Pallontallaajat.net
Valikko

Älypuhelin reissukaverina

Kirjoittanut Inka 5.5.2013

Mainitsinkin Lontoon turinoissani ohimennen, miten käteväksi kapistukseksi älypuhelin osoittautui ensimmäisellä ulkomaanmatkallaan. Siirryin tosiaan nykyaikaan vasta tammikuussa, kun matkamessujen aattona hankin Nokian Lumia 820 -puhelimen. Kyseisen luurin sen vuoksi, että päivitettyjen karttaominaisuuksien ja nopean GPS:n vuoksi se olisi reissussa Lumioista kätevin.

Oli karttaominaisuudesta toki hyötyä jo kotimaassa. Esimerkiksi Helsingissä seikkailin sen avulla hieman epäonnisesti Pasilassa ja ihan täällä kotoisassa Oulussakin on tullut turvauduttua karttasovelluksen ja navigaattorinkin apuun. Vasta Lontoossa luuri sai kuitenkin vasta ensimmäisen kunnon mahdollisuuden näyttää, mihin se todella pystyy.

Ja pystyihän se vaikka mihin. Ainakin se takasi, että kaltaiseni maailman huonoin kartanlukija ei eksynyt (kuin ehkä pari kertaa), ja saatoin kävellä rennosti sinne minne nokka näyttää tietäen, että puhelimeni paikantaisi sekunneissa olinpaikkani. Lisäksi pystyin merkkaamaan suosikkipaikkojani karttaan jo ennen reissua, ja mittailemaan niiden välisiä etäisyyksiä. Etäisyyden pystyy tsekkaamaan myös omasta olinpaikasta mikä oli kätevä, sillä sen perusteellä pystyi sitten päättämään hyppääkö metroon ja meneekö jalan.

Karttojen lisäksi käytin Lontoossa ilmaista Tube Map -sovellusta, joka osoittautui superkäteväksi. Mulla oli ensimmäistä kertaa Oyster, joten huristelin metrolla sitten koko rahan edestä. Sovellus oli kätevä, sillä siihen pystyi laittaa, miltä asemalta on menossa minne, ja se hetken päästä näytti että millä linjoilla ja monellako vaihdolla päämäärän saavuttaa. Jos puhelin olis ollu yhteydessä nettiin, olisi sovellus paljastanut reaaliaikasesti myös myöhästelevät linjat ja poikkeukset, mutta ihan hyvin turisti pärjäsi ilmankin.

Saksassa päästiin testailemaan karttasovellusta automatkailun näkökulmasta. Meillä oli aluksi suunnitelmissa käyttää puhelimen navigaattoria, mutta jo ensimmäiset metrit Saksan puolella paljastivat, että navigaattori ei toimi ilman nettiä. Että se siitä sitten. Onneksi karttasovellus toimi, ja sillä onnistuttiin navigoimaan Travemünden satamasta Lyypekkiin ja sieltä aina Hampuriin saakka, eikä kertaakaan eksytty. Paitsi ehkä kerran saatoin ohjeistaa Karimia harhaan, mutta se vika oli ihan muualla kuin karttasovelluksessa…

Jenkkireissun lähestyessä oon haaveillu vastaavasta metrosovelluksesta, mutta ainakaan toistaiseksi vastaan ei ole tullut Nokian luureille sopivaa vaihtoehtoa. Siksi kysynkin teiltä, onko teillä vinkata mitään hyviä sovelluksia jenkkeihin reissaajalle? Saa myös kertoa, ootteko ite käyttäneet hyväksi noita älypuhelinten loppumattomia sovelluksia reissausta helpottaaksenne?

Jätä Kommentti