersuklaiset keksit ei ehkä maistuis. Ja oli muuten todella helppo ja nopea tehdä, ja supersimppelit perusraaka-aineet löytyy taatusti kaapista vielä toisena pääsiäispäivänäkin, joten ellei muuten, niin ainakin nää on hyvä pääsiäisen yllätysvieraiden varalta.

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti