Pallontallaajat.net
Valikko

Keskiviikon linkkivinkki: apua USA Road Tripin suunnitteluun

Kirjoittanut Inka 15.5.2013

Nyt täytyy vinkata teillekin eräästä mainiosta nettisivusta, jonka hienouden tajusin vasta tänään. Sain siitä vinkin jo joulukuussa, mutta nyt vasta reissun lähestyessä sain otettua itseäni niskasta kiinni ja tsekattua sivun. Ja onneksi tsekkasin, sillä se oli aivan loistava löytö, joka auttaa mun kaltaista suunnittelijahirmua jenkkireissun suunnittelussa huomattavasti.

Roadtrippers-sivu on siinä mielessä kätevä, että sinne voi listata oman reitin, ja sen jälkeen valita sitten, mitä paikkoja lähistöltä haluaa etsiä. Sivusto kaivaa kätevästi esiin esimerkiksi nähtävyydet, ravintolat tai luontokohteet halutun etäisyyden päästä. Tuo on superkätevä, sillä just niitä Cadillac Rancheja ja muita ei vaan voi kovin helposti netistä löytää, eli sivuston avulla saattaa löytää semmoisia paikkoja, mitä ei olis muuten edes tajunnut etsiä.

Tosiasiassa oon koittanu käyttää tuota hakua jo aikaisemmin, mutta koska en jaksanut kirjautua sivuille kuin vasta tänään, alkoi sivu herjata kirjautumista jokaisen reissuun lisätyn mutkan jälkeen, ja leikki jäi mun osalta kesken. Tänään sain rekisteröitymisen jälkeen ladattua koko reitin sivuille.

Huonohko juttu on se, että ohjelma kyllä hakee kuuliaisesti paikkoja vaikka kuinka, mutta omaan karttaan niitä voi tallentaa ainoastaan 25. Eli siitä ylimenevät paikat pitää sitten kirjoittaa itelle jonnekin ylös, sillä roadtrippersiin ne eivät tallennu. Veikkaan että lisää tallennuspaikkoja saisi ostamalla, mutta en usko että kovin moni siihen hommaan kehtaa ruveta.

Sen lisäksi, että sivusto vinkkaa paikoista, löytyy niistä myös ihan mukavasti infoa. Mulle tää oli ainakin näin ensikokeilulla melko hyödyllinen, sillä bongasin kymmenen mielenkiintoista paikkaa meidän reitin varrella, joista en todennäköisesti olisi koskaan kuullutkaan ilman tätä sivua.

Samalla kun reitti muuttuu, päivittyy matkan mailimäärät sivun vasempaan palkkiin. Siinä näkyy jopa, minkä verran polttoaine tulee tuolla reitillä maksamaan, mikä on ihan hyvä juttu, sillä se antaa osviittaa ainakin ensikertalaiselle.

Meikämimmi on siis taas aivan jenkkireissusuunnittelufiiliksissä eikä ihme, sillä reissukassa alkaa olla ko paremmalla puolen ja aamukammastakin päivät vähenee! Iiks!

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Kea 15.5.2013 at 22.34

Hauska! täytyypä tsekkaa… :)

Vastaa
Inka 16.5.2013 at 17.30

Jes, toivottavasti löytyy sullekin uusia juttuja. :)

Vastaa
Kaisa 18.6.2013 at 21.33

Hei!

Kiitos mahtavasti linkkivinkistä, tätä tullaan käyttämään reissun suunnittelussa! Ollaan kaverin kans lähdössä 31.7. ensin viikoksi New Yorkiin ja siitä sitten lennetään San Franciscoon. Siellä vuokrataan auto ja ajetaan rantatietä pitkin San Diegoon ja tullaan sisämaan kautta takas San Franciscoon. Kalifornian reissuun on varattu aikaa 2,5 viikkoa. Olen käynnyt ennenkin Usassa, mutta en ole ennen ajellut siellä pidempiä matkoja. Millaista sinun mielestä ajaminen on siellä? Helppoa vai vaikeaa Suomeen verrattuna? Onko auton vuokraus kokemuksia? Entä oletteko hommanneet kansainväliset ajokortit reissulle? Onko vinkkejä NYC:in tai Kaliforniaan. Ei jaksa enää odottaa reissua! TJ43!

Vastaa
inkkap 18.6.2013 at 21.52

Moikka, mahtavaa jos tästä on hyötyä! :) Teidän reissu kuulostaa mahtavalta, oi että!

Mun mielestä ajaminen on jenkeissä ihan yhtä helppoa kuin Suomessakin, mitä nyt kaistoja on vähän enemmän eli navigaattorilla (ehottomasti pakollinen!) ajellessa kannattaa vähän ennakoida, ettei kaistanvaihdot yllätä. Se että oikealle saa kääntyä punaisella oli tosi kätevä juttu, ja tykkäsin muutenkin jenkkiläisestä liikennekäyttäytymisestä. Vinkkinä sanon, että kantsii ajella mieluummin keskikaistalla kuin oikealla, ellet ole kääntymässä oikealle. Muuten saattaa tulla tööttäilyjä ja keskaria, kuten meikäläiselle ensimmäisten kymmenen ajokilometrin aikana…

Kansanvälistä ajokorttia ei meillä kenelläkään ollut, eikä sitä tarvittu. Ainakin texasilainen poliisisetä hyväksyi mukisematta eurooppalaisen ajokortin, joten sen kokemuksen perusteella uskallan sanoa, että kv-kortti on aivan turha. Samoin myös USA-liite on rahastusta, ainakin mun mielestä eikä sitä tarvita.

Oon kirjoittanut aika paljon postauksia auton vuokraamisesta ja nykistä ja kaliforniasta, joten kantsii tsuumailla niitä, löytyvät road trip in the usa -tunnisteiden alta. Auton vuokraamisessa menee aina jokin pieleen, mutta helpommalla pääsette jos kaikki kuskit on yli 25-vuotiaita ja varaatte auton etukäteen ja noudatte lentokentältä. Nykissä suositelen Shake Shackin burgereita, Brooklyn Bridge parkia auringonlaskussa ja Strandin kirjakauppaa. Kaliforniassa saa parhaat burgerit in-n-outista, ja jos aikaa vaan riittää, kannattaa suurten moottoriteiden sijaan ajaa ainakin pieni pätkä rantatietä. Siinä nyt jotain lyhyesti, toivottavasti auttaa! :)

Huippua matkaa, meidän tj taitaa olla 44! :D

Vastaa

Jätä Kommentti