Pallontallaajat.net
Valikko

Road trip -porukan pelisäännöt, vai tarvitaanko niitä?

Kirjoittanut Inka 30.4.2013

The reitti!!

Meillä oli viime road tripillä kirjoitettuna ylös porukan pelisäännöt. Ennen reissua mietittiin yhessä asioita, mitkä reissussa ärsyttää, kun ollaan väsyneitä ja nälkäisiä ja juteltiin niistä sitten avoimesti porukalla. Se oli hyvä, sillä se madalsi kynnystä mainita asioista sitten myös reissun päällä, vaikka eipä me enää mitenkään hirveän vieraskoreita keskenämme olla muutenkaan, tosin hyvässä ja pahassa.

Viime reissulla tuo meidän käytösopas katosi mystisesti ennen reissua, eikä sitä sitten ollut mukana ollenkaan, vaikka oli tarkoitus. Hyvin kuitenkin pärjättiin, eikä kukaan lyönyt toista turpaan, vaikka normaalia väkivaltaisempia ihmisiä ollaankin.

Perjantaina nähtiin reissuporukalla, ja päivän aiheena oli paitsi fiilistely, myös tuon käytösoppaan kirjoittaminen. Mietin vähän aikaa, että kehtaanko julkaista tätä täällä blogissa, että millaisina niuhoina te meitä oikein alatte pitää kun tuommoisia listoja kirjoitetaan, mutta julkaisen silti. Sillä se auttoi, kun sovittiin yhteisistä pelisäännöistä etukäteen, oli se niuhoa sitten tai ei. Ja erityisesti kun reissussa on yks mimmi ja viis tai kuus jätkää, on mun mielestä fiksua vähän jutella noista asioista.

Eli tittidii, tässä on meidän tulevan reissun pelisäännöt, käytösopas tai millä nimellä sitä sitten ikinä haluaakaan kutsua:

Reissupelisäännöt Road Trip 2013

– Autossa ei juoda alkoholijuomia, eikä siellä pidetä avonaisia alkoholiastioita. Tämä ensinnäkin sen vuoksi, että useissa osavaltioissa se on yksinkertaisesti laitonta, eikä haluta ottaa sitä riskiä, että joku vetelee aamukaljojaan ja saadaan sitten sen vuoksi sakot. Muutenkin ollaan sen verran urheilijahenkisiä, että jätetään se tissuttelu mieluummin sinne motellihuoneisiin tai muualle kuin autoon.

-Krapulassa ei tulla autoon. Jos tullaan, siitä ei valiteta. Kukin huolehtii itse omasta rapsastaan, mutta ajovuorosta ei taatusti tässä porukassa pääse luistamaan sen vuoksi, että happi on vähän heikko. Sen lisäksi ketään ei kiinnosta kuulla valituksia siitä, joten sovittiin poikien kanssa, että itse aiheutetusta olotilasta saa nauttia ainoastaan itse.

-Kukin vastaa itse omasta läskikassistaan. Meillä tais kaikilla olla viime reissulla omat läskikassit eli muovipussit, missä oli kullekin hätävaramuonaa, mitä vedeltiin naamaan siinä vaiheessa kun oli nälkä ja muilla ei, ja alko olla vähän känkkäränkkäfiilis. Solidaarisuuden nimissä sovittiin myös, että toisten läskikasseilla ei käydä ilman lupaa. Viimeksi taisin kyllä varastaa Jannelta pähkinöitä…

-Beef Jerkyn ostaminen on valtavan rangaistuksen uhalla kielletty. Eikä yhteisistä vesiastioista juoda, jos on vasta syöty beef jerkyä. Meillä oli viime reissulla pieni incident, kun yhtäkkiä yhteinen gallonan kokoinen vesikanisteri alkoi haista ihan hillittömän pahalle, ja tietysti se vesikin siellä maistui kamalalle. Syyllistä ei ole vieläkään löydetty, mutta meillä on vahva epäilys, että veden tuhoutuminen liittyy jotenkin beef jerkyyn. Siksi tämä sääntö.

-Pidetään auto siistinä. Kun viis ihmistä syö ja murustelee samassa autossa viikkotolkulla, menee se helposti aivan hirveään kuntoon. Viimeksi auto piti imuroida jo ensimmäisen reissuviikon jälkeen, joten toivottavasti tulevalla reissulla meidän ei tartte syöttää quartereita huoltoasemien maksullisiin imureihin.

-Ei odotuteta muita, sovitaan kauppareissujen pituudet etukäteen. Ei taida mahtua yhden käden sormiin ne kerrat, kun viime reissulla seisoskeltiin Walmartin parkkipaikalla useita kymmeniä minuutteja odotellen, että avainhenkilö saapuu paikalle. Aluksi ei nimittäin hoksattu sopia ennen kauppaan menemistä, onko kyseessä pitkä vai lyhyt reissu, ja aina joku (ja yleensä just se jolla oli avaimet taskussa) jäi tsuumailemaan tarjontaa vähän pidemmäksi aikaa. Pidemmän päälle tuo kuumalla parkkipaikalla odottelu oli aika turhauttavaa, joten yritetään pitää ne minimissään ens reissulla.

-Kuskia ei saa kiusata, vänkäri ei nuku koskaan vaan viihdyttää aina kuskia. No tämähän on nyt ihan selkiä. Kilometrejä tulee kuitenkin joku lähemmäs 10 000, joten onhan se ihan kiva, jos vänkäri ei nuku siinä vieressä kun itse yrittää pysytellä hereillä pitkällä suoralla.

-Jos aiot ottaa autossa kengät pois, tee se heti autoon tultuasi, älä kolmen tunnin päästä. Niin, +35 ja kuuden ihmisen jalkahiki ei välttämättä oo se kaikkein paras yhdistelmä ainakaan silloin, kun ajetaan autolla ja edessä on vielä 500km…

Näiden lisäksi listalta löytyy mainintaa myös henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtimisesta, hyvän mielen jäynistä ja siitä, että rattiin ei välttämättä kannata mennä raivoissaan, tai se saattaa äkkiä tuntua lompakossa…

Meidän reissukokemuksen mukaan nämä pelisäännöt olivat ihan tarpeellisia erityisesti, kun reissataan porukassa pitkään ja noin kuumissa olosuhteissa. Erityisesti pitkinä ajopäivinä ja nälkäisinä hetkinä oli hyvä muistaa olla solidaarinen myös muita kohtaan.

Hehe, tämän niuhoilun jälkeen onkin aiheellista toivottaa kaikille railakasta vappua! Jee!

Lisää tästä aiheesta

12 Kommenttia

Karim 30.4.2013 at 16.26

Hehheh, vai ei oo muka gallona-terroristia löytynyt..

Vastaa
Inka 1.5.2013 at 11.59

Krhm…

Vastaa
Peppi 30.4.2013 at 16.35

Cuul!!!

Vastaa
Inka 1.5.2013 at 12.00

Jeps!

Vastaa
Ulla 30.4.2013 at 18.08

Hih tää oli hyvä. Make sanoi, että asiallisia sääntöjä, kun luin tätä sille ääneen :) En kestä, miksei meidän reissut ala jo!

Vastaa
Inka 1.5.2013 at 12.00

Haha, joo pitää olla asiallisia. Ja niinpä! Sais jo alkaa!!

Vastaa
Jenna 30.4.2013 at 23.39

Ihania sääntöjä teillä :) osa asioita, mitä ei varmasti just tule etukäteen mietittyä jos ei ole ennen samanlaisella reissulla ollut!

Vastaa
Inka 1.5.2013 at 12.00

Jep, vaikka tuntuki vähän typerältä alkaa kavereiden kanssa listaamaan että miten nyt ollaan, mut reissun päällä sitten kiittää!

Vastaa
Asser Seppä 14.5.2013 at 20.49

Heiii minä päivänä reissu alkaa ja päättyy ja osaatteko sanoa suunnilleen millon oisitte Chicagossa? Voisin ajoittaa oman reissun USA-legin siten et törmäiltäs Chicagossa!

Vastaa
Inka 14.5.2013 at 21.14

Moro moro! Me tullaan Chicagoon 10.8. varmaan joskus iltapäivästä ja lähetään sieltä eteenpäin 13. päivä aamulla. Ollaan reissussa 1.8.-30.8. Sattuuko kohilleen? Olis kyllä hauska nähä siellä, sanoin siitä muilleki ja neki oli innoissaan. :)

Vastaa
Asser Seppä 15.5.2013 at 19.47

Sehän passaa tosi hyvin! Lennän muistaakseni 7.8. Costa Ricasta Floridaan niin voisin 11. päivä aamusta lentää Chicagoon ja viettää siellä sen pari päivää. Sieltä meen sitten Wisconsiniin tuttavaperheen luokse.

Vastaa
Inka 15.5.2013 at 21.29

Jes, huippu juttu! :) Ollaan sitte lähempänä yhteyksissä.

Vastaa

Jätä Kommentti