Pallontallaajat.net
Valikko

Hääpukupohdintaa

Kirjoittanut Inka 5.6.2013

Suuriin bileisiin on aikaa noin vuosi, ja hääpuku on yksi niistä asioista, mitkä hoitaisin mieluusti kuntoon jo reilusti ennen itse juhlia ettei viime hetkillä tarttisi miettiä puvun valmistumista, kun tekemistä riittää taatusti muutenkin.

Ompelijahenkisen perheen jäsenenä oon etuoikeutettu, sillä mun sisko tulee ompelemaan hääpukuni! Niin siitä tulee vielä merkityksellisempi, ja pidän mekosta varmasti kiinni kynsin ja hampain viimeiseen asti. Siinä on tietysti myös se hyvä puoli, että se on mulle tehty, joten sen pitäisi istua kuin hanska ja olla tietysti mieleinen, kun jokaiseen yksityiskohtaan voi vaikuttaa itse.

Mulla on selkeä visio millainen se mun unelmien puku tulee olemaan, mutta oon alkanu vähän miettiä, että onko se sittenkään paras vaihtoehto, lähinnä sen takia että sopiikohan se malli mulle. En oo koskaan aikaisemmin käyttänyt sen mallisia mekkoja joten mulla ei oo hajuakaan, miten se käy mun kropalle. Oon jopa lukenu netistä kaiken maailman pukeutumisoppaita selvittääkseni, millainen häämekko imartelee eri kroppatyyppejä parhaiten, sillä olishan se ihan kiva, ettei suurena päivänä tunne itseään norsuksi sen vuoksi, että yllä sattuu olemaan mekko, joka ei yhtään käy oman vartalon kanssa yhteen.

Parhaitenhan se selviää kokeilemalla joten riippumatta siitä että mulle tulee mittatilausmekko, mun taitaa olla aiheellista piipahtaa jossakin hääpukuputiikissa sovittelemassa eri mallisia mekkoja, vaikka aikaisemmin ajattelinkin että sen homman voi viivata yli. Ehkä se on ihan hauskaa!

Tää ajatuksenjuoksu sai muuten alkunsa siitä, kun kävin eilen ihan muina naisina Eurokankaassa tutustumassa niiden hääpukukankaisiin, ja taisin löytää toisen mekkoni kankaista! Sitä ei ollu enää mitenkään hillittömästi jäljellä, joten taidetaan lampsia kyseiseen puljuun siskon kanssa ensi viikolla heti, kunhan hän nokkansa näillä korkeuksilla näyttää.

Mulla ei oo ihan hillittömästi kriteerejä puvun kankaan suhteen, mutta yks on, että haluan sen ehdottomasti olevan tehty silkistä. Vuorikangas tulee olemaan myös luonnonkuitua, todennäköisesti viskoosia, ja ainoa muovikuitu tulee olemaan tylli koska noh, ei kauheesti oo vaihtoehtoja. Olinkin siis positiivisesti yllättyny, että kangas löytyi noin helposti. Saattaapi kuitenkin olla, että joudun etsiskelemään sitä toista kangasta vähän pidempään, mutta onpahan jo puolet, jos tuo eka kangas saa hyväksynnän.

Mitkä kriteerit teillä oli/on/tulee olemaan mekon materiaalin suhteen, vai onko sillä mitään väliä? Kuvat J.Crewn hääpukumallistosta

Lisää tästä aiheesta

14 Kommenttia

Kea 5.6.2013 at 12.49

I <3 J. Crew! ainakin noi puvut näyttää ihanalta. mulla oli hääpuku jota en ikinä olis muuten valinnu, mutta mun paras kaveri oli vakuuttunu siitä että se oli mulla kaunein ikinä. eron jälkeen annoin puvun goodwillille. toivottavasti se teki jonkun muun onnnellisemmaks kuin mut. ;)

Vastaa
Inka 6.6.2013 at 8.14

Mää oon päässy fiilistelemään J.Crewtä ainoastaan niiden nettisivujen kautta mutta auta armias kun pääsen viimein elokuussa tsuumailemaan ihan oikeaa putiikkia, voi olla että budjetti tyhjenee hetkessä! Ehkä pitää alottaa niistä outleteista eka…

Tästä sun tarinasta voisin oppia vaikka sen, että meen sillä omalla mielipiteelläni ja sillä, mikä on mun mielestä paras. En ehkä haluais joutua antamaan pukua pileiden päätteeksi pelastusarmeijalle.

Vastaa
Kea 7.6.2013 at 15.08

Niin siis selvennyksenä vielä, että mähän annoin puvun pois vasta avioeron jälkeen… ;) Ja kyllä se oli kaunis, mietin vaan jälkeenpäin että olisko se toinen sittenkin ollut “onnellisempi”.

Vastaa
Inka 9.6.2013 at 18.42

Heh! :)

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 5.6.2013 at 22.25

Pukujen sovittelu oli toki suomessakin ihan kivaa, mutta kyllä sen aidosti miellyttävimmän kokemuksen sain Saksassa kaason luona kyläillessä. Upea hääpukuliike, jossa New Yorkin Kleinfeld malliin tuotiin valitsemani tyylin mukaiset puvut koppiin myyjän valitsemina ja siellä sitten sattui olemaan joukossa eräs pidempään netissäkin ihailemani, jota Helsingistä ei hypisteltäväksi löytynyt. Päätös puvun valinnasta oli lopulta erittäin helppo. En voi ymmärttää miksi hääpukuliikkeiden sovituskopit Suomessa on lähes standardi surkean pientä ja aneemista kokoluokkaa! Jos kolttuun tuhlataan suuurehko määrä rahaa, niin kokemuksesta pitäisi tulla positiivinen ja miellyttävä, eikä hikinen ja ahdistava. Maailmalla tämä hallitaan toisin, joten suosittelen reissaamisen ja pukusovittelun yhdistelemistä :) -Milla

Vastaa
Inka 6.6.2013 at 8.15

Oi vitsi, mieleen tuli heti kuva itestä New Yorkissa pukuja sovittelemassa, hmm… :D Ehkä tätä asiaa pitää vähän miettiä, kyllä noista jätkistä joku varmastoi vois toimia varakaasona.

Ja mua just vähän pelottaa ettei se täällä Suomessa oo niin mahtava kokemus, varsinkin kun kävin just kirjastossa lukemassa häälehtiä ja ne kaikki puvut niissä kuvissa oli ihan hirveitä! Eli New Yorkiin siis, ehkä!

Vastaa
Pingviinimatkalaiset 6.6.2013 at 13.29

Suomessa olen vierestä kaasona seurannut erittäin positiivista puvun sovittelukokemusta Morsmaikussa, mutta ne on lopettamassa toimintansa myymälämuotoisena. Mitäs jos ensi viikolle yrittäisit vielä saada ajan? Täältä päästä löytyy varmasti myös innokkaita kavereita avuksi, jos muuten ei löydy kaasoa tähän hätään mukaan. Morsmaikun myyjä ainakin osasi silloin upeasti johdattaa morsiamme sovittamaan pukuja mistä oli ollut alun perin ihan et nounou ja erittäin tyytyväinen morsian lopulta osti jotakin mitä ei ollut osannut ajatellakaan :) -Milla

Vastaa
Inka 6.6.2013 at 22.40

Idea kuulostaa aika kivalta, mut harmiksi mulla on sen verran tiukkaa tohinaa luvassa siellä, että en sais mihinkään väliin mahtumaan tuota sovitusaikaa. Pitääkin siis vain pistää sormet ristiin ja toivoa, että oululaisista liikkeistäkin saisi loistavaa palvelua.

Vastaa
Matkahaaveilijat 6.6.2013 at 23.25

Lämpimästi kyllä kans suosittelen pukujen sovittamista, vaikket liikkeestä sellaista ostakaan! Niinkun postauksessa pohditkin, niin siinä sovittaessa sitä vasta kunnolla valaistuu siitä, mikä omalle kropalle sopii ja mikä taas ei näytä ollenkaan hyvältä. Mä sovittelin mekkoja ihan vaan Suomessa, ja sain ihan mielettömän hyvää palvelua siellä mistä mekon lopulta ostinkin. Muuallakin oli musta ihan ok palvelua :) Mä olin päättänyt ja kauan etukäteen, että halusin pitsihihallisen mekon. Sellasia ei vaan kamalasti ollut myynnissä vielä 1,5 vuotta sitten (tosin niitä alko sit tulla enemmän kun Kate otti ja vei mun idean ;)). Löysin kuitenkin aivan ihanan hihattoman mekon, jossa oli kauniisti laskeutuva sifonkihelma, ja kaupan omistaja teki mulle KAUPAN PÄÄLLE pitsiyläosan siihen, hihallisen sellaisen. Eli kyllä täältäkin ihan hyvä palvelua voi saada :)
-Krisse

Vastaa
Inka 7.6.2013 at 7.15

Jep, alan kyllä vielä erityisesti teidän kommenttien perusteella kallistua siihen suuntaan, että sitä pukua on kyllä käytävä sovittamassa jotta tietää miltä se näyttää. Tuo palvelu mitä sait kuulostaa aivan mahtavalta, toivottavasti täälläkin osataan yhtä hyvin. :)

Vastaa
Anonymous 7.6.2013 at 14.50

Hei!

Vinkkinä voin kertoa, että Helsingissä kannattaa käydä sovittamassa hääpukuja Niinattaressa ja Stilissimassa. Aivan mahtavia ihmisiä palvelemassa siellä ja valikoimaakin on kivasti! Oulun liikkeistä ei ole kauheasti positiivista sanottavaa, vaikka kävin molemmissa parikin kertaa sovittelemassa pukuja. Varsinkin hinnat ovat Oulussa omaa luokkaansa! Löysin ihanan puvun Oulun liikkeestä, mutta soittokierros Etelä-Suomen liikkeisiin kannatti, sillä puku irtosi 250 euroa halvemmalla Helsingistä! Niillä ei ollut haluamaani pukua liikkeessä, vaan ne tilasi sen sinne :) Hääpukuliikkeethän myyvät pitkälti samojen merkkien pukuja, ja netistä näkee mikä liike myy mitäkin merkkiä. Ja kannattaa tosiaan käydä sovittelemassa eri tyylisiä ja -mallisia pukuja, vaikka teetätätkin pukusi. Näin tosiaan saat selville, että millainen puku on just sun päällä hyvännäköinen :)

Terkuin Johanna

Vastaa
Inka 9.6.2013 at 18.44

Tosi harmi kuulla että oululaiset liikkeet ei nappaa. Pitää käydä kokeilemassa, jos ne olis mistään kotoisin tällä kertaa.. Ei oo kyllä kovin kovat fiilikset, mutta toisaalta ei kai sillä niin väliä ole, kun meen vaan selvittämään sopiiko haluamani malli.

Hassua, että puvuissa on noin paljon hintaeroja riippuen siitä, mistä päin Suomea sen ostaa. Ei kai se roudaaminen näihin korkeuksiin niin paljoa maksa. :D

Kiitti vinkeistä Johanna! :) Munkaltainen noviisi ottaa kaikki kiitollisena vastaan.

Vastaa
Anonymous 9.6.2013 at 22.37

Olepas hyvä :) Mukavaa, jos omista kokemuksista on jollekin hyötyä :)

Noista hääpukuliikkeistä vielä, että paljonhan se kokemus riippuu siitä, että millainen myyjä on liikkeessä palvelemassa. Ja myyjiä on liikkeessä aina useampi. Jos kohdalle osuu myyjä joka osaa hommansa, niin varmasti jää hyvä mieli sovittelusta. Oulun liikkeissä ei mun kohdalle sattunut innostunutta ja asiantuntevaa myyjää. Toivotaan, että sun kohdalle osuus myyjä, jolla on hyvä päivä :)

Itsekin yllätyin hääpukujen hintaeroista! En ois uskonut, että ne voi olla noinkin isoja. Kai niihin pukuihin tulee joku pohjoisen lisä, kun täällä kaukana asutaan :D Sama pätee sitten sulhasen pukuun. Käytiin tulevan mieheni kanssa sovittelemassa Oulun kahdessa liikkeessä pukuja vuokralle (sakettia kun ei kannata ostaa :D), niin vuokrahinnoissa on kans isoja eroja. Helsingistä vuokrapuku kaikkine lisukkeineen (sis. puvun, liivin, paidan, kalvosinnapit, kengät..) maksaa noin 130 euroa, kun Oulussa maksaa alkaen 250 eurosta 350 euroon! Ja toisessa Oulun liikkeessä sillä 350 eurolla sais vasta housut ja takin vuokralle. Siihen pitäis vielä erikseen ostaa paita ja kengät jajaja…. Älytöntä sanon minä! Vertailu siis kannattaa! Myös Torniosta saa edullisesti vuokrattua miehelle puvun.

-Johanna

Vastaa
Inka 10.6.2013 at 8.26

Jep, eipä sitä voi (periaatteessa) koko putiikkia lytätä jos siellä on sattunu yks huono asiakaspalvelija kohdalle, mutta toisaalta miksi ei vois… Pitää toivoa, että mun kohalle sattuis hyvä, kunhan saan hoidettua hommaa eteenpäin!

Haha ihan älytöntä myös tuo miesten pukujen vuokraaminen! Karim taitaa mennä ihan peruspuvulla joka käydään ostamassa ennen häitä, niin ei tartte miettiä mitään saketteja tai muita.. Taitaa sen saada jopa halvemmalla kuin nuo vuokrahinnat, mikä sekin on kyllä aivan käsittämätöntä!

Vastaa

Jätä Kommentti