Pallontallaajat.net
Valikko

Reissuhaaveita

Kirjoittanut Inka 4.5.2013

Kuva

Kuten tiiätte mää tykkään hurjasti suunnitella kaikkea. Pari viime päivää mun päässä on pyöriny melkein taukoamatta se ajatus, että mun tulee alkaa panostaa reissuissa tulevaisuudessa enemmän määrän sijasta laatuun. Mietitäänpä vaikka tätä reissukevättä: mulla on ollut niin pakonomainen tarve päästä reissuun, että se on ollu ihan sama mihin oon menny, kohan oon johonkin lähteny. Esimerkiksi vuorokauden mittaiselle reissulle Saksaan, tai nyt tässä kuussa Itävaltaan, jonne vannoin etten enää koskaan palaisi.

Oikeastaan tuo Itävallan-reissu on saanut mut järkiini. Ostin sinne lennot tottumuksesta, kun bongasin superhalvat lentoliput ja ajattelin, että lähdenpä tuonne reissuun. Nyt harmittaa siinä mielessä, että oon menossa matkalle yksin ja en oo ehkä mikään yksin reissaaja, mutta onneksi Wienissä mua odottaa tutut tytöt ja Panun avustuksella oon saanut seuraa myös Mariboriin, joten reissussa ei oikeastaan ole kuin kolme päivää, että mulla ei oo kaveria tiedossa. Järkiini tulin siitä syystä, että en oota tuota reissua ihan hulluna. Liekö siihen syynä heikot kokemukset kyseisestä maasta vai joku muu, sitä en tiiä.

Sen seurauksena oon kirjoitellut vähän reissulistoja ylös ja miettiny, että mitä reissuja tässä on tulossa ennen suurta säästökohdetta eli ens kesän häitä. Tietysti on luonnollista että häävuonna ei reissata tai muutenkaan tuhlailla ihan samalla tavalla kuin muulloin, joten jospa tää vaihe on vaan ohimenevää…

Mietin siis, että mitä reissuja mulla on nyt varmasti tulossa ja missä haluaisin käydä tämän hetken ja häiden välissä. Mitä vähemmän reissuja sille välille suunnittelen, niin sitä todennäköisimmin ne toteutuu, joten koitin pitää pään kylmänä reissuja mietiskellessä. Lista näyttää tällä hetkellä seuraavanlaiselta:

– Wien-Graz-Maribor-Wien toukokuussa 2013 yksin
– New York – Las Vegas elokuussa 2013 porukalla
– Seminaarimatka Puolaan/Venäjälle? syksyllä 2013 Karimin kera
– Flavion luo Sveitsiin kesäkuussa 2014 Karimin ja Tiinan kans
– Häämatka heinä-/elokuussa 2014 Karimin kanssa

Viime vuonna tuossa olis ollu mun puolen vuoden reissut, mutta silloinpa ei tarvinnutkaan säästää häitä varten. Oon ylpeä siitä miten järkevästi oon onnistunut ajattelemaan tuota listaa tehdessäni, sillä tuossa on kuitenkin jo kolme varmaa matkaa, ja ainoastaan tuo seminaarireissu ja Sveitsin-matka on vielä vähän auki. Tosin Sveitsiin meidän on aivan pakko jossain välissä mennä ja mieluusti mahdollisimman pian, sillä eihän sitä tiiä miten kauan Flavio siellä asustelee. Ja sama juttu oikeastaan tuon seminaarireissun kanssa, sillä ollaan viimeksi oltu seminaarilla toissavuonna ja tavoite on kerran vuodessa, joten olis jo korkea aika.

Haha, ja vähän vertailua viime vuodesta, kun homma näköjään karkas käsistä, sillä viime vuoden aikana matkustin kymmenen kertaa ulkomaille ja vierailin 19 eri maassa. Kuulostaa ihan hullulta!

Miltäs tuo meikän lista näyttää, onko aivan säälittävä?

Lisää tästä aiheesta

10 Kommenttia

Nella / Kaukokaipuu 4.5.2013 at 10.23

No ei ole säälittävä! Ja postaus oli hienosti kirjoitettu ja ajatuksia herättävä. Jokaisen reissaajan olisi syytä miettiä noita asioita aina silloin tällöin. :)

Vastaa
Inka 4.5.2013 at 10.49

Heh, no hyvä! Nyt ku miettii tuota viime vuoden saldoa niin tuntuuhan se hullulta, ja eipä sitä osannut edes oikein arvostaakaan. Joten ihan hyvä vaan et on vähän hiljaisempi reissuvuosi tulossa, niin tuntuu taas varpaissa asti kun reissu lähestyy! :)

Vastaa
NooranElämää 4.5.2013 at 10.32

Jaa, säälittävä :D

Itte tiiän tasantarkkaan sen, että meen parin viikon päästä Budapestiin ja ajatuksena se, että EHKÄ syyslomalla vois käydä jossain (esim. Berliini) ja jos ensi vuonna olisi vihdoinkin Japanin aika. Jos ja jos.

Nyt toi suunnitelmattomuus (?) ei ees häiritse, kun on tuo Budapest varmana, mutta sieltä kotiin tullessa pitää varmaan alkaa järkkäämään seuraavaa ettei sekoa. :D

Täytyis ehkä taas hankkia joku varma suunnitelma. Viime vuoden alku meni niin helposti ilman reissua (päivää Tukholmassa ei lasketa..) kun tiesi, että syksyllä pääsi Kaakkois-Aasiaan pidemmäksi ajaksi.

Vastaa
Inka 4.5.2013 at 10.51

Tuo on kyllä niin toimiva, että kun saa odottaa jotain suurta reissua niin jo sillä fiilistelyn määrällä pärjää yllättävän pitkälle. Mulla on tavoitteena käydä yks isompi reissu kerran vuodessa ja okei, pakko myöntää että en pärjäis pelkästään sillä, mutta se kuitenkin auttaa jos pitkälle kun tietää, että jotain eeppistä on luvassa.

Ja yks reissu pitää aina olla tiedossa, eihän sitä muuten voi kotiin palata! :D

Vastaa
Jenna 4.5.2013 at 12.59

Mun lista säälittävä on jos jokin! Sen jälkeen kun muutan kesäkuun viimeinen päivä Suomeen, niin ei ole MITÄÄN tiedossa. Yhyy, mä tuun niin kyllästyy viikon jälkeen heti.. Pakko kuitenkin saada opinnot siihen malliin, että valmistuisin pian. Ja meidän tyhmällä alalla on niin paljon läsnöolopakkoa, ettei oikeen voi pidemmäksi aikaa lähetä. Paitsi tietty esim. joululomalla, jolloin köyhän opiskelijan on oltava töissä tai matkat on liian kalliita :(

Vastaa
Inka 4.5.2013 at 15.40

Äh, tuo on kyllä niin harmillista, että sillon ku olis aikaa ei oo rahaa ja päinvastoin.. Onneksi mulla ei oo enää opintoja ressaamassa, ja onneksi sillon ko oli, ei reissukuumetta vielä ollu ihan niin kovasti. :P Tsemppiä sulle!

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 4.5.2013 at 20.09

Kyllä sitä kummasti selviää ilman jatkuvaa reissailua sitten kun on suurempia suunnitelmia, kuten nyt vaikka häät ja häämatka. Kunhan nyt ensin selviät tän kesän reisuusta, niin alkaa häiden suunnittelukin sopivasti ihan tosissaan, ja sillä suunnittelullakin pärjäilee aika pitkälle. Jos ei, niin kotimaakin on täynnä aivan älyttömän hienoja paikkoja, joihin voipi pyrähtää autollakin jos on pakko päästä pois himasta edes hetkeksi. Niin ja täällä pääkaupungissa otamme sinut aina ilolla vastaan :) -Milla

Vastaa
Inka 5.5.2013 at 20.46

Tuntuu kyllä jo nyt niin siistiltä tuo suunnittelu että eiköhän sitä sen voimalla seleviä vähäreissuisemmastakin vuodesta! Ja mää just mietin että mitähän siistiä sitä kotimaasta löytyis, vois vähän perehtyä. Ainaki Helsinkiin jos ei muuta! :)

Vastaa
Nad 29.1.2014 at 21.11

Ajatuksia herättävä postaus :) Uskon, että vaikka kuinka veri vetää reissuun, niin joskus vähemmän on enemmän. Olen lueskellut blogiasi (kiitos mahtavista vinkeistä!) ja silmään pisti se, että muutama kohde (Bryssel, Budapest) ei ole saanut sinua aivan vakuuttuneeksi. Osaksi kyse on ollut tietenkin huonosta tuurista, mutta voisiko osa syy olla myös se, että matkustaa paljon? Jos on juuri tullut huippureissulta, niin ihan ok-reissu ei tunnu niin antoisalta. Reilillä tietenkin kysymys myös turnausväsymyksestä :)
Tämä tuli mieleen siitä, että itsellä on kokemuksia huonon sään reissuista, esimerkiksi Riikassa satoi räntää pääsiäisenä, vaikka Suomessa jo paistoi aurinko ja lumet oli sulaneet. En tehnyt kaupungissa mitään erikoista, mutta silti reissu oli aivan mahtava ja paikasta jäi hyvä mieli. Ehkä kyse on siitä, että kun matkustaa “vain” muutamia kertoja vuodessa, niin jokainen loma on äärimmäisen odotettu ja rentouttava.
Se on totta, että kaikki kaupungit/maat eivät voi tehdä yhtä lähtemätöntä vaikutusta kuin toiset. Jos tietäisin aikani olevan rajallinen (tai niinhän se onkin:D) niin ehkä en heti ensimmäisenä Riikaan matkustaisi takaisin. Suosittelen sitä silti aina kaikille kysyjille.
Tästä samasta syystä olen miettinyt, haluanko ikinä tehdä pitkää, useiden kuukausien pituista reissua, jossa mennään vauhdilla maasta toiseen. Siinä voi tulla sokeaksi kaikelle ihmeelliselle :) Jos oikeasti pitkän reissun tekee, niin varmaan Laura lets gon tyyli on paras: vähemmän maita, enemmän aikaa. Luin nimittäin joskus blogia vuoden maailmanympärimatkasta, jossa matkustus tahti oli noin 2-4 päivää per maa. 6 kk kohdalla kirjoittaja itsekin myönsi, väsymystä olevan ilmassa ja maiden olevan lähinnä “rasti ruutuun”.
Sellaisia mietteitä :) Pitää itsekin alkaa nimenomaan keskittymään laatuun määrän sijasta!

Vastaa
Inka 30.1.2014 at 8.12

Kiitos kommentista! Oot varmasti ihan oikeassa tuossa, että kyky arvostaa eri paikkoja vähenee sitä mukaa, mitä enemmän ja erityisesti mitä useammin reissaa. Veikkaan että 21-vuotias meikäläinen olis ollu ihan hillittömän innoissaan Brysselistä, oli keli mikä tahansa, mutta nyt muutamissa paikoissa käyneenä se ei vaikuttanutkaan niin siistiltä. Saman ajatuksen vuoksi vähän pelkään paluuta Krakovaan, joka reilillä oli yksi lempikaupungeistani, mutta en sitten tiiä näyttäytyisikö se yhtä upeana nyt, kun takana on niin monta muuta mainiota mestaa.

Ja tuollainen tiukan tahdin maailmanympärysmatka on mietityttänyt myös mua tosi paljon, sillä tiiän että oon semmoinen reissaaja joka mieluiten näkee paljon lyhyessä ajassa, mutta pitkällä reissulla olisi osattava vähän hidastaa. Sitä pitääkin miettiä aktiivisesti sitten, kun pitkä reissu on ajankohtainen.

Kiitti tosi mielenkiintoisista pointeista, ja arvosta erityisesti sitä että jaksoit tulla kommentoimaan näinkin vanhaa postausta. :)

Vastaa

Jätä Kommentti