Pallontallaajat.net
Valikko

No nyt sitä pannaria!

Kirjoittanut Inka 8.4.2013

Yksi tämän kevään kuumimmista blogeissa esiintyvistä ruuista lienee banaanipannari, jonka resepti on tullut vastaan valehtelematta ainakin 20 blogissa. Koska banaani ei meikäläisen ruokavalioon juuri kuulu, olin todella iloinen kun törmäsin lempparileipurini Linda Lomelinon blogissa tähän banaanittomaan ja viljattomaan jenkkipannariherkkuun. Meni noin viisi minuuttia, kun löysin itteni keittiöstä pannareita kokkailemasta.

Linda Lomelinon kookospannarit
(maidoton ja gluteeniton, jee!)

4 munaa
1 dl kookosmaitoa’
4 rkl kookosjauhoja
ripaus suolaa
1/4 tl vaniljajauhetta
kanelia

Sekoita kaikki keskenään ja paista pannulla voin tai kookosöljyn kanssa haluamasi kokoisia pannareita.

Näin reissun jäljiltä ei tuo meidän muonavarasto ollut aivan parhaassa terässään, ja raaka-aineista puuttui kookosmaito, jota meillä ei kyllä yleensäkään hirmuisesti käytetä. Korvasin sen kreikkalaisella jogurtilla ja lorautin sekaan vähän steviaa makeutta tuomaan, mutta muuten noudatin reseptiä melko uskollisesti – paitsi lopussa unohdin tietysti lisätä kanelin, kun pannarit jo katosivat parempiin suihin.

Muut krumeluurit olivat kuitenkin onneksi kohdillaan, ja pannareiden päälle heittelin vähän mustikoita ja cashew-pähkinöitä, ja löysin vielä yhden palasen maailman parasta sveitsiläistä suklaata (jonka merkkiä en muista, nyyh), jonka paloittelin vielä pannareiden päälle.

Kookoksesta alkaa kyllä tulla meikäläisen lemppari, mutta tietääkö kukaan saako Suomesta ostettua kookosjauhoja mistään järkevään hintaan, vai pitääkö tässä edelleen turvautua ystävämme iherbiin, kun jauhopurkki alkaa vilautella pohjaansa?

Sahteen!

Lisää tästä aiheesta

Jätä Kommentti