Pallontallaajat.net
Valikko

Päivä majakkasaarella

Kirjoittanut Inka 30.6.2013

Vaikka en ole heti ensimmäisenä Suomen majakkaseuraan liittymässä, ovat ympärillä parveilevat majakkafanit saaneet mut vakuutettua siitä, että majakat on aika siistejä paikkoja. Oulussa ei majakoita ole, mutta tässä aika lähellä Hailuodossa sijaitsee yksi, jota on täällä blogin puolella aikaisemminkin ihasteltu.

_DSF5828 _DSF5830

Eilinen päivä vietettiinkin Hailuodossa aurinkoisissa tunnelmissa. Karimin isoisä omistaa tosiaan yhden noista pienistä vanhoista majakan vieressä sijaitsevista kalastajamökeistä, ja vaikka vierailu mökillä ei ollutkaan se päivän suurin tarkoitus, oli se mainio paikka nautiskella vähän evästä, varsinkin kun taustamusiikista ei ollut puutetta.

Perjantaina ja lauantaina Hailuodon Marjaniemessä pykättiin nimittäin pystyyn Bättre Folk -festari, joka tällä kertaa pidettiin aivan majakan kulmilla. Siinä sitten mökin oven ollessa auki päästiin nauttimaan festarimusasta harvinaislaatuisesti aina keittiössä asti.

_DSF5838 _DSF5844 _DSF5860 _DSF5886 _DSF5901

Syy, miksi hypättiin Hailuotoon vievään lauttaan just eilen, oli tietysti ne festarit. Osana Bättre Folkia järjestettiin nimittäin kokeellisen elektronisen musiikin lastenkonsertti, jossa kaikki esiintyjät olivat lapsia. Muksut olivat treenanneet iPadilla tehtyä elektroniista musiikkia Hailuodossa järjestetyllä kurssilla, ja kieltämättä musiikki oli melko kokeellista.

Konsertin tähti ja samalla ankkuri oli tietysti taiteilijanimellä “Z” esiintynyt Karimin 12-vuotias sisko, joka sai luonnollisesti suurimmat aplodit. :)

_DSF5910

Täytyy kyllä tunnustaa, että mun naureskeleva asenne majakkafaneja kohtaan on muuttunut siihen, että taidan ihan oikeasti mielenkiinnolla pitää silmät auki pitkin jenkkilän rannikoita ajellessa, josko vastaan sattuisi majakoita..

Lisää tästä aiheesta

4 Kommenttia

Kea 30.6.2013 at 10.06

Niin nättinä oot siellä! Kiva nähdä suomalaistakin majakkaa…

Siis mäkään en todella oo liittymässä mihinkään majakkaseuraan, mutta oon fanittanu itse majakoita jo vuosikausia… viimeistään siinä vaiheessa kun näin ne Oregonin kuuluisat majakat viitisen vuotta sitten niin se oli menoa se! :D

Vastaa
inkkap 30.6.2013 at 15.59

Kiitti Kea! Ai vitsi, mun on kyllä pakko päästä jossain vaiheessa käymään myös siellä Jenkkien pohjoisosassa, oot vakuuttanu mut täysin siitä että siellä ne siistit paikat on. :)

Vastaa
Maria 30.6.2013 at 20.26

Inka! Salaa oot majakkafani! Kuitenkin siellä täyttelemässä jäsenkirjaa… Katotaan vaan minkälaista kuvamateriaalia tulee teidän road tripiltä, naureskelut loppuu siihen :) Mua kyllä kiinnostaa tuo Hailuodon majakka, niin hienon näköinen paikka!

Yritin etsiä täältä teidän jenkkireittiä, mutta en löytänyt… Ajatteko rannikkoa pidemmästikin Nykin päässä tai Kaliforniassa?

Vastaa
inkkap 4.7.2013 at 14.57

Höh, jostain syystä nää rantapallosta tulevat viestit menee aina roskiin, ihme juttu! Ja joo nää oot onnistunu kyllä tässä aivopesussa aika mainiosti, voit myhäillä tyytyväisenä! :D

Meidän reitti löytyy täältä: http://archiegonelebanon.pallontallaajat.net/2012/09/06/suuria-matkasuunnitelmia-viimein/ tuosta se alempi kartta, niin siitä näkyy että rannikkoa on ihan säälittävän vähän!! Eli käytännössä matka San Diegosta Losiin ja sitten tuo Philly-Boston on ainoita pätkiä, kun ollaan rannikolla. Irtoaako sen perusteella mitään majakkavinkkejä?

Ja mietin sua kun Hailuodon salessa oli myynnissä majakoilla kuvitettuja pelikortteja ja Suomen eri majakoilla koristeltuja teema-mukeja, että varmasti olisit osannu arvostaa niitä. Ehkäpä se Oulu-eksursio ei ookaan hullumpi idea!? :)

Vastaa

Jätä Kommentti