Pallontallaajat.net
Valikko

TV-vinkki: Foxin huijareiden kaupunki

Kirjoittanut Inka 7.5.2013

Kuva

Tänä keväänä Foxilla on näytetty Huijareiden kaupunki -nimistä sarjaa, mutta vasta viime sunnuntaina innostuin katsomaan sitä, sillä kyseinen sarja sijoittui Istanbuliin mikä on jääny mun mieleen yhtenä pahimmista turistikusetusmestoista.

Sarjan idea on, että ohjelman juontaja kirjailija Conor Woodman selvittää kaupungin pahimman turistihuijauksen ja kokeilee sitä ensin uhrin ominaisuudessa. Tultuaan huijatuksi hän alkaa sitten selvittää, miten järjestäytynyt huijaustaho oikein on kyseessä ja yrittää päästä selville siitä, kuka koko hommaa oikein vetää.

Istanbul-jakso oli ihan hurjan mielenkiintoinen, sillä kaupungin pahimmat huijaukset tapahtuvat kovimmissa turistirysissä eli Taksim-aukiolla ja Istiklal Caddesi -kadulla, missä mekin hengailtiin reissumme aikana useana iltana. Istanbulin kusetus oli meille opaskirjoista tuttu: paikalliset miehet lähestyvät yksinään kulkevia turisteja, yleensä miehiä, ja jäävät juttelemaan heille ja koittavat houkutella miehen kaljalle. Uusi istanbulilainen ystävä tarjoaa pari ensimmäistä, jonka jälkeen vaihdetaan vähän tasokkaampaan mestaan juomaan. Muutaman juoman jälkeen pöytään tulee kaunis nainen, jolle tarjotaan myös juomia. Hetken päästä ystävä katoaa, ja jättää turren maksamaan laskun, joka voi olla mitä tahansa sadoista tuhansiin euroihin. Turpiin tulee, jos ei maksa.

Kyseisessä jaksossa juontaja sai laitettua piilokameran istanbulilaisena ystävänä toimivan miehen mukaan, tämän suostumuksella tietty, ja katsojat pääsivät seuraamaan eturivistä kuinka kusetus toimii. Ja olihan se aika hurjaa katseltavaa, kun tyypeiltä huijataan helposti satoja euroja. Kyllä sitä ainakin omalla reissubudjetillani olisin aika hukassa, jos eteen tuotaisiin tuommoinen lasku. Ohjelmassa esiteltiin myös pienempiä huijauksia, kuten Istanbulin-jaksossa esimerkiksi Bosporinsalmen risteilyihin liittyviä huijauksia.

Ohjelma on alunperin National Geographicin tuottama ja sen alkuperäinen nimi on Scam City. Siitä on toistaiseksi tehty vain yks tuotantokausi viime vuonna, missä tullaan huijatuksi Istanbulin lisäksi muun muassa Prahassa, Roomassa, Barcelonassa ja Las Vegasissa. Täytyy ehkä tsekata tuo Vegasin jakso ennen sinne matkaamista.

Ellei muuten huijaukset kiinnosta, niin suosittelen tsekkaamaan ohjelman ainakin niiden kaupunkien osalta minne reissut suuntautuu. Ainakin mun näkökulmasta oli tosi hauska kattoa ohjelmaa kaupunkista missä olin käyny. Pystyi sitten paukuttelemaan henkseleitä, että ainakaan tuohon turistihuijaukseen en minä langennut. :) Ohjelma näkyy Foxilla sunnuntaisin klo 20.00.

Lisää tästä aiheesta

8 Kommenttia

Salla 7.5.2013 at 21.49

Pitääpä muistaa, kuulostaa ihan mielenkiintoselta… :)

Vastaa
Inka 8.5.2013 at 7.19

Jes, kannattaa erityisesti jos joku noista kohteista on reissulistalla!

Vastaa
aNNa 8.5.2013 at 0.02

Heippa! Taidan ensimmäistä kertaa kommentoida blogiasi, vaikka tätä olen etenkin viime aikoina ahkerasti lukenutkin. Olen ollut Istanbulissa aika monta kertaa, mutta aina paikallisen kanssa. Muistan, miten tämä paikallinen aina kertoi mulle kaikista mahdollisista kusetustavoista. Niitä näytti siellä Istanbulissa olevan paljon! Ihan hyvähän ne on tietää, etukäteen – että voi sitten henkseleitä paukutella :D Kuulostaa mielenkiintoiselta sarjalta, pitääpi muistaa!

Vastaa
Inka 8.5.2013 at 7.21

Moikka, kiva että kommentoit! :) Haha, me koitettiin Istanbulissa ollessamme bongailla sitä kengänkiillotushuijausta, missä harja kolisee pahaa aavistamattoman turistin edessä. Kavereilla oli kyllä käsittämätön määrä pokkaa, ja naureskeltiinkin aina kun edessä käveli kengänkiillottaja, että joko kohta harja putoaa. Ja niin se putos jokaisella kerralla. :D

Ja sarja oli huikea, suosittelen!!

Vastaa
Tupu 8.5.2013 at 10.15

Mä olen Travel Channelilta viime talvena vahingossa pongannut tuon Barcelonan jakson, oli muuten mielenkiintonen sekin! Aikamoista, miten ihmiset ei huomaa, että käsi on olkavartta myöten laukussa tonkimassa… Ite en ole mitenkään hysteerinen taskuvarkaitten pelkääjä, enkä koskaan ole matkoilla joutunut sellasten uhriksi (tai ainakaan en ole huomannut että jotain puuttuu :D), mutta kyllä laitto miettimään tulevaisuuden matkoilla käyttäytymistä.

Vastaa
Inka 8.5.2013 at 20.13

Vitsi pitää kaivaa se Barcelonan jakso jostain! Määkään en kauheesti pelkää taskuvarkaita, mutta pidän kyllä hyvin taskuistani kiinni ja annan asialle ajatuksia silloin, kun oon ostamassa laukkuja ja valitsen aina semmosen, mistä ei oo hirveen helppo nyysiä tavaraan. Putkeen on ainakin toistaiseksi menny, kun multakaan ei oo mitään pöllitty, tai en oo minäkään huomannu. :D

Vastaa
Annika 14.9.2013 at 19.54

Ihan vahingossa löysin tän vanhan tekstin, en ole tainnut aiemmin tätä nähdä. Sisko juuri Suomesta viestitti muutama viikko sitten, että oli vastaavaa ohjelmaa katsonut, varmaan sama. Vuorossa oli nimittäin Barcelona ja Buenos Aires eli mun tämän hetkinen ja edellinen kotikaupunki.
Nyt näitä kommentteja lukiessa tajusin, että taidettiin kavereiden kanssa joutua nimenomaan tuon kengänkiillottajien kikan uhriksi vuonna 2008 :) täytyykin tutkia löytyykö näitä jaksoja netistä.

Vastaa
inkkap 15.9.2013 at 8.23

Hehe, aika hyvä huijari on ollu jos viis vuotta menee ennenkö edes tajuaa joutuneensa huijatuksi! :D Sitä ei varmaan enää sitte edes lasketa… Ja vitsi nuo on varmasti mielenkiintoisia nimenomaan kotikaupungeista tai muutenkin semmoisista kaupungeista, mitkä tuntee tosi hyvin. Suosittelen kyllä kovasti! :)

Vastaa

Jätä Kommentti