Pallontallaajat.net
Valikko

Millaisen kuvan reissublogi antaa kirjoittajastaan?

Kirjoittanut Inka 26.4.2013

Lueskelin pallontallaajilta melko mielenkiintoista keskustelua siitä, millaisen kuvan ihmisen reissukuvat tästä antaa. Kommentteja lukiessani kelailin mielessäni tässä blogissa esiintyviä kuvia ja sitä, mitä ne oikein meikäläisestä kertoo. Että rahaa on ollut sen verran, että on matkustettu maailman ääriin ja sitten ne tilanteet kuvataan kalliilla kameralla ja tavarat pakataan suht tyyriiseen matkalaukkuun, rinkkaan tai reissukassiin.

Minä kuitenkin teen reissuillani kuin kuka tahansa muu reppureissaaja ja elän melko niukasti: en käy juurikaan ravintoloissa enkä nuku hotelleissa, vaan valitsen niiden sijaan katuruokakojun ja hostellin. Se sopii mulle, sillä samoin kuin muutkin reppureissaajat, lähden matkalle kokemaan, en löhöämään. Ja ne kalliit kamerat ja laukut selittyy vain yhdellä asialla: köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa. Tuo Aku Ankasta tuttu sananlasku pätee siinä mielessä, että mieluusti ostan sen kalliimman Samsoniten laukun, joka kestää kymmeniä reissuja kuin cittarista matkalaukun, joka maksaa kolmasosan Samsoniten laukusta mutta hajoaa toisella käyttökerralla. Sama juttu kameran kanssa, sillä panostan mieluusti hyvillä perusominaisuuksilla varustettuun kameraan joka tuottaa hyviä kuvia, kuin just tällä hetkellä trendikkäitä efektejä tarjoavaan rupuun pikkupokkariin, joka jää auttamatta tekniikan jalkoihin muutamassa vuodessa.

Tästä päästäänkin siihen, että reppureissublogit eivät tunnu juuri herättävän kateutta. Minä veikkaan sen johtuvan siitä, että kaikilla olisi pienellä priorisoinnilla varaa tehdä sama, ja kyse on vain siitä mitkä asiat näkee reissaamista tärkeämpinä. Menneellä reissubloggaajamiitillä ihmeteltiin, miten vähän kaikki ovat saaneet negatiivista kommenttia ja irvailua siitä miten nyt on varaa lähteä taas reissuun. Samantyyppistä ivaa kun näkee muotiblogeissa päivittäin, eikä koskaan unohdeta aukoa päätä, jos joku on ostanut uuden luksuslaukun. Reissaamisen kohdalla asia kuitenkin on toisin, ja onneksi onkin.

Tietysti jos reissut olisivat toisenlaisia ja niillä lennettäisiin suoria lentoja täyden palvelun lentoyhtiöillä vailla seikkailuja pehmeissä penkeissä ja majoituttaisiin fiineissä hotelleissa lähellä turistinähtävyyksiä, herättäisi se kysymyksiä. Mutta kun lennetään Ryanairilla käsimatkatavaroita ja jaetaan hostellin dormi 11 tuntemattoman kanssa, ei sitä paljon kysellä. Kaikki tuntuvat ymmärtävän, että minibudjetilla reissaaminen ei ole mikään etuoikeus vaan valinta, ja se on mun mielestä tosi hieno juttu. Ja ne muutamat kriittiset kommentit saa hiljennettyä selittämällä, että mihin vaikkapa ne baarireissujen rahat voisi käyttää, jos sen kokisi tärkeäksi.

Näin reissubloggaajana en siis voi muuta kuin ihmetellä niitä kateellisia kommentteja ja irvailuja, joita muiden blogigenrejen edustajat saavat osakseen ja toivoa, ettei se irvailukulttuuri tule koskaan reissublogeihin.

Kuvat mun facebookin reissukansiosta, minne ei onneksi sinnekään oo tullu yhtään vinetystä. Ehkä sen takia, että kaikki reissut on taatusti tehty minibudjetilla, ja kuvien perusteella myös samoja reissurytkyjä on käytetty kovasti!

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Ninni 26.4.2013 at 16.28

Todella hyvä kirjoitus. Mua järkyttää millaisia kommentteja ihmiset kirjoittaa blogeihin. Missä on hyvät käytöstavat?!

Vastaa
Inka 27.4.2013 at 10.42

No elä muuta sano, välillä pitää lukea toisen kerran niitä kommentteja, kun ei voi ekalla kerralla uskoa että joku olis niin törkyturpa!

Vastaa
Ninni 27.4.2013 at 10.46

Vasta tuli YLE:llä hyvä (ruotsalainen) ohjelma aiheesta…hitto kun en nyt muistaa sen nimeä! Löytynee yle-areenasta :0

Vastaa
Inka 27.4.2013 at 10.48

Okei, kiitti vinkistä! Pitää koittaa kaivaa. Millon se tuli?

Vastaa
Kea 26.4.2013 at 20.27

Hyvin kirjoitettu! Kuten puhuttiin jo miitissä, niin mun lähtökohta on kyllä yleensä aina se, että matkustan kavereiden ja tuttujen luo. Jos on pakko yöpyä hotellissa/hostellissa niin oon sen suhteen todella pihi. Siedän läävää kuin läävää jos tiedän että säästän sillä pitkän pennin, jonka voin sit mieluummin käyttää vielä toisessa kohteessa tai hyvään ruokaan. :)

En mä mihinkään hotellia varten matkusta, pääasia et on paikka jossa nukkua ja peseytyä. Ja joskus voi tottakai tehdä poikkeuksia, varsinkin jos joku muu maksaa. ;)

Vastaa
Inka 27.4.2013 at 10.43

Haha, meikä on kans just samanlainen! :D Niistä millä ei oo juuri mitään väliä (kuten just majoitus ja lentomukavuus), niistä tingitään täysillä. Ja ruoka on ehdottomasti semmoinen asia, mistä ei pihistellä. Tai siis laadusta, eikä se tarkoita sitä että mennään katukeittiön sijaan fiinilään, vaan pikemminkin päinvastoin. :)

Vastaa
Anonymous 27.4.2013 at 12.40

Aamen.

Täyttä asiaa kaikinpuolin.

Vastaa
Inka 27.4.2013 at 20.25

Jes! Kerranki.

Vastaa

Jätä Kommentti